Hava Durumu

Botanik Park’ta sanki bisiklet terörü var!

Yazının Giriş Tarihi: 18.06.2015 08:28
Yazının Güncellenme Tarihi: 18.06.2015 08:28
“Hafta sonu Bursa’nın yeşil cenneti Botanik Park’ta idik. 
Eğlencemiz o gün az daha beklenmedik bir kaza ile berbat olabilirdi. Çok şükür ucuz atlattık. 
Minik yavrumuz aşırı süratle ara yoldan aniden önüne çıkan bisikletlilerin arasında kaldı. Son anda çocuğumuzu yakalayamasak bisikletlerin altında kalıyordu. 
Botanik Park’ta çok aşırı sayıda bisikletli var. Bunların çoğu yaya güvenliğini hiçe sayarak son süratle parkın içinde seyrediyorlar.. 
Hatta elektrikli bazı yeni tip dikey bisikletler de gördük ki bunlar da savrula savrula üzerimize geliyorlardı. 
Hayatımda o gün ilk kez bir parkta eğlenmek değil, kâbusu yaşadık. 
Bir daha yaz aylarında Botanik Park’a gitmeyi bu nedenle düşünmüyorum. Çünkü parkta bisiklet terörü yaşanıyor sanki.. 
Neden Büyükşehir Belediyemiz bisiklet yolları ile yaya yollarını ayır mıyor?. Bu sayede kendi haline bisiklete binen saygılı sürücüler ve minik yavrularımız da gönlünce ve güvenle eğlenebilirler. 
Türkiye’de hangi trafik uyarı levhası ve güvenlik görevlilerinin ikazı dikkate alınıyor ki? İlla üzücü kazaların olması mı gerekiyor?. 
Lütfen bu rahatsızlığa bir son verilsin. Yaya yolları bisikletlilerden ayrılsın ve bisiklet sayısına sınırlama getirilsin.” 
Bahadır POLAT



Başkan Mustafa Bozbey’in dikkatine

“Okurunuz Nur Gürkan’ın 9.6.2015’te köşenizde çıkan yazısına aynen katılıyorum. 
Görükle, Dumlupınar Mh.’ndeki Mine Sitesi, Alagöz Apt. ve Ayçeker Sitesi arasında kalan yer, yıllardır atıl duruyor. 
Burası başıboş köpeklerin mekanı oldu. 
Çocuklarımızın çocuk parkına çok ihtiyacı var. Apt. kenarlarında oynamaya çalışıyorlar. Mahallemizde böyle bir yer, çocuk parkı için ayrılmışken öylece duruyor.
Okullar tatil oldu. Bu yerin belediyece düzenlenmesi tatil çocuklarımıza güzel bir hediye olur. Yetkililerden ricamız bunun yaşama geçirilmesi. Saygılar.”
Gülistan ÇAVDAŞ

BUDO’ya öneri

“Gazetenizdeki köşenizden Bursa ile İstanbul Anadolu yakası arası ulaşımdaki bir problemin çözülmesine yardımcı olmanızı rica ediyoruz.
Bildiğiniz gibi İstanbul’un Avrupa yakasi ile Mudanya arasinda işletmeye alınan Yenikapı-Mudanya feribot seferleri Bursa halkının Yalova üzerinden gelme mecburiyetini ve külfetini ortadan kaldırmıştı. 
Ancak böyle bir bağlantının Anadolu yakasından olmaması Anadolu yakası ile Bursa arasındaki trafiği bir işkence haline getirmektedir. 
Öte yandan son zamanlarda Sabiha Gökçen Havaalanı’nın popüler hale gelmesi ve bu havaalanının Pendik’e 10 dakika mesafede olması vede Ankara - İstanbul hızlı treninin İstanbul son durağının Pendik’te olması Pendik-Mudanya arasında işletmeye alınacak feribot seferlerinin Bursa halkına büyük bir hizmet olacağını düşünüyoruz. 
Ayrıca bu seferlerin BUDO açısından rantbilitesi yüksek bir ticari aktivite olacağı muhakkaktır.
Bu konuda gerekli teşebbüslere öncelik edilmesini rica eder, saygılar sunarız.”
Namık DURER
Durer Makine Ltd. 

BUTTİM kavşağı hakkında

“BUTTİM Kavşağı hizmete açıldı, fakat bazı eksiklikler var. 
Köşeniz vasıtasıyla bunları yetkililere iletirsek, harcanan kaynak ve emekler daha verimli hale gelecektir. Önerim aşağıdadır:
BUTTİM Köprülü Kavşağı nedeniyle başta Büyükşehir Belediyesi olmak üzere emeği geçenlere teşekkürler. Bununla birlikte kavşaktan beklenen trafik düzenlemelerinin henüz devreye girmemiş olması ve yaşanan eksiklikler harcanan emek ve kaynakları verimsiz kılıyor.  
Bursamıza iki düzenlemeyle daha verimli olacak kavşak için önerilerimizin ilki Özdilek’teki trafik ışıklarının devreden kaldırılması ve dönüşler için trafiğin BUTTİM Kavşağı’na yönlendirilmesi. 
Diğeri ise BUTTİM Kavşağı ve Özdilek için iki adet yaya üstgeçidi yapılması. Hatta belediyenin bu konuda Özdilek sponsorluğunu alarak hizmet alması da mümkün olabilir. Saygılarımla.”

Ali VATANSEVER
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.