Hava Durumu

Botanik Park’ta kavrulduk!..

Yazının Giriş Tarihi: 04.10.2016 04:55
Yazının Güncellenme Tarihi: 04.10.2016 04:55
“Son güzel ve güneşli günlerden yararlanmak için ailemle hafta sonu Botanik Park ve Hayvanat Bahçesi’ne gittik. Hava çok sıcaktı. Resmen kavrulduk. Bence park gündüzleri değil yalnızca geceleri açık olmalı yaz sıcaklarında.
Sebebi; yürüme yollarının çoğu güneş altında. Evet gölgelik kısımlar var, çeşme de çok. Ama hayvan kafeslerinin birinden diğerine gitmek için yürüme yolunu takip ederken yakıcı güneşten koruyacak bir şapkanız varsa şanslısınız. Yoksa yandınız demektir.
Adeta Afrika sıcaklarını beyninizde hissediyorsunuz. Şapkası olanlar sık sık çeşmelerde ıslatarak çocuklarını serinletmeye çalıştılar. Bizim şapkamız yoktu.     



Çocuklar hastalanmasın diye erkenden tüm hayvanları gidip görmeden oradan çıktık.  
Bence yetkililer yürüme yolları ve oturma gruplarını baştan sona takip etmeli. Gölge ihtiyacı olan yerlere ağaç dikme zamanında ağaç dikmeli. Ağaçların bol dallı ve gölge verme özelliğinde olmasına dikkat edilmeli. Bir de hızlı büyüyen ağaçlardan seçilmeli. O zaman hayvanat bahçesi tamamen kusursuz olur, gölgelikler altında uzun zaman geçirebiliriz. 
Önerimin dikkate alınacağını umuyorum. Saygılarımla.”
Giray SERKAN

TEŞEKKÜR PANOSU
Tülay Avcıoğlu’na

“Atatürk Caddesi’ndeki Uğuryıl İGS Mağazası’ndaki bayan reyonundan 28 Eylül Çarşamba günü alışveriş yaptım.
Bu reyonda gördüğüm yakın ilgiden çok memnunum. Reyon çalışanı olan müşteri temsilcisi Tülay Avcıoğlu’nu Allah nazardan korusun. 
Çünkü çok nazik, kibar, güler yüzlü ve müşterisine yardımcı olabilmek için adeta çırpınan ve emeğini esirgemeyen, pırıl pırıl genç bir kızımız.
Böyle bir elemanı çalıştırdığı için mağaza yönetimini de, Tülay Avcıoğlu kızımızı da yürekten kutluyor, kendilerine başarı ve kolaylıklar diliyorum.”
Ö.Ö.E.

Suyu çeşmeden içemiyoruz!..

“Lütfen dikkat:
Şehrimizin yerli ve yabancı turistleri ağırlayan en harekektli bölgesi Ulucami ve civarına yetkililerin yakından ilgi göstermesi gerekiyor.
Örneğin; Bakırcılar Çarşısı’na inen yol başlangıcında, sağ köşedeki tarihi çeşmenin aynası, yalağı ve çevresi pislik içinde. Yer yer yeşillenmiş, küflenmiş yerler var. Çeşme yalağı berbat.
BUSKİ’nin ‘Bursa’da su çeşmeden içilir’ sloganı yazık ki burada geçerli değil. İki yudum su içmek istedim inanın midem bulandı. Bursamız’ın simgesi bir tarihi caminin hemen dibindeki tarihi çeşmenin temizletilmesi çok mu zor?.
Belirli zamanlarda bir şişe temizlik sıvısıyla pırıl pırıl, tertemiz olur ve bu iğrenç görüntüler de ortadan kalkar.”
Dilek PINAR

Havai fişek gösterileri

“Mollaarap’ta oturuyorum. Bursa ovasını kuşbakışı izleme olanağım var. Hafta sonunda geceleri Bursa semalarına yükselen havai fişekleri izlerken üzülüyoruz. 
 Ülkemizde hemen her gün kahraman şehitlerimiz toprağa verilirken ve hepimizin bu nedenle yürekleri sızlarken havai fişek gösterileriyle yapılan kutlama ve şenlik etkinlikleri ne derece doğru?.
 Bu konuda gerekli hassasiyetin gösterilmesini ve havai fişek gösterilerinin yasaklanmasını önemle talep ediyoruz.
 İlgililere saygıyla iletiriz.”
Özcan TARZAN  ve komşuları
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.