Hava Durumu

Bitmeyen bir saygı ve ve bitmeyen bir aşk!.

Yazının Giriş Tarihi: 17.01.2015 08:11
Yazının Güncellenme Tarihi: 17.01.2015 08:11
Sevgili Karım Fatoş'a

Sen olmasaydın ben yanlışta kalırdım, sen olmasaydın ben günahta kalırdım; sen olmasaydın ben karanlıkta kalırdım; sen olmasaydın ben hayatın dışında kalırdım.
Fatoş'um; 
Birbirimizi tanıdığımız günden beri, birbirimizin elini hiç bırakmadık. Sonra sen beni incitmemeye çalışarak yavaş yavaş elini avucumun içinden çekip, "Hakka yalnız yürünür" dedin.
Yolun Allah'ın rahmeti ile dolsun, yardımcın Hazreti Muhammed'in şefaati, menzilin cennetin kapısı, kavuşmamız yakın olsun.
1962 yılı benim hayatımın en güzel hadiseleri ile doludur. 15 Haziran 1962'de Bursa Hakimiyet'te ilk köşe yazım çıkmış, 2 Aralık 1962'de Bursa'da stajımı bitirip yazıhane açmış ve avukatlığa başlamıştım.  
Ve bunlardan daha da önemlisi 12 Aralık 1962'de Fatoş'la tanışmıştım.  
Artık sadece gazeteye makale yazmıyor, İstanbul Laleli'deki Güneş Kız Talebe Yurdu'nda kalan Tıp Fakültesi talebesi Fatoş'a da mektuplar yazıyordum. 
O zamanlar, şimdiki gibi cep telefonları, 'Seni seviyorum' diye atılan SMS'ler yoktu. Heyecanla beklenen postacılar vardı.. Postacının uzattığı mektup zarfını görünce yüzlerde açılan güller ve açılan mektuptaki okunan her satırın, her kelimenin, her harfin mutlu ettiği gönüller vardı. 
Hala duruyor o mektuplar ama açıp tekrar okuyamıyoruz.  
Çünkü hergün birbirimize söyleyecek, bugüne kadar  hiç söylemediğimiz yeni sözler buluyoruz. 
Bundan da hiç usanmadık. O mektuplar bir daha açılmadan, bizimle birlikte ebediyete intikal edecek."
Üstte okuduğunuz bu duyarlı satırlar doruklarda yaşanan ve bitmeyen bir sevgi ve saygının kahramanlarından olan, yıllar   öncede Hakimiyet Gazetesi'ndeki köşe yazılarıyla büyük ses getiren, 14. Dönem Adalet Partisi Bursa Milletvekili avukat Ertuğrul Mat'ın anılarını yazdığı kitabında yer alacak.. 
Mat'lar  yaşam ve mücadeleleriyle çevreye örnek mutlu bir çiftti. 



Ertuğrul Mat, bir anı kitabı yazıyor.. 
Kitap bitmek üzereyken eşi vefat etti. Şimdi kitabın ilk sayfasında yer alacak üstteki bu yazı da sevgili eşi rahmetli Fatma Mat'a bir ithaf...
Ertuğrul Mat, Hakimiyet Gazetesi'ndeki köşe yazarlığından sonra yakın dostu Ahmet Cenkçiler'le satın aldığı Millet Gazetesi'nde de başyazarlık yaptı. Eşi rahmetli Fatma Mat gazetenin Yazı İşleri Müdürlüğü'nü üstlenmişti..



Fatma Mat, Bursa'da bir gazetenin 'ilk kadın yazı işleri müdürü' olarak sorumluluk üstlendi. Günlük gazete, Bursa'da ilk kez 6 sayfa yayınlanan etkin bir yayın organı   olmuştu. 
Millet Gazetesi'nde çalıştığım dönemlerde benim de Yazı İşleri Müdürlüğümü yapan Fatma Mat son derece mütevazı yapısıyla büyük bir saygı, sevgi görürdü. 
Bursa basınında 'ilk kadın yazı işleri müdürlüğü' yapan Fatma Hanım eşinin milletvekili seçilmesiyle başkente taşındı ama Bursa'da çeşitli sosyal yardım kuruluşlarında görev yaptığı arkadaşlarını unutmadı. Ertuğrul Mat'a ve tüm tanıyanlarına başsağlığı diliyorum.  Allah rahmet eylesin, mekanı cennet olsun...   

Geleceğe kitap ver 

Bursa Kent Konseyi (BKK) ve Türkiye Kütüphaneciler Derneği Bursa Şb. işbirliğiyle 'Geleceğe kitap ver' sloganıyla kitap bağışı kampanyası başlatıldı.
Kampanya için ilk bağışı Kent Konseyi personeli yaptı.
Bursa İl Halk Kütüphanesi, Büyükşehir Bld. Şehir Kütüphanesi, Uludağ Üniversitesi Merkez kütüphanesi, Nilüfer Bld. Kütüphaneleri ve Bursa Kent Konseyi ofislerinde toplanan kitaplar, uzman eğitimcilerce tasnif edilecek ardından köy okulları başta olmak üzere okul kütüphanelerine bağışlanacak.

Yeni çıkan kitaplar

*- ATAOL BEHRAMOĞLU:- Gençlik yılları Bursa'da geçen ve Oda Tiyatrosu'nda sergilenen 'Fareler ve İnsanlar' isimli oyunda da rol alan şair Prof. Ataol Behramoğlu, 'Yarım Yüzyıldan Şiirler' isimli kitabında en güzel şiirlerini bir araya getirdi.
Tekin Yayınevi tarafından hazırlanan kitapta şairin 50. Sanat Yılı'ndaki şiir yolculuğundan seçmeler yer alıyor.
*- 'SEN AYDINLATIRSIN GECEYİ':- Cevat Çapan, dünyanın en büyük şair ve oyun yazarı William Shakespeare'in tiyatro oyunları, şiirleri ve deyişlerini 'Sen Aydınlatırsın Geceyi' isimli bir eserde bir araya getirdi.. Kitaplıklarda yer alması gereken önemli bir çalışma.. 

Güzel sözler

*- "Gerçekten sevmek karşındaki kişiyi özgür bırakmaktır.. Bir yerde birine bir şey hissedecekse zaten bunu yaşamalıdır.." 
*- "Sen birini seviyorsun, aşıksındır diye onun zihnine, kalbine kesinlikle zincir vuramazsın." - B.BİLGİN
*- "Kelimeler değil, onları konuşan ağızlar önemlidir.." - E.Gürçay
(Teşekkürler Güven OKÇULAR)

Cumartesi neşesi

* PARAŞÜT:-  Temel, parasütçü dükkanı açmış. Paraşüt alan ilk müşterisi biraz pazarlık yapıp parayı ödemiş. Sonra paraşütün özelliklerini sormuş. Temel de tek tek tüm özelliklerini anlatmış.. 
Adam kapıdan çıkarken "peki bu açılmazsa ne yapmak gerek" diye sorunca Temel hemen cevap vermiş:
"Açılmazsa hemen keri keturun oni.."
(Teşekkürler Ali GÜZELCOŞKUN)
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.