Hava Durumu

Birinden kaçayım derken küüt, diğerine giriliyor

Yazının Giriş Tarihi: 25.02.2015 07:58
Yazının Güncellenme Tarihi: 25.02.2015 07:58
“Nilüfer ilçemizde bulunan İhsaniye Mahallesi’nde oturan vatandaşlarız.
Semt sakinleri olarak uzun zamandan beri devam eden bir sıkıntımız var. 
Kanuni Caddesi’nden gelip geçme zorluğu içinde olan araç sürücüleri Melisköy Sitesi 1. Kısım önünde aniden önümüze çıkan iki tane derin çukur bizlere kötü bir sürpriz oluyor.



Yol üzerindeki derin çukurlardan birinden kaçayım derken diğerine giriyorsunuz ve aracınızın altından o anda ‘küüt’ diye ses geliyor, araçlarımız hasar görüyor.
Zaman zaman da o anda karşıdan gelen araçlarla kafa kafaya gelme, çarpışma olasılığı içinde kalıyoruz..
Çektiğimiz ve gazetenizdeki köşenize gönderdiğimiz iki fotoğrafımız durumu son derece net bir şekilde gösteriyor.



Yolun yanı sıra yaya kaldırımdaki derin çatlaklara küçük çocukların ayakları ve bayanların topukları girebilecek durumda. Nilüfer’e hiç yakışmayan bu aksaklıkların giderilmesi bizi oldukça mutlu edecektir. Sayın ilgili makam sahiplerinin sorunumuzun üzerine eğilip gerekli asfalt onarımını yapmalarını önemle rica ederiz.” 
 - Çevre sakinleri 

Ulaşımda yaşanan bir halk otobüsü sorunu

“Bu şehirde kar yağdığında güzel manzaralara vesile oluyor doğa. Ama kar yağmasıyla çekilen eziyetler de beraberinde geliyor. Örneğin, özel halk otobüslerinden çektiğimiz eziyetler saymakla bitmiyor. 
Her sene aynı olayları yaşamak toplu taşım araçlarını kullanmak zorunda olan vatandaşlara sunulan üzücü bir hizmet olarak hayatımızda yer alıyor.
Yaşadığım olay şöyle;
8/L hatlı özel halk otobüsünün her sabah geçmesi gereken güzergâhtan geçmemesi, durağa yürüyerek gittiğimde ise durakta soğuk havada insanların (durakta otobüs olmasına rağmen) beklemesi, neden alt yola inmiyor otobüs, ne zaman hareket edecek ve bizi soğukta bekletmeye hakkınız yok diye şikâyette bulunduğum da ise; ‘Başkan kar nedeniyle otobüs seferlerini yaptırmıyor (gülerek söyleniyor), otobüs bu lastiklerle oradan yukarı çıkamıyor, beğenmiyorsan binme otobüse. Saati geldiğinde hareket edecek.’ diye cevapla karşı karşıya kaldım.
Şimdi soruyorum yetkililere, kış lastiği ve zincir takan bir araç rampa çıkabiliyorsa kış lastiği takmayan bu araçların denetimi kimler tarafından, neden yapılmıyor? 
Keyfe keder saatlerde hareket edip, istediği güzergâhtan yola devam eden şoförlerin denetimini kim yapıyor? 
Şikâyette bulunmak için aradığımız telefonlar neden cevap vermiyor? 
Bu soruları umarım kendi kendime sormuyorumdur?.” 
İsminin açıklanmasını 
istemeyen bir hanım

UEDAŞ sizi dinliyor!..

“17.2. 2015 tarihli köşenizde yer alan ‘UEDAŞ’ın Dikkatine’ başlığıyla hizmet alanımıza giren bir şikayete yer verilmişti. 
Yazıda Osmangazi ilçesine bağlı Küçükbalıklı Mh. Kuloğlu Sokak’taki aydınlatmaların geçtiğimiz günlerde yaşanan şiddetli lodos ardından yanmadığı belirtilmektedir. 
Yakınma üzerine aynı gün Osmangazi İşletme Md.’müze bağlı teknik ekiplerce ilgili sokağı etkileyen trafo merkezinden sigorta yenilenerek aydınlatma arızası giderilmiştir. 
Uludağ Elektrik Dağıtım olarak; halkımızın problemlerinin bize ulaşmasında aracılık ettiğiniz için sizlere, problemin tespitindeki yardımlarından dolayı okurlarınıza teşekkür ederiz. 
Şirketimiz ile ilgili her türlü istek, öneri ve düşünceleriniz için bize 7 gün 24 saat kesintisiz hizmet veren Alo 186 no’lu Çözüm Merkezi’mizi arayarak veya halklailiskiler@uedas.com.tr adresimize e-posta gönderebilirsiniz. 
‘Sizi dinliyor’ olacağız.”  
ULUDAĞ ELEKTRİK 
DAĞITIM A.Ş.
Kurumsal İlt.Md.

Balıkçı barınağı hakkında yanıt

“19. 2. 2015 köşenizde ‘Arnavutköy Balıkçı Barınağına Dikkat!’ başlıklı bir okurunuza ait uyarı ve yakınmaya yanıttır:
1. Barınakla ilgili bir düzenleme yapıyoruz. Bilindiği gibi burası yıllardır harabe halde, mendirek de yıkılmak üzereydi.
2. İnşaat yapılırken, barınakta yer alan teknelerin bedel ödemeden kullandıkları ve belediyece ödenen su ve elektrik paralarının tahsilatları, barınaktaki kiraların yeniden düzenlenmesi çalışmaları da yürütülüyor.
3. Benzeri biçimde barınakta yer alan ve tekne sahiplerince kullanılması gereken mekanlar da geçmiş dönemde çeşitli kişilere kiralanmıştır. Bunu da düzenleme aşamasındayız. İfade edildiği gibi yurttaşımızın rahatça gezmesi gereken bu alanlar geçmiş dönemde çeşitli kişilere amacı dışında verilmiş. 
4. Barınak için belirtilen kirlilik esasta Jandarma’ya ait alanda. Onu da jandarma ile konuşup temizliğini bugün yapmak üzere programladık. Şu anda temizleniyor.
Bilginize sunarım.”
Hayri TÜRKYILMAZ Mudanya Bld. Bşk.

Mudanya’da gece hasta olmayın!..

“Allah, Mudanya sakinlerini geceleri acil hastalıktan korusun.
Çünkü Mudanya içinden ilçe hastanesine ulaşım çok zor ve sadece taksi kiralayıp  gidebiliyorsunuz. Başka bir ulaşım aracı yok. Bir taksinin de hastaneye gidiş geliş ücreti toplam 150 TL.’yi buluyor.
Bu nedenle ilçemiz içine acil olaylara ilk müdahaleyi yapabilecek bir ‘acil servis’ kurulmasını rica ediyoruz. 
Zira, dar gelirli vatandaşlarımızın taksi ücreti ödeyebilecek parası da olmayabiliyor.
Dikkate alınırsa seviniriz.”
Emin SELÇUK
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.