Hava Durumu

Bir yıldan beri kapanmayan çukur

Yazının Giriş Tarihi: 28.07.2015 07:30
Yazının Güncellenme Tarihi: 28.07.2015 07:30
Kısa bir tatil dönemi sonrası tekrar beraberiz sevgili okurlarım.
Bu süreçte gönderdiğiniz iletiler ve gelen yanıtları bugünden itibaren tekrar yayınlıyorum.
İlk sorun, Bursa yolllarında bitip tükenmeyen çukurlarla ilgili.
Sn. Hakan Kavurmacı yazıyor:
***                                                   
“Bir yıldan bu yana bir türlü kapatılmayan ve her geçen gün biraz daha derinleşen bir çukuru köşenizden sayın yetkili makam sahiplerinin dikkatlerine sunuyorum.
Söz konusu çukur Maksem Meydanı’ndan aşağı doğru inerken yola çıkıntılı olan yeni bir ahşap evin önünde ve boydan boya kazılı bir halde öylece duruyor!..

Bu çukur nedendir bilinmez; bir türlü kapatılmadı, gerekli onarım da yapılmadı.
Buradan geçmek zorunda kalan bir aracın lastikleri bu çukurda kalabilir.
Yazıda belirttiğim sorunun ekte fotoğraflarını gönderiyorum.
Çukurun gerektiği şekilde onarılmasını rica ediyorum.”
Hakan KAVURMACI

***

NİLÜFER'DEN BİR YANIT


“6 Temmuz köşenizde ‘Yeşil Bursa Yeşil Kalmalı’ başlıklı bir okurunuza ait yazı  incelenmiştir. Söz konusu alanda yapımı süren Eker Park projesi devam etmektedir.  Toplam park alanı 6475 m2 olan projesi kapsamında, çocuk oyun alanı 945 m2, kuru havuz 81 m2, süs havuzu:102 m2, yürüyüş yolları ve oturma alanları: 2278 m2
Yeşil alan bölümleri ise 3069 m2’lik  alan kapsamaktadır.
Eker Park projesi kent kimliği açısından önemli bir proje olup, kent meydanı niteliğinde düzenlenmektedir.      
Park projeleri kapsamında bitkilendirme rölevelerine uygun imalat yapılmaktadır. Ağaçların koruma altına alındığı projede oyun alanlarındaki aletlerin yerleri,  ağaçların yerlerine göre düzenlenerek; ağaç altlarına oturma grupları yapılması planlanmıştır. Dolayısıyla bir ağaç kaybı yaşanmayacaktır.
Ayrıca; projesinde havuz yapılacak alanlar, ağaç olmayan eski çocuk oyun alanlarının bulunduğu kısım da inşa edilmektedir. Yıl sonu itibariyle hedefimiz, her yaş grubunda insanın keyifle vakit geçirebileceği bir meydanı hayata geçirmektir. 
Nilüfer Bld. Basın Bürosu

***

TEŞEKKÜR PANOSU

BURBAK'TAN DUYARLILIK


“10/7/2015 tarihli köşenizde yayınladığınız ‘Burbak, bu işte bir tuhaflık var’ başlıklı yazımdaki konuya istinaden Burbak sorumlusu olan Beyaz Masa’dan Emin Kahraman Bey tarafından arandım. 
Kendisi nazik bir şekilde konuyla ilgili aksaklıkların nelerden kaynaklandığını açıklayarak görevlilerin bundan sonra daha dikkatli olacağı hususunda gösterilecek hassasiyetlerini samimi bir şekilde belirtti. 
Kendisine, gösterdiği ilgi için açık teşekkürlerimi sunarım.
Saygılarımla.”
Ercan AYBAR   Rekor A.Ş. 

***

ÇETİN EMEÇ CADDESİ ÇUKUR VE TOZ İÇİNDE


“Nilüfer ilçesi, Altınşehir Mah.ndeki Çetin Emeç Cad.’nde asfalt ve trouvar işlerinin yapımı 2011 yılında Büyükşehir Bld.’nce yapılması yönünde meclis kararı olmasına rağmen bu işler bir türlü yapılmadı. Genel seçimler öncesi yapımına Büyükşehir Bld.’nin iki makine, üç beş kamyonla başlandı. 
Biraz hafriyat çalışması sonrası makine ve kamyonlar başka yere gitti. Bir süre sonra tekrar geldi. Biraz daha çalışma yapıldı. Sonra tekrar gittiler.  
Şu an yolda hiç çalışma yok. Yolun durumu çok kötü. Toz toprak içinde çukurlar  ve mıcırla dolu bir halde. Caddeye cepheli evler ve sakinlerinin sağlıkları ve araçları aşırı tozdan çok zarar görüyor. 
Bu nedenle Altınşehir Mah. sakinleri olarak Büyükşehir Bld. yol yapım daire başkanlığınca bu yolun imalatına tekrar en kısa zamanda başlanarak tamamlanmasını ve çevre düzenlemesinin yapılmasını, aydınlatma lambalarının da konularak yolun bir an önce hizmete açılmasını rica eder, saygılar sunarız.”
Mah. sakinleri
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.