Hava Durumu

Bir uzmanın trafik uyarılarına dikkat!

Yazının Giriş Tarihi: 14.11.2014 07:58
Yazının Güncellenme Tarihi: 14.11.2014 07:58
“Her gün yaşadığım trafik sorunlarının bir kısmı Emniyet Md.’nü bir kısmı da Bursa Büyükşehir Bld.’ni (BBB) ilgilendiriyor. Sınıflandırmadan sıralamak istiyorum.
Mudanya, Burgaz’da oturuyor, Alaattinbey’de çalışıyorum. Her gün Mudanya Yolu, Balat Cad. Ahmet Taner Kışlalı Bulvarı’nı kullanıyorum. Öncelikle en büyük sorun Teknik Malzeme Kavşağı.
Bu kavşak sabah-akşam her iki yönde inanılmaz yoğun. Çevre Yolu bağlantısıyla kavşak arasında yeterli örülme mesafesi olmadığı ve kavşak içinde bir benzin istasyonu, kafeler, bir AVM ile bir süpermarket bulunduğundan zirve saatlerde kavşak resmen arap saçı. 
Bu konuda BBB’nce mutlak çözüm gerekli kanısındayım.

Diğer konu; süpermarket, kafeler veya benzin istasyonundan Özdilek AVM’ ye geçmek isteyen araçlar tüm trafik kurallarına boşverip, arka yoldan bir girişi olmasına karşın, kısa da olsa ters yönde ilerleyerek Özdilek AVM’ye geçmeye çalışıyor. Her akşam en az bir araç bunu yapıyor ve ben (tabir için özür dilerim ama) bu trafik magandalarını -karşı saldırıları yüzünden- “uyaramıyorum”. Aynı anda markete girmeye çalışan araçlarla bu araçlar karşı karşıya kalıyor.
Benzer şekilde, sabah saatleri; Balat Cad. başlangıcı, TAN Okulları önünde her iki yönde de trafik yoğun olduğundan, karşı tarafa gidiş yönüne geçmek yerine, bazı araçlar ve bazı servis araçları okul önünden ters yönde neredeyse kavşağa kadar gelerek tali yola giriyor. Birkaç kez burun buruna gelip kaza tehlikesi atlattım.
Aynı caddede TAN Okulu önünde, akşam saatleri, Özdilek AVM’ye gidiş yönündeki orta refüjün sola dönüşe ayrılan sığınmasına özel araçlar park edip sığınma şeridini tıkıyor. Yani insan ‘şaka mı?’ diye gözlerine inanamıyor. Bu anne-babalar mı çocuklarına örnek olacak! Akan bir trafiğin olduğu yolda sığınma şeridinde park eden araçlar önlenmeli. 
Özlüce yolunun Ahmet Taner Kışlalı Bulvarı’na çıkan kesimindeki kaldırımlarda, sanırım sökülen elektrik direkleri ankrajlarını kapatmak için ki sökülüp kaldırılması doğru olanı- betonla bağlantı elemanlarının üzeri örtülmüş, yaya kaldırımı üzerinde, görme engelli kılavuz taşlarının yanında 60 x 60 cm. büyüklüğünde ve yaklaşık 8 cm. yüksekliğinde tümsekler oluşturulmuş. Değil engelli, normal vatandaş için bile tehlikeli bir durum var.
Ve özellikle akşam saatleri, Mudanya’ya gidişte, Nilüferköy ayrımı ile Shell benzinlik arasında, yine araçlar Mudanya’ya gidiş yönüne ters olarak tali yol ayrımına doğru geliyor.
Tüm bunları bir seferde yazdığım için özür dilerim. Biraz fazla oldu belki, ama bu hataları yaşayınca insanın inanası gelmiyor! Nasıl bir şehirde yaşıyoruz? İnsanlar nasıl bu kadar rahat kuralları çiğneyebiliyor? Acı kazalar yaşanmadan lütfen denetimler artırılsın diyorum. Saygılar.”
Emel YORULMAZ/ Trafik Mühendisi

***

ALO, BURASI BÜYÜKŞEHİR


KANALİZASYON PARASI:“3/11/2014 tarihli gazetenizdeki köşenizde yer alan ‘5 yıl sonra kanalizasyon için para’ başlıklı bir okur şikayeti ilgili birimlerce incelenmiştir.
Harcamalara Katılma Payları; 2464 sayılı Belediye Gelirleri Kanunu’nun 86-94 maddeleri arasında düzenlenmiştir. 
Kanun, üç çeşit harcamalara katılma payı öngörmüştür. 
Bunlar Yol Harcamalarına Katılma Payı, Kanalizasyon Harcamalarına Katılım Payı ve Su Tesisleri Harcamalarına Katılım Payıdır. 
Kanalizasyon harcamalarına katılım payı Kanunun 87. maddesinde düzenlenmiştir. Söz konusu Kanun maddesi “Belediyelerce ve belediyelere bağlı müesseselerce, aşağıdaki şekilde kanalizasyon tesisi yapılması halinde, bunlardan faydalanan gayrimenkullerin sahiplerinden, Kanalizasyon Harcamalarına Katılma Payı alınır: a) Yeni Kanalizasyon tesisi yapılması, b)Mevcut tesislerin sıhhi ve fenni şartlara göre ıslah edilmesi şeklinde” hükmetmektedir. 
İlgili Genel Md.’müz; İlgili Kanun ve 2464 Sayılı Belediye Gelirleri Kanunu’nun Harcamalara Katılma Payları ile ilgili Hükümlerin Uygulanmasına ilişkin Yönetmelik hükümlerine göre; vermiş olduğu kanalizasyon hizmetine karşılık gayrimenkul emlak vergi değerlerinin yüzde 2’sini geçmeyecek şekilde gayrimenkul sahipleri adına Kanalizasyon Harcamalarına Katılım Payı tahakkuk ettirip tahsilatını yapmaktadır. Harcamalara Katılma Paylarının farklı olması, gayrimenkullere ait emlak vergi değerlerinin farklı olmasından kaynaklanmaktadır.”   
Büyükşehir Bld.Basın  Halkla İlşk. Şb. Md.

***

NİLÜFER'DE BİR KONSER

Nilüfer’de sanat hareketleri ilginç etkinliklerle devam ediyor.
Bugün saat 18.30’da Nâzım Hikmet Kültürevi’nde Bursa Güzel Sanatlar Derneği üyelerinin resim sergisi açılacak
Nilüfer Belediyesi’nin kasım ayı içindeki etkinliklerindeki bir konseri de bu gece Nâzım Hikmet Kültürevi’nde gerçekleştiriliyor..
Uzun yıllar ünlü besteci ve yorumcu Zülfü Livaneli’nn konserlerinde bağlama çalan, ayrıca Livaneli’nin Avrupa ve Amerika konserlerine katılan Erdal Akkaya’nın Ege ezgilerine İspanyollar’ın ünlü gitarist ve flamenko sanatçısı Jeromino Maya eşlik edecek. 
Konser saat 20.00’de başlayacak.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.