Hava Durumu

Bir peyzaj mimarı ve kesilen ağaçlar

Yazının Giriş Tarihi: 23.06.2015 07:25
Yazının Güncellenme Tarihi: 23.06.2015 07:25
“Peyzaj mimarıyım. Beşevler Mah. Bilginler Cad. Ara Sok. Açelya Sitesi sakiniyim. 
Evimizi 2 yıl önce satın aldık. Bu süreçte ‘gülümseyin Nilüferdesiniz’ sloganınına rağmen pek gülümseyemedik. 
Evimiz 2 yıldır bitmiş halde ama yapı kullanma iznini zor aldık. Bld.’ce su basmanından itibaren hiç kontrol yapılmamıştı. 
Sanki çok kenar bir semt gibi sabah-akşam buradan geçen eskicinin sesinden usandık. Eskici aracının plaka ve geçiş saatlerini bildirdik, önlem alınmadı, geri dönüş de  yapılmadı. 
Şimdi de gönderdiğim fotodaki gibi elektrik hattı altındaki ağaçları muhtemelen tellere değmesin diye gelişigüzel kestiler. Dallar üç günden bu yana ortada duruyor, kimse ilgilenmiyor. 

Peyzaj mimarı olarak merak ediyorum; o ağaçları hacamat etme yerine o alana daha uygun ve fazla gelişmeyecek ağaç türleri dikilse iyi olmaz mıydı?. Ve özen de gösterilmeliydi. Çünkü kesilen o dalların sivri uçları çocukların bir yerine girse ve yaralansalar yazık olmaz mı?. 
İyi çalışmalar.”  
Abdurrahman KARYEL

***

BUSKİ BU İŞE ACANA NE DER?


“Ramazanın ilk günü Ankara’daki işlerimi bitirip Bursa’ya yola çıktım.
Olumsuz hava şartları ve oruçlu olmam bu yolculukta beni çok yordu. İftara yakın saatlerde evime yetişebileceğimi hesaplamıştım. Bu yüzden Uzak Çevre Yolu’ndan Yalova yoluna döndüm. Oradan Armutköy ve Acemler-Adalet yolunu kullanıp kestirmeden Esentepe kavşağına ve sonra da Fethiye’deki kayınpederimin evime ulaşmayı düşündüm.
Ziraat eski Okulu arkasından Işıklar Askeri Lisesi kampüsündeki sinyalize kavşağa ulaştım. Oradan da Ziraat Okulu köşesinden Hürriyet Caddesi’ne çıkmayı planlamıştım.
Ama heyhaaat!. Hürriyet Cad.’ne çıkışta iki ayrı gidiş geliş şeritli yolun birini tamamen kapatmışlar. Köşede bir araç kazı yapıyor. Yola devam edemedim.
O yorgunlukla tekrar geri döndüm. Aynı yoldan Adalet Mh.’nde Çarşamba Pazarı kurulan yoldan ana caddeye çıktım. Yorgun argın ve oruçlu bir halde zorlukla kayınpederimin evime geldiğimde iftarı açmışlardı. 
Bu şikayetimi size iftar sonrası yazıyorum. Bursa caddelerinde kazılmadık yer kalmadı. Bazı yerlerde kazı yapılırken alternatif bir yol veriliyor.
Ama söz ettiğim yerde bu kolaylık sağlanmamıştı. Halbuki çift şeritli yolun açık olan tarafında ortaya uyarı işaretleri konup tek yönlü yol geçici olarak gidiş-gelişe açılabilirdi. Bu neden düşünülmez?. Vatandaş ille azap çekmek zorunda mı?. .
BUSKİ iş başlattığında o yeri neden gidip incelemez, neden müteahhidini uyarmaz?.
Bu kutsal günlerde çile değil mi bu?. Hiç yakışık alıyor mu?.”
M. Sacit ÖZDEMİR

***

TEŞEKKÜR PANOSU

BAŞKAN BOZBEY GİBİ GÜLÜMSÜYOR


“8 Haziran köşenizde Ataevler Barış Mh. Cihan Sk. başındaki Kasımpatı Parkı’mızda yürüme parkuruna sağlıklı yürüyüş için kaplanan lastik malzemenin söküldüğü ve beton kaplandığını belirterek eski haline dönsün diye rica etmişik.
Ricamız yerine geldi. Farklı renkte yekpare lastik malzemeyle kaplanan parkurumuzla parkımız şimdi adeta Başkanımız Sn. Bozbey gibi gülümsüyor. Bu haliyle diğer parkları resmen solladı. Parkurda artık uçar gibi yürüyoruz. Bu mübarek günlerde emeği geçenlere teşekkürler. Her şey gönüllerince olsun.”
Suna KARTEPE ve komşuları

***

YILDIRIM BELEDİYESİ'NE


“Vatan Mh. Kenar Sk. olumsuzluklarla dolu Sokakta Romanlar’ca aynı noktaya sürekli moloz-çöp atılıyor. Önüne çöp attıkları kullanılmayan işyerinin içi bile çöp dolu. Sokakta 6-7 at besleniyor. Oysa sokak arasında büyükbaş hayvan beslenmesi yasak. Atlar bazen sahipsizce sokakta  koşturuyor. Kazalar olabilir. Sinek-sivrisinek içindeyiz. Yollar at pisliği dolu. 
Ayrıca Kenar ve Seda Sk.’ın birleştiği yer Romanlar’ca işgal altında. Arsa sahibinin burayı sahiplenmesi gerek. Arsadaki barakalar kaldırılıp etraf telle çevrilsin. Sağlıklı bir çevrede yaşamak hakkımız ve bunun sağlanmasını istiyoruz.”
Adının yayınlanmasını istemeyen bir okur



Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.