Hava Durumu

Bir fotoğraf bin kelimeye bedeldir

Yazının Giriş Tarihi: 17.12.2014 11:18
Yazının Güncellenme Tarihi: 17.12.2014 11:18
Okurumuz Metin Işık 'İşte Bursa'dan bir yol manzarası' başlığıyla gönderdiği bu görüntünün altına çamur deryası halindeki yolun adresini şöyle belirtiyor:

"Küçük Balıklı Mahallesi, 579.Sokak'.
Evet, bir fotoğraf bin kelimeye bedeldir, denir. 
Fazla söze gerek yok!.. Herşey ortada.. 



TTNet ve
TürkNet..

 
"Atatürk Caddesi üzerindeki evimizin kapısı hafta içinde çaldı. Açtık.
TTNet ve TürkNet gibi kelimeleri hızlı bir şekilde ve sık sık tekrarlayarak geldiğini söyleyen bir şahıs, telefon ve bilgisayaramızı TürkNet'e kaydettirirsek hem bilgisiyar hem de telefon hizmetlerinde çok büyük avantajlar sağlayabileceğimizi belirtti.
Ve yine sık sık TTNet ve TürkNet kelimelerini anlaşılmaz bir şekilde kullanarak içeri girdi.
Bizler TTNet'e aboneyiz.
Laf kalabalığı içinde gelen şahsın da yine aynı firmadan olduğunu sanarak uzattığı belgeleri imzaladık. O sırada görevlinin yaka kartını sorduk. Ceplerini aradı 'aşağıda arabada kalmış' dedi. İnandık.
Sonra da nüfus kağıdımın arkalı önlü fotoğraflarını çekti ve gitti.
O gittikten sonra endişeye kapıldık. Başımızın derde girebileceği bir yanlış uygulamaya kurban gittik diye huzurumuz kaçtı. Verdiği telefon numarasını defalarca aradım, kapalı ve yanıt vermedi.
O gün hem telefonumuz hem de bilgisayar hattımız kesildi.
Tüketici Haklarını Koruma Derneği'ne gidip yaşadığımız olayı anlattık. Bizler gibi diğer bazı şahısların da aynı durumdan endişe ve rahatsızlık duyarak derneğe gerekli işlem için başvuruda bulunduklarını öğrendik.
Durum ne olacak, neyle karşılaşacağız bilemiyoruz?.
Tüm okurlarımızı uyarmak için yaşadığımız bu olayı köşenizde yayınlamanızı rica ederiz."
Reşat DENİZLİGİL

Gençler lütfen
biraz saygı sevgi


"Gazetenizdeki köşenizi hergün takip etmeye özen gösteren bir okuyucunuzum. Köşenizde şehrimize ait birçok sorunun dile getirildiğini ve yetkililerin çözümler ürettiğini okuyor, mutluluk duyuyorum.
Ne var ki yetkililerin de çözüm bulamayacağı bir sorunun her geçen gün hayatlarımızı daha çok etkilediğini düşünüyorum.
Toplumda azalan 'saygı ve sevgi'.
Örneğin; haftasonu bir alışveriş merkezine bebek arabamızla birlikte gitmiştik. Yoğunluktan dolayı daha çok bebek arabasıyla gelenler veya yaşlıların ve engelli kardeşlerimizin kullanması öngörülen ve yetkililerce çok sayıda etiket ile vatandaşların bilgilendirildiği asansörleri gençler kullandıkları için asansördeki yoğunluk ve tartışmalar eksik olmadı.
Oysa bizim de yıllardır yaptığımız gibi hemen yakındaki yürüyen merdivenleri o aceleci gençler kullanabilirlerdi.
Birlikte yaşadığımız insanlara kendimize gösterdiğimiz sevgi ve saygının birazını bile gösterebilsek çok daha mutlu yaşamlarımızın olacağını düşünüyorum."
Saygılarımla."
Fadime K.



TEŞEKKÜR PANOSU

Tehlike bitmiş
 
"11 Aralık 2014 tarihli köşenizde Ataevler'deki Dört Mevsim Parkı girişinde çimenler üzerinde bulunan bir aydınlatma projektörünün yerinden çıktığını veya çıkartıldığını belirtmiş ve projektöre elektirk getiren kablo uçlmarının da dışarıda, açıkta kaldığını belirterek her an bir çocuğun oyun oynarken burada büyük bir tehlike ile karşılaşabileceğini ifade etmiştim.
Geçen pazar günü çocuğumu parka götürüp gezdirdim. Tehlikeli olduğuna değindiğim projektörün uyarım üzerine tekrar yernine takıldığını, açıkta kabloların kalmadığını tanık oldum. Tehlike bitmiş. Sevindim doğrusu.
Belirtmiş olduğum soruna duyarlı bir yaklaşım sergileyen sayın ilgililere teşekkür ediyor ve saygılar sunuyorum."
Nefise ULUGÖL 

Kırmızı ışık
ihlalleri...

 
 "Yeni Yalova Yolu'nda sık sık aşırı şekilde hız, kırmızı ışık ihlalleri ile dikkatsizlikten kaynaklanan kazalar okuyor. Yitip giden canların ardından üzülüyoruz.
Bu güzergah düz bir yol olduğu için bu yolda aşırı süratten kaçınmayan bazı sürücülere her zaman rastlayabilmek mümkün olabiliyor..
Ali Osman Sönmez Yüksekokulu önündeki kavşağı zaman zaman kullanan bir sürücü olarak şehir merkezinden gelip Ovaakça istikametinde seyreden araçların aşırı sürat nedeniyle kırmızı ışık yanmasına rağmen duramadıklarında görüyorum.
Oysa karşı şeritte kırmızı ışık ihlallerine yönelik bir Mobese kamerası uygulaması var. Yeni Yalova yolu üzerinde ilgili kavşakların tamamında Mobese kameraları yaygınlaştırılabilirse burada kazaların azalacağını düşünüyorum.
Büyük bir hızla seyreden aşırı şekilde yüklü ve brandasız ağır tonajlı araçlar da zaten kazalar açısından riskli olan bu yolu maalesef daha da tehlikeli hale bir hale getiriyor.
Bu yapılamıyorsa söz konusu güzergah üzerinde gerekli denetim ve kontroller sıklaştırılabilir. Uyarmayı görev bilirim.
Saygılarımla..
 Ahmet ŞİMŞEK




 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.