Hava Durumu

Bir ağaç gibi tek ve hür, bir orman gibi kardeşçesine

Yazının Giriş Tarihi: 29.03.2015 08:23
Yazının Güncellenme Tarihi: 29.03.2015 08:23
Mutlu pazarlar.. Bahara merhaba dediğimiz şu günlerde çeşitli kuruluşlar da ardarda çevreyi yeşillendirmek için fidan dikme törenleri gerçekleştiriyor.
Uludağ Üniversitesi Görükle Yerleşkesi girişindeki gencecik, muhteşem çamlardan  birini de yıllar önce ben dikmiştim. Ne zaman oraya yolum düşse çam ağacım sanki beni selamlar, sevinirim, kıvanırım.
O gün düzenlenen törende fidan dikimi sonrası üniversitemizin ilk rektörü rahmetli Prof. Fethi Tezok paşamız 'gün gelecek, bu çamların gölgesinde öğrencilerimiz oturacak, derslerini çalışacaklar. Ah o günleri de bir görebilsem' demişti.
Kentimizin ilk vakıf üniversitesi olan Bursa Orhangazi Üniversitesi öğrencileri de yaşadıkları çevreye sahip çıkmaya devam ediyor. 
Üniversite öğrencileri geçenlerde Bursa Orman Müdürlüğü işbirliği ile Ovaakaça'da fidan dikti. 
Üniversitenin Sosyal Etkinlik ve Organizasyon Topluluğu, Bursa Orman Müdürlüğü ile el ele vererek yüzlerce çam fidanını toprakla buluştururken 'Oksijen depomuzu artırmak ve temiz hava solumak için oksijen dikiyor gibiyiz' diye konuştular..
'Sizin de bir dikili ağacınız olsun' parolasıyla yola çıkan Orhangazili öğrenciler, Ovaakaça'da düzenlenen programa yoğun ilgi gösterirken yeni bir 'yeşil' dikmenin mutluluğunu yaşadılar.
İnşaat Mühendisliği Fakültesi öğrencisi Şeyma Turhan 'kendi havamızı dikiyor gibiyiz. Ve aldığımız nefesin karşılığını verir gibi hissediyoruz. Aynı zamanda okul arkadaşlarımızla da iyi vakit geçirdik. Bu etkinlikle okulumuz adına da güzel bir şey yapmış olduk' derken büyük bir mutluluk içindeydi..
Topluluk başkanı Yusuf Asa ise, ağaçların insan sağlığı için çok önemli olduğuna dikkat çekti. Ve:
'Beş yaşındaki bir ağacın yetmiş kişinin oksijenini karşıladığını düşünürsek, diktiğimiz ağaçlarla beş yıl sonra yüzlerce insanın oksijenini karşılamış olacağız. Bu onur Orhangazi Üniversitesi'ne yeter' dedi..
Fidan dikimine katılan öğrencilere günün anısına çiçekler armağan edildi.
Çevreye duyarlı öğrencilerimizi kutlarken büyük ozan Nâzım'ın o ünlü dizeleriyle yazımızı noktalayalım:
"Bir ağaç gibi tek ve hür; bir orman gibi kardeşçesine.."

Pazar neşesi

AH ŞU TEMEL:
- "Temel ikametgah almak için muhtara gitmiş. Muhtar sormuş:
- Doğum günün?
- 22 Kasım
- Hangi yıl?
- Her yıl!.."

YUMURTA:
- "İskoçyalının tavuğu İngiliz'in bahçesine yumurtlamış. Biri:"Tavuk benim, yumurta da benim" diyor. Diğeri: "Benim bahçem, yumurta benim." 
Sonunda İskoç: "Bu böyle sürer gider. En iyisi birbirimize birer tekme atalım. Yerde en kısa kalan yumurtayı alsın" diyor. İngiliz kabul diyor. İskoçun önce tekme atmasına karar veriyorlar. İskoç en ağır postallarıyla İngiliz'in bacakları arasına bir tekme atıyor. İngiliz yarım saat sonra kalkabiliyor. İngiliz tam tekmeyi atmak için hazırlanıyorken, İskoç yumurtayı uzatıyor:
"Al senin olsun, bir yumurta için değmez."

(Teşekkürler R. Enis ÖZDEMİR) 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.