Hava Durumu

Bilbao’dan Bursa’ya gözlemler

Yazının Giriş Tarihi: 11.10.2015 09:17
Yazının Güncellenme Tarihi: 11.10.2015 09:17
“Geçen Kurban Bayramı tatilinden yararlanarak kalabalık bir arkadaş grubumuzla İspanya’ya uçtuk.
Çok farklı ve görülmeye değer bir ülke. Oldukça ilginç gözlemler yaptık. Bunları güzel Bursamızla karşılaştırınca üzüldüğümüz noktalar da oldu.



Örneğin ülkenin kuzeyindeki Bilbao kentinde dikkatimizi en çok çeken şey parklar ve sayısız oturma banklarıydı. 
Bu oturma grupları çok uzun yıllar kullanılmalarına rağmen hiçbirinin üzerinde yazı kazınmamış, hiçbiri yıpranmış değildi. 
Halk kendisine yapılan hizmetleri benimsemiş, ellerinden geldiğince bunları kendi malıymış gibi özenli kullanarak zarar görmelerini önlemiş. Yüzlerce oturma grubu gördük. Dikkatimizi çeken diğer konu da bunların genelde ağaç gölgelerine monte edilmesiydi. Bu örnek çalışmayla insanların Türk ağacı da denilen çınar ağaçlarının haşmetli dallarının yarattığı gölgeler altında hoşça vakit geçirerek dinlenmelerinin sağlanması olmalı. Darısı kentimizin başına. 
Çünkü Bursa’da birçok parkımızda oturma grupları ağaç gölgelerinden mahrum. Bilbao parklarında yürüme yolları da iki sıra ağaçlar altında gölgelenmiş. Bu uygulamanın güneşin bol olduğu Bursamız’da da yaygınlaştırılabileceğini düşünüyorum. Halkımızın kamu mallarına, yani aslında kendilerine ait olan bu hizmetleri koruyup kollaması da çok önemli. Saygılarımla..”   Müh. Enis KARAN

Yeni çıkan kitaplar

‘SİHİRLİ İSTANBUL’:- 1976 İstanbul doğumlu, Galatasaray Üniversitesi İletişim Fakültesi mezunu olan ve hâlen Fransa’da yaşayan Dr. Şule Tankut Jobert’in çocuk edebiyatı eserlerini arasında yer alan yeni eseri ‘Sihirli İstanbul’ Gökyüzünden Yeryüzüne Öyküler ve Yaprakları Hep Yeşil Kalan Ağaç adlı kitapları da Kelime Yayınları’ndan yayınlanmıştı. 
Ocak 2009’da da Manolya Esintisi isimli çocuk kitabı, Fransız L’Harmattan Yayınları’nca basılıp okurlara sunulmuş ayrıca Ada Fransa’da ile Küçük Dedektif Daniel adlı çocuk kitapları Kelime Yayınları tarafından yayınlanmıştı.
...
KARAKTERİNİZİN RENGİ:- Profesyonel yaşam koçu, eğitmen ve İK Danışmanı Leyla Bilen’in ‘Kaderinizin Rengi Karakterinizde Gizli’ adlı ilk kitabı, Tara Kitap’tan yayınlandı. 
25 sorudan oluşan ve ‘Renkli iletişim ve etkileşim anketi’ ile başlayan kitap, önce karakter renginizi belirliyor, sonra sizi sıradışı bir yolculuğa çıkarıyor. Kitapta ilginç analizler var.

Pazar neşesi

Küçük Temel, bakkala sinirle sordu: ‘Niçin hep bana küçük yumurta veriyorsun?.’ Bakkal: ‘Taşıması, kolay olur da ondan uşağım.’
Temel de bunun üzerine eksik para ödeyerek yumurtalarla dükkandan çıkarken bakkal arkasından seslendi:
‘Uy uşağım, sen eksik para verdun.’
Küçük Temel gülerek arkasına döner ve şöyle der:
‘Parayı daha çabuk sayarsın. Cebinde de ağırlık yapmaz!.’ (Teşekkürler Mithat ÖDÜL)

Mevlana’dan seçmeler:

*- “Gerçek aşkı bilen kalp bir damla suya bile hürmetle bakar. Cahil kişi gülün güzelliğini görmez, gider dikenine takılır.” 
...
*- “Ben hiç dilek tutmadım, hep dua ettim. Ömrün ömrüme nasip olsun diye.. Sus gönlüm! Bütün bu susmalarına karşılık her şeyin hayırlısının olacağına inanarak sus.” 
...
*- “Nasibinde varsa alırsın karıncadan bile ders. Nasibinde yoksa bütün cihan önüne serilse sana ters.”
(Teşekkürler Fırat KÜÇÜK)



Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.