Hava Durumu

'Betondan kurtarmaya hazırız'

Yazının Giriş Tarihi: 19.06.2017 07:38
Yazının Güncellenme Tarihi: 19.06.2017 07:38

"13.6.2017'de yayınladığınız 'Bu park adeta beyin pişiriyor' başlıklı okur yazısı üzerine kamuoyunu bilgilendirmek istiyoruz.
Beşevler Bölge Parkı, Nilüfer Bld.'nin kente kazandırdığı bir park olmayıp, Büyükşehir Bld. sorumluluğundadır.
Zaten Beşevler parktaki yeşilden uzak planlama eleştirilerimizi sıklıkla biz de dile getirmiştik. Nilüfer Bld. olarak yeşil alanlara verdiğimiz önem, bugün itibariyle 253'e ulaşan parkımızla ve 2016 verilerine göre kişi başına düşen 10.52 m2 yeşil alanımızla açıkça görülmektedir.
Çevre ve doğal yaşam kenti Nilüfer, parkları ve yeşil alanlarıyla da Türkiye'ye örnektir.


Son dönemde bu parkla ilgili belediyemize şikayetler de artmıştır. Park Büyükşehir Bld. sorumluluğunda olduğundan talepleri ilgili kurumla paylaşıyoruz.
Nilüfer Bld. yine de parkın beton görünümünün değişimini, yurttaşlarımızın kent yaşamının boğucu ortamından kurtulup rahat nefes alabilmelerini sağlamak amacıyla gereken çalışmayı yapmaya hazırız.
2016 yılında yaklaşık 22 bin ağacı toprakla buluşturan Nilüfer Bld. halkımızın yoğun talebi doğrultusunda yetki verildiği takdirde bu parkı ağaçlandırmak için gereken adımı atacaktır.
Sorunun Nilüfer Bld.'nden kaynaklandığını zannederek sizlerle iletişime geçen duyarlı vatandaşlarımıza da hassasiyetlerinden dolayı teşekkür ederiz." Nilüfer Belediyesi Basın Bürosu

-Bedensel engelliler adına önemli rica

"Bu dileğimizin gazetenizdeki köşenizde yayınlanmasını bekliyoruz..
Nilüfer ilçesi, Ertuğrul üstgeçidi yaşlılar ve engelliler için maalesef uygun bir üstgeçit değil.


Bir engelli birey olarak bu durumun iyileştirilmesi için tüm bedensel engelliler adına sayın yöneticilerimizden önemle ilgi rica ediyoruz." Emrah AYAZ

-Önemli kanallar neden kesildi?..

"Yasemin Park Sitesi'nden bir süre önce ev aldık..
İlk taşındığımız günlerden bugüne kadar merkezi sistem yöntemiyle tüm TV kanallarını çok rahat izleme imkanımız vardı.
Şimdi bundan mahrum kaldık. Önemli kanalların hiçbiri yok, izleyemiyoruz.
Site yönetimi bu sorun için 'cihaz almanız gerek' diyor.
Daha önceden bütün TV kanallarını rahat rahat izlerken şimdi neden 'cihaz alma' zorunda bırakıldık?.
İyileştirmenin yapılmasını ve bütün TV kanallarını eskisi gibi yine rahatça izlemek istiyoruz. Saygılarımızla.." Nermin YILDIZ

-Alo,burası Nilüfer

"Köşenizde yayınlanan 'Stabilize malzeme ve sel suları' başlıklı yazı üzerine gereken inceleme yapılmıştır. Bahse konu Beşevler ve Bilginler Cad. Büyükşehir Bld. sorumluluğunda olduğu için konu ilgili kurumlara iletilmiştir.
Ayrıca, köşenizde bir süre önce yer alan 'Nilüfer'e güveniyoruz' başlıklı okur yakınmasında yer alan Çamlıca Mahallesi Gülen Sokak üzerinde bulunan çukur, BUSKİ'nin yaptığı altyapı çalışması sonucu oluşmuştur.
Sorunun giderilmesi için ilgili kuruma gereken uyarıda bulunulmuştur. Konunun takipçisi olacağımızı belirtir, duyarlı vatandaşlarımıza teşekkür ederiz." Nilüfer Bld. Basın Bürosu

-Makas atan sürücüler

"Son zamanlarda devamlı olarak tanık olduğum ciddi bir trafik sorunu var.. Bu yüzden sayın trafik denetimi yapan ekiplerin konu hakkında acilen harekete geçmelerini rica ediyorum.
Sorun; Acemler Kavşağı ile Esentepe Kavşağı arasında (Mudanya yolu) seyreden 'bazı' araç sürücülerinin yolda normal seyreden araçların sağından-solundan aniden geçip makas atarak büyük tehlikeler yaratması.
Öyle ki yaptıkları aşırı süratten plakalarını bile tespit edemiyorum.
Ekiplerin bu yol üzerinde denetim yaparak makas atıp trafiği büyük ölçüde tehlikeye atan sürücüleri izleyip gerekli şekilde ceza uygulamasını talep ediyorum.
Umarım bu uyarım dikkate alınır ve kimsenin başı yanmadan bu işi oyun haline getiren sorumsuz sürücülerin önüne geçilmiş ve uyarılmış olur.
Saygılarımla." B.C.M.

-TEŞEKKÜR PANOSU

-Vildan Hanım'dan Müjgan Hanım'a...

"Osmangazi, Ahmetpaşa Mah. Bursalı Tahir Cad.'ndeki kuaförüm Müjgan Hanım'a minnettarım. Çok yetenekli, eli çabuk, güler yüzü hiç eksik olmayan, temizliğe aşırı derecede dikkat eden Müjgan kardeşim, saç modellerinde de yenilikleri yakından izliyor. Saçlarımı tamamen ona teslim ediyor ve hiç endişelenmiyorum.


Başarılarının devamı dileğimle kendisine teşekkürlerimi sunuyorum." Vildan TÜRKKAN

-Tehlikeli çukur hemen kapatıldı

"14 Haziran 2017 tarihli köşenize gönderdiğimiz fotoğraflı bir yakınmamızda Nilüfer ilçesi, Çamlıca Mahallesi, Gülen Sokak yolu üzerinde bulunun oldukça geniş derin ve tehlike yaratan çukur hemen kapatılarak onarıldı ve hiçbir sorun kalmadı.

Konuya hassasiyetle eğilen ve sorunu gideren tüm ilgili makam sahiplerine ve çalışanlarına açık teşekkürlerimizi sunuyoruz." Çevre sakinleri

(Fotoğraflarda yolun eski ve onarılmış durumu görülüyor)

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.