Hava Durumu

Beton mikseriyle kent içi ralli

Yazının Giriş Tarihi: 15.02.2017 04:40
Yazının Güncellenme Tarihi: 15.02.2017 04:40

Değerli okurlarım.
Bir beton mikserinin kent içinde 100 km. gibi yüksek bir hızla seyretmesi olası felaketlere davetiye çıkarırken adının açıklanmasını istemeyen bir okurum da bunu çektiği video ile belgelemiş.
Köşemizde sadece beton mikserinin fotoğrafı var.

Ama videonun gösterimini isteyenler de bugün hemen internet sayfamızdaki köşemde bunu gayet net şekilde izleyebilirler..
Okurumuz kent içinde adeta ralli yaparcasına 100 km. süratle ve dakikalarca seyreden beton mikserini objektifiyle tespit ederken bir yandan da durumu anlatıyor, adeta canlı yayın yapıyor.
Bu arada mikserin arkasından seyrederken kendi aracının hız göstergesi de bu görüntüler içinde. Yani mikserin hızını belgeliyor.
Değerli okurumun uyarıcı konuşmaları da bu videoda izlenebilir..
Gönlümüz; bu videoyu izlerken Ankara yolunda bir trafik ekip otosunu da görebilmekti.. Ama maalesef.. Göremedik!.
Şimdi sizi gazetemize ait internet sayfamızdaki köşeme bekliyorum. Buyrun bu video gösterime hazır, izleyin!..

Küçük Kumla'ya çeşme yapılsın

"Yerel TV ekranlarında BUSKİ ve Büyükşehir Bld. 'Su çeşmeden içilir' filmleri gösteriliyor. Ama Gemlik'in bir mahallesi olan Küçük Kumla'da sokak çeşmesi yok gibi. Ulucami yanında bulunan süs havuzunun yakınına Büyükşehir Bld. güzel bir çeşme yaptırıyor.
Bu çeşmenin aynısından Küçük Kumla'ya da yaptırılmasını istiyoruz. Kumlamızda böylesi çeşmeler bölgeye de güzellik katar.
Yaz sezonlarında nüfusu 120 bine ulaşan Kumla'da bir tane çeşme var. Bu kadar gözden ırak olmamalıyız. Çeşmeler yapılmalı ki tatil için buraya gelenler o yakıcı sıcak altında çeşmelerin musluklarından kana kana su içsinler. H.B

Metro istasyonlarında farklılıklar

"Metro istasyonlarındaki donanımlar arasında büyük farklılıklar var. Bazı istasyonlarda olanlar diğer istasyonların çoğunda yok. Örneğin Organize Sanayi İstasyonu asansörleri eski ve canı isterse çalışıyor. Giriş-çıkış merdivenlerinin tamamının üzeri açık. Herhangi bir çatı yok. İstasyon üstündeki çatı da uzatılmamış. Yağışlı havalarda güçlük çekiliyor. Merdiven duvarlarındaki badanalar da dökülmüş. Ancak örneğin Karaman İstasyonu'nda bütün bu saydıklarım tamamlanmış.
Bunları yolcu yoğunluğuna göre yapıyoruz diyorlarsa Organize Sanayi İstasyonu'nun yolcu yoğunluğu Karaman'ın en az iki katı. Mudanya ve Güzelyalı minibüsleri de buradan kalkıyor.
Ayrıca neden asansörlerin yenilenmesi işi yarım bırakıldı?. Daha birçok istasyonda da bu eksiklikler görülüyor. Ama eksiklerin giderilmesi konusunda uzun zamandır bir çaba yok.
Bir de Rotterdam'dan alınan eski vagonlar devamlı "1" nolu hatta çalıştırılıyor. Aslında "2" nolu hat daha düz. Bu hat daha uzun olduğu için herhalde vagonların arıza yapmasından korkuluyor. Arızalar da nedense "1" nolu hatta daha çok. Örneğin 11 Şubat Cumartesi günü Demirtaşpaşa İstasyonu'ndan batıya doğru saat 17.00-17.15 arası arka arkaya "2" nolu üç tren geçti "1" nolu tren 17.18'de dolu olarak geldi. Daha sonraki istasyondakiler zar zor binebildiler.
Bu konularda yetkililerden açıklama bekliyorum.
Saygılarımla." Necdet SÖNMEZIŞIK

Setbaşı Köprüsü altında bir ağaç

Her gün yüzlerce Bursalı'nın, yerli-yabancı turistin gelip geçtiği tarihi Setbaşı Köprüsü'nün altı bir park gibi.. Çok güzel..
Ama şimdi köprüden aşağı bakanları üzen bir manzara var. O da yetişkin bir ağaç devrilmiş ve çimenler üzerinde adeta can çekişiyor ve kurtarılmayı bekliyor."

Alo,burası Büyükşehir

"30/1/2017 tarihli köşenizde yer verdiğiniz 'Ali yazar, Veli bozar' başlıklı bir okurunuza ait şikayet incelenmiştir.
Yazıda bahsedilen adresteki parke tamiri, ilgili bakım onarım ekiplerimizce onarılmıştır.. Bilginize sunar, iyi çalışmalar dileriz."
Büyükşehir Bld.Basın Halkla İlşk. Şube Md.

Nilüfer'de bir longoz (!)ormanı

"Nilüfer'deki Vergi Dairesi binası karşısında bugünlerde çok enteresan ve güzel bir manzara var.
Buradaki yeşil alan adeta Karacabey ilçemizdeki gibi mini bir longoz ormanına dönüştü.
Aşırı yağışlar nedeniyle oluşan gölcükte suya yansıyan ağaçlar da bu güzelliği artırıcı diğer bir etken.
Bursa'da yoğun şekilde yapılan BUSKİ yeraltı çalışmaları da eğer olmasa bu gölcükler kim bilir daha nerelerde oluşacak ve Bursa'da da longoz ormanları manzaraları bölgeler sayısı kaça çıkacak?. Ve tabii ki, BUSKİ'nin eli buraya ne zaman uzanacak acaba?..

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.