Hava Durumu

Berrin Kızanlıklı ve yıldızlaşan grubu!..

Yazının Giriş Tarihi: 19.03.2017 04:52
Yazının Güncellenme Tarihi: 19.03.2017 04:52

Mutlu pazarlar sevgili okurlar.
Devlet Güzel Sanatlar Galerisi geçenlerde müthiş bir sergiye ev sahipliği yaptı. Sergi 'Berrin Kızanlıklı Kırkyama Grubu'nun etkinliğiydi. Eserler toplam 15 kişilik grup ve öğretmenlerinin 3 yıllık çalışmalarının ürünüydü.
Sergi açılışını Prof. Dr. Ulviye Özer yaptı ve Özer'e grup üyelerinin topluca hazırladığı güzel bir Atatürk portresi sunuldu.

Kırkyama / Kırkpare / Patchwork olarak bilinen çalışmalar, Berrin Hanım ve bu çalışmalarıyla adeta yıldızlaşan grup üyesi arkadaşları Necla Şekercioğlu, Melek Aydın, Nilgün Etel, Serpil Çilingir, Hilal Ülker Çahantimur, Belgin Yücel, Eser Katkat, Şükran Kanyılmaz, Serap Polat, Sevgi Göksel, Semra Bırçak, Gülçin Ermutlu, Asuman Uğur, Belkıs Turşucular, Ülkü İnal, Eser Yüksel tarafından, geleneksel tarzlar ile modern tekniklerin ve malzemelerin birleştirilmesi ve yeniden yorumlanması sayesinde, en üst düzeyde estetik ve teknik yeterlilikte hazırlanmıştı.
Sergiyi açılışında Bursa'nın seçkin isimlerinin yanı sıra, bu sanata gönül vermiş İstanbul, Ankara, Çanakkale, Değirmendere, Akçakoca, Balıkesir, İzmir'den çok sayıda hoca ve grupları da vardı ve eserler büyük ilgi gördü. Sergi, alzheimer hastalarına katkı için 21 Eyül'de İstanbul'dan da davet aldı.

Kırkyama nasıl kumaş parçalarının bir araya gelerek yarattığı bir zenginlik ve görsel şölen ise, kırkyamacıların da birbirleriyle ve eser veren dostlarıyla dayanışması açılış töreninde öylesine bir sevgi seli olarak izlendi.
Ayrıca; yatak ve masa örtüleri, seccade ve panolarda yansıtılan bu ilginç eserlerin örnekleriyle hazırlanan masa takvimi, anahtarlık ve magnetler de sergide yer aldı.
Sergi, bir yandan hayatın tüm alanlarında uğraş veren kadınlara gönderme yaparken, bir yandan da yarının anneleri ve okumak için destek bekleyen genç kızlarımıza burs fonu sağlayarak dayanışma hedefini gerçekleştirdi.
Gönülden tebrikler Kırkyamacı'lar.. Sanat-sanatçı kenti Bursa'ya el emeği ve göz nurunuzla bir güzellik daha kazandırdınız. Ellerinize sağlık.

Yeni bir kitap

ARINEL ve 3. KİTAP: "Gazetemizin eski yazarlarından Arzu Arınel'le yıllar önce yan yana odalarda çalıştık. Elinden hiç kitap düşmez, devamlı okurdu. Sonra daktilonun başına geçer ve tıkır tıkır bıkmadan yazardı.. Bilgisayarı da ilk o kullanmıştı.
Ara sıra şeker kızı Ayşegül gelirdi yanına. Çok severdik onu.
Arzu ile yaptığımız olay bir röportaj da olmuştu. Suudi kralının yeğeni Prens Bin Abdülaziz'le Çelikpalas'taki röportajımızda o bir tarak, ben de bir tükenmez kalem hediye etmiştik Prens yeğene!.
Çünkü armağan sunmadan prensin huzuruna girilmezmiş.. Yakınları yönlendirmişti. Üzerimizde başka bir şey yoktu. Mecbur kalmıştık. Tarak ve tükenmez kalem kurtarmıştı röportajımızı.
Arzu'nun huzura girmeden önce bir yerlerden bulunup getirilen ve mecburen taktığı başörtüsü de fotoğraf kareleri arasındadır. Pek gülüşmüştük.
Arzu, daha sonra Bursa'dan koptu. İstanbul'da bazı gazetelerde yazdı. Sonra da Alaçatı'ya yerleşti. Ama çok vefalıdır. Meslekdaşlarımızın çoğunun cenaze törenleri için kalkıp geldi hep Bursa'ya.
Sevgili arkadaşım daha sonra kitaplar yazdı. Kör Gözüm Parmağı'na adlı, yazılarından derlediği ilk kitabının ardından, Mardinkapı 41. Oda ile Everest Yayınları İlk Roman Ödülü'nü almıştı. Arınel'in son romanı Kayıp Osmanlılar ise Destek Yayınevi'nden çıktı. Öneririm.
Tebrikler Arzu, kalemine kuvvet. Seni de ve kitaplarını da bekliyoruz.
***

BİR KİTAP DAHA:- Bursa Gazeteciler Cemiyeti fahri üyesi şair-yazar Hüsam Kurt TÜYAP Kitap Fuarı'nda 19,25 ve 26 Mart'ta 14-18 saatleri arasında bugüne dek yayınladığı 4 şiir kitabını imzalayacak.
Son kitabı olan ve Kora Yayınları'ndan çıkan "Biz seninle bir bakış Aşk'tık" şiir kitabını da imzalayacak olan şair-yazar (fotoğrafta) Hüsam Kurt, okurlarıyla sohbet de edecek.

Pazar neşesi

CİMRİ: Çok cimri bir adam çocuğuna özel ders vermesi için bir öğretmenle anlaşmak istemiş. Konu fiyata gelince öğretmen 'ilk ay 500, ikinci aydan sonra da 250' demiş.
Cimri adam bunları duyunca şu yanıtı vermiş:
'Çok güzel hocanım. Yalnız ders verme işine ilk ay değil de ikinci ay başlasak nasıl olur acaba?.."
(Teşekkürler A.İhsan SOMUNCU

Hekim çocuklarının büyük başarısı

"Bursa Tabip Odası'nın 14 Mart Tıp Bayramı etkinlikleri devam ediyor. Dr. H.Parkan Sanlıkol Hekim Çocukları Resitali'nde hünerlerini sergileyen geleceğin sanatçılarının piyano ve keman gösterisi, izleyicilerden tam not aldı.
Bursa Tabip Odası üyesi hekimlerin çocuklarına yönelik düzenlenen, geleneksel "Dr. H.Parkan Sanlıkol Hekim Çocukları Resitali" Bursa Akademik Odalar Yerleşkesi Oditoryumu'nda yapıldı.
Dinleyicilerin büyük keyif aldığı resitale katılan 23 çocuğun piyano ve keman gösterisi, alkış yağmuruna tutuldu..
Etkinlik sonunda çocuklara katılım belgesi ve kitap sunuldu. Geleceğin sanatçılarına hediyelerini veren Bursa Tabip Odası Yönetim Kurulu üyesi Halil Alper Akın, gelecek yaşamlarında onlara başarılar diledi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.