Hava Durumu

“Belediye geçmişte hata yapmış. Ama?!.”

Yazının Giriş Tarihi: 03.08.2015 13:02
Yazının Güncellenme Tarihi: 03.08.2015 13:02
Bazı fotoğraflar ve belgeler de eklenip gönderilen ilginç bir ‘iddia’ var bugün ana yazımızda.
Okurum Sn. Elvan Alvar şunları yazıyor:
***
“Osmangazi ilçesi, İstiklal Mah. Sarper Sokak, no:17’de oturmaktayım.
1185 ada, 6 parselin sahibiyim. Osmangazi Belediye Encümeni’nin 10.9.2002 gün ve 1597 sayılı kararı ile parselasyon planında bitişiğim olan 1185 ada 7 parselle tevhidli bulunmaktayım ve önümüzde bulunan çıkmaz yol 7 parselin ayrıca geçiş yolu. 
Komşum olan 1185 ada 8 parselin maliki ile yanımızda bulunan boş alan konusunda bir anlaşmazlık var. 

Komşu parsel sahibi yukarıda belirtilen encümen kararına istinaden parselasyon planında yolun 1.98 m.’lik kısmını kendi tapusuna ilave etti. Bu nedenle ilave ettiği kısma bahçe duvarı yapmak için ustaları 23.7.2015’te getirdi ve bahçe duvarı ve üzerine çit yapabilir onayını aldığını söyleyerek inşaatı başlattı.
Bu durumda yapılan duvar sokağımızın giriş ve çıkışında sorun yaratacak. Ambulans, itfaiye gibi acil durumlarda engel teşkil edecek.
Konu; kırk yıldır süren bir komşu sorunu olmuş ve yıllardır çözülemedi. Son bir aydır babam Sabahattin Alvan Büyükşehir, Osmangazi Belediyesi İmar Planlama, Çevre ve Şehircilik, BUSKİ Kanalizasyon Müdürlüğü dahil olmak üzere hepsine gidip sorunu detaylarıyla anlattı.
Bazı yetkililer özetle ‘Belediye geçmişte bir hata yapmış, haklısınız’ diyor ama sorun bir türlü çözümlenemiyor.
Bu durumun düzeltilmesi için hukuki boyutlara taşınması gerekiyorsa bizi yönlendirsinler, hukuki yollara başvuralım.. Rica ediyoruz. 
Çıkmaz aralık olarak görünen duruma göre planları değiştirmek kaydı ile planlarda önce yeşil alan sonra yol olarak değiştirebilen bir çıkmaz burası. Yıllar önceki ilk haline getirilebilmesi için ne gerekirse yapılmasını sağlamak istiyoruz.
Sayın ilgili makam sahiplerinin yaşadığımız sorunumuza eğilip çözümlemelerini önemle rica ediyoruz.
Saygılarımla...”
Emel ALVAN

***

O YOLDA VAY HALLERİNE!..


“Yaz sezonunda Kurşunlu beldesindeki yazlıklarında sıcak günleri geçirmeye çalışan yazlıkçılar Gemlik karayolunda çok yoğun olan trafikten kaçmak için Yunuseli-Gündoğdu köyü rotası ile Kurşunlu’ya gidip gelmek isterlerse vay hallerine.
Çünkü yol çok bozuk. Oldukça dar olan asfalt yolda yer yer çok derin çukurlar mevcut. Çukurlara girmeden yola devam etmek isteyen şoförler adeta akla karayı seçiyorlar. 
Yaşanan problemin çözümü için bu durumu acilen ele almak ve onarmak gerekiyor.
İlgililerden ricamız budur.”
Sebati SUCULAR

***

ALO, BURASI OSMANGAZİ


AKPINAR:“Gaze-tenizdeki köşenizde 9.7.2015’te ‘Akpınar’da değişmez genel manza-ralar(!)’ başlığıyla yer alan okur şikayeti ilgililerce incelenmiştir.
Çöp konteynırlarına özensiz davranılması konusunda Temizlik İşleri Md.’müz, ilgili firmaya gerekli uyarlarıda bulunmuştur.. 
Konunun takibine devam edilecektir.”
***
SEYYARLAR:“6.7.2015  tarihli gaze-tenizdeki köşenizde yayınlanan ‘Müsaade verilen o seyyarlar kimler?’ başlıklı okur şikayetine yanıttır:
İlçemiz Cumhuriyet Cad. eski Gökçen İş Hanı Batı Kapısı giriş yönü, Çarşı ve Hanlar Bölgesi genelinde mesai saatleri dahilinde seyyar satıcılara müsaade edilmemekte olup, söz konusu bölgede bu tür faaliyet göstermek isteyen kişilerle ilgili kanun gereği yasal işlemeler yapılmaktadır.
Duyarlı okurlarınıza ve konuya bize ilettiğiniz için size teşekkür eder, esenlikler dilerim.”
Mustafa DÜNDAR Osmangazi Bld.Bşk. 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.