Hava Durumu

Bedensel engellilerden şahsen özür diliyorum!..

Yazının Giriş Tarihi: 15.12.2014 08:04
Yazının Güncellenme Tarihi: 15.12.2014 08:04
“Bedensel engelli tüm vatandaşlarımızdan şahsım adına özür dilemek istiyorum. 
Ne zaman ki bir bebeğimiz oldu ve bebek arabasını sokak ve kaldırımlarda engeller nedeniyle yürütemez olduk; işte o zaman engelli vatandaşlarımızın ulaşım konusunda çektikleri sıkıntıları bizzat fark ettim. 
Yıllarca bu derin soruna karşı duyarsız kaldığım için şahsım adına tüm engelli vatandaşlarımızdan özür dilerim. 
Geçtiğimiz günlerde adını sık sık işittiğimiz yeni yapılan Acemler civarındaki Mihraplı Parkı’na Dikkaldırım tarafından gitmek istedik. 
Mihraplı Camii’nin önündeki kaldırımlardan parkın önündeki kaldırıma bebek arabamızla hızlı akan trafikte çıkmaya çalışırken akla karayı seçtik. 

Neden engellilerin gözünden empati yapılarak bu kaldırımlar güven yaratacak bir şekilde tasarlanmaz, bilemiyorum. Ama bir gün ömrümüz yeterse hepimizin yaşlanacağını veya Allah göstermesin; bizlerin de engelli olabileceğimizi unutmayalım. 
Lütfen yeni yapılan kaldırımların kabulünü yaparken bir engelli araç buradan nasıl geçer?.. Mümkünse bir tekerlekli sandalye veya bir bebek arabası alalım, buradan geçirelim ve uygun mu acaba diye deneyelim. 
Ayrıca diğer kaldırımlarla bağlantılarını gözden geçirelim, mümkünse buna bağlı diğer kaldırımları da elden geçirelim. 
Merdiven olan her yere bir rampa yapalım. O zaman şehrimiz gerçekten modern bir Avrupa şehri olacaktır ve halkın tüm bireyleri ile kucaklaşacaktır.
Saygılarımla..”
Adının açıklanmasını istemeyen bir okurumuz

***

TEŞEKKÜR PANOSU

TEL ÖRGÜ İYİ OLDU


“Mudanya, Tirilye sakiniyim.
Tirilye’de bulunan tarihi ‘Taş Mektep’in çevresindeki nihayet Mudanya Belediyemiz tarafından güvenlik önlemleri alındı.. Yaptığımız başvurular sonucu harap bir halde bulunan tarihi ‘Taş Mektep’ in çevresine tel örgüler çekildi. Böylece tarihi binaya bazı olumsuz kişilerin girip çıkmaları da önlenerek gerekli güvenlik sağlandı.  
Belediye Başkanımız Sn. Hayri Türkyılmaz’a teşekkür eder, çalışmalarında başarılar dilerim.”
Adının açıklanmasını istemeyen bir okur

***

SAĞ TARAF SOL TARAF


“Dikkatimi çeken bir konuyu gazetenizdeki köşenize iletmek istedim.
Zübeyde Hanım Doğumevi’nden başlayan Hat Caddesi’nin sağ trotuvarı muntazam bir durumda iken sol trotuvarı nedense çok düzensiz, bakımsız ve yer yer çukur hale gelmiş kesimler var.
Bu konuda ilgililerin dikkatini çekiyor, gerekli iyileştirmenin yapılmasını rica ediyorum.. Saygılarımla
Dr.Ziya G. ÖZER

***

HALK OTOBÜSÜNDE BOĞULMA TEHLİKESİ


“Son zamanlarda çok sıklıkla duyduğumuz ve yaşadığımız bir şikayetimizi gazetenizdeki köşeniz kanalıyla gerekli mercilere ulaştırmak istiyorum. 
Emek- Akpınar-Hamitler-Bağlarbaşı semtinde oturan vatandaşlar Muradiye Devlet Hastanesi ve Çekirge Devlet Hastanesi’ne gitmekte çok zorluklar yaşamaktayız. Özellikle Emek ve Akpınar’da oturan insanların bu hastanelere ulaşımını sağlayan tek bir halk otobüsü mevcut. Bu otobüs de B/41-C hatlı araç.. 
Fakat şöyle bir sıkıntı var; bu otobüs yarım saatte bir gelmekte ve her gelen otobüs tıka basa ağzına kadar dolmakta. 
Hastaneye tedaviye giden vatandaşların özellikle yaşlı ve bayan olmasını göz önüne aldığımızda vatandaşların ne kadar mağdur olduğunu anlayabiliriz. 
Bizler genç sayılmamıza rağmen hıncahınç dolu olan bu otobüste nefes almakta zorluk çekiyor ve inanın boğulma tehlikesi geçiriyorsak yaşlı insanları lütfen siz düşünün. Bu otobüste çeşikli tarihlerde tam üç kere nefes almakta zorlanan ve bayılma noktasına gelen yaşlılara denk geldiğimiz için Büyükşehir Belediye Başkanlığı ve BURULAŞ’a sesleniyorum; otobüs sefer sayılarının artırılması için illa ki birilerinin bu otobüste ölmesi mi bekleniyor?.
Lütfen sesimize kulak verin.”
Yunus ve Mirza ERGÜN

***

HAVUZLUPARK HAKKINDA


9/12/2014 tarihli Bursa Hakimiyet Gazetesi’nde yayınlanan köşenizde yer verdiğiniz ‘Havuzlupark’ta yırtık balon onarımı ne zaman? başlıklı okur şikayet yazısı ilgili birimler tarafından incelenmiştir.
Bursa Büyükşehir Belediyesi olarak, yıllardan beri halka daha iyi hizmet sunmak amacı ile şehrin her köşesinde spor tesisleri yapıp sağlıklı nesiller yetiştirmek, halka spor hizmeti sunmak öncelikli hedeflerimiz arasındadır. 
Bursamız’ın çeşitli semtlerinde yapılmış olan spor tesislerinde binlerce vatandaşlarımıza spor hizmeti sunmaya devam etmekteyiz. 
İlgili yazıda belirtilen Havuzlupark Yüzme Havuzu, 30 yılı aşkın zamandır, halkımıza yaz aylarında hizmet vermektedir. 
Şikayette iddia edildiği gibi herhangi bir işletme sorunu yoktur.
Yaz/kış 12 ay kesintisiz sağlıklı hizmet vermesi için, tesiste yapılan bakım ve onarım çalışmaları devam etmektedir. 
Çalışmaların bittiğinde Havuzlupark halkımızın hizmetine açılacaktır. 
Bilgilerinize sunar iyi çalışmalar dileriz.
Büyükşehir Bld. Basın 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.