Hava Durumu

Bayramınız kutlu olsun çocuklar!..

Yazının Giriş Tarihi: 23.04.2015 08:52
Yazının Güncellenme Tarihi: 23.04.2015 08:52
“Küçük hanımlar, küçük beyler!
Sizler hepiniz geleceğin bir gülü, yıldızı ve ikbal ışığısınız.
Memleketi asıl ışığa boğacak olan sizlersiniz.
Türk çocuğu ecdadını tanıdıkça daha büyük işler yapmak için kendinde kuvvet bulacaktır.” - MUSTAFA KEMAL ATATÜRK
***
Evet, bugün 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 95. yılını kutluyoruz.. Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu ve ilk Cumhurbaşkanımız Mustafa Kemal Atatürk’ün çocuklarımız için söylediği üstteki güzel sözler hiç unutulmamalı.
Lütfen büyüklerinizi uyarın. Evlerinize, işyerlerine ay yıldızlı şanlı Türk bayraklarımızı asmayı sakın unutmasınlar..  
Büyük önderimizce dünyanın tüm çocuklarına armağan edilen bu bayram nedeniyle  sizleri yürekten gelen duygularımla kutluyor, yanaklarınızdan sevgiyle öpüyorum.
Daha nice güzel bayramlara sevgili çocuklar.. Yüzünüzden gülücükleriniz hiç eksik olmasın. 
Mustafa Kemal Atatürk ilkeleri doğrultusunda mutluluk, sağlık, huzur, barış içinde ve üstün başarılarla.. - ERDAL ÖZDÜR

Saltanat Kapısı’nda ztehlikeli karmaşa

“Sayın yetkili makam sahiplerine soruyorum:
Yiitler Caddesi’nden Tophane’ye çıkarken sağdaki Saltanat Kapısı’nın önü otopark mı, yaya geçidi mi, kavşak mı, terminal mi; yoksa beş lira için insan hayatını hiçe sayan bir nokta mı?.
Çünkü, Saltanat Kapısı önündeki yaya geçidi ve yaya trafik lambaları olan yer otopark olarak kullanılıyor. Hatta iki katlı olan ve turistik Bursa turu yapan belediyeye ait bir otobüsün de kalkış peronu yine aynı noktada.
Trafik lambaların ve yaya geçidinin üzerinde bulunan araçlar yüzünden sürücüler kendilerine yanan kırmızı ışığı bu yüzden görmüyor.. 
Yaya vatandaşlarımız ise yayalar için yanan yeşil ışıkla birlikte kendisini hızla gelen arabanın önünde buluyor sürücü kırmızı ışıktan haberi olmadığı için yayalar ile tartışmaya giriyor. 
Durum böyle olunca hiç dilelem ama burada çok yakın bir zamanda ölümlü kazalar gerçekleşecebilir diye endişe ediyoruz..
Belirlenen trafik kanunlarında yaya geçidi ve trafik lambalarına araç bırakılmasının yasak olduğu son derece açık ve net iken bu alan otopark ve tur otobüsünün nasıl peronu olabiliyor, bunu anlayamıyoruz?. 
Gören eden, ilgi gösteren, önlem alan  kimseler de yok!.



Gönderdiğim fotoğrafta da gayet belirgin olan durumu 155 Alo ihbar hattına bildirdiğimde görevli memur BURBAK’a ait olan kısımlara müdahale edemediklerini ve ve 153 Alo Zabıta hattını aramam gerektiğini söyledi. 
Burada hayati tehlikeler içeren bir kaza olursa konunun muhatabı Zabıta mı olacak yoksa?.
Fotoğrafta görülen bir kamyonet ise trafiğin akış yönüne ters şekilde park edilmiş halde ve öylece duruyor..
Bu alana bırakılan araçlardan belediyemizce alınacak 5 TL, bir insanın hayatının son bulmasına neden olmadan gerekli önlem alınsın lütfen.
Ayrıca bu meseleyi BURBAK’a da mail olarak bildirdim. Ancak maalesef ilgilenen kimseler olmadı.
Söz konusu yerin yaya vatandaşlarımıza güvenli bir geçiş noktası olması için Trafik Şube Müdürlüğü ve BURBAK’ın inceleme yapacaklarını ve ellerinden geleni yapacaklarını umuyorum..” - Alp GÜNALP

Metro ve merdiven frenleri

“BursaRay istasyonlarının dimdik merdivenlerinde vatandaşların ayaklarının kaymaması için güvenlik sağlayan ve basamak kenarlarına konulan fren şeritlerinin çoğu erimiş gitmiş. Hatta zamanla eriyip gittiği için fren şeritlerinin hiç kalmadığı basamaklar bile var. 
Özellikle hafif yağışlı havalarda bile ıslanan merdivenler çok tehlikeli.. Parlak, pürüzsüz merdiven zeminleri çok kaygan bir hale geliyor.. Önceki gün bu tehlikeyi atlattığım için ikaz etmek istedim. Sağ olsun bir genç kızımız kolumdan tuttu da aşağı doğru yuvarlanmaktan kurtulabildim.. 
Yağışlı havalarda metro istasyonları merdivenlerini inen çıkan insanların her an ayaklarının kayıp düşmesi ve merdivenlerden aşağıya doğru yuvarlanma, yaralanma ihtimali oldukça fazla..
Bu tehlikeli durumu sayın ilgili makam sahiplerinin dikkatlerine saygılarımla sunar, gereken incelemeyi yaptıktan sonra lazım olan tedbirlerin acilen alınmasını çok rica ederim.”
Mualla İLKER
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.