Hava Durumu

Başkan Dündar’a ulaşılamıyor!

Yazının Giriş Tarihi: 24.04.2012 08:34
Yazının Güncellenme Tarihi: 24.04.2012 08:34
"Osmangazi Belediye Başkanı Sn. Mustafa Dündar'a vatandaş olarak bugüne kadar ulaşamadım.
Mahallem ve belediye birimlerinde çözemediğim olumsuzlukları iletmek için T.C no'mu da yazıp başkanlık makamı ve başkanın adına taahhütlü gönderdiğim yasal dilekçe- mektuplar hiç ilgisiz yere gönderiliyor ve kayda girmeden kayboluyor, cevap gelmiyor.
Bunun üzerine belediyeden araştırıyorum 'böyle bir yazı, mektup yok' deniliyor. Elimdeki belgeleri gösteriyorum, yeterli olmuyor.
Kişisel bilgilerimin olduğu bu dilekçe-mektuplar art niyetlilerin eline geçerse, zararı ben çekeceğim.
Belediyeye gönderilen bu gibi şeyler nasıl kaybolur?.
PTT'den gönderilerimin kime teslim edildiği belgesini de alıp belediyeye tekrar gönderdim, ilgisiz yanıt geldi.
Başkan vatandaşa yardımcıları ile de olsa niye cevap vermez veya bunlar ona ulaştırılmıyor mu?
Vatandaşlar Sn.Başkan'a ulaşabilmemi. Veya yardımcısı, müdürü başvurularla ilgilenmeli,  sorunlar çözümlenmeli.
Hizmet masası görevlileri, sekreterler, memur vs. ile vatandaşın sorunu maalesef çözümlenmiyor?
Sayın Başkanımız'ın dikkatine saygıyla sunarım.."
- Kemal BAŞEREN / Pınarbaşı Mh. Tekke Sk. sakini


TELEKOM çukuru

"İçi epeyce derin bir çukur. Ağır kilolu birisi bunun üstüne farkında olmadan bir bassa cup; düşer. Allah korusun bir yerini de kırar. Veya bir aracın tekeri buraya girse çok zarar görür. Çekirge Mahallesi, Mustafa Sok. No 21 Durmaz Kırtasiye'nin önü burası.
Türk Telekom'a ait bu plastik kapağın yanında (gönderdiğimiz fotoğrafta da bu net şekilde belli) telefon dağıtım şebekesi var. Bari oraya bir telefon hattı (!) çekiversinler de birileri eğer burada düşerse yardım istemek için telefon aramasınlar!.."
Sokak sakinleri



Alo, burası Osmangazi

VOLKAN YEDİTEPE'YE:- "23.3.2012'de 'Zabıta neredesin?' başlığıyla yayınlanan ve okurunuz Volkan Yeditepe'ye ait yazıda AVP Devlet Tiyatrosu arasındaki yol üzerinde araç parklanması şikayeti vardı.
Zabıta Md.müz bölge incelemesinde umuma ait yaya yolu üzerinde park eden otoları kaldırmıştır."
***
HİLMİ ÇETİN'E:- "20.3.2012'de 'Un var, şeker var ama helva yok!' başlıklı yazıda, okurunuz Hilmi Çetin'in Kocanaip Mahallesi pazaryeriyle ilgili şikayeti yayınlandı.
İlgili ekiplerimiz bu konuda gerekli araştırmayı gerçekleştirmiş ve söz konusu pazaryeri ve park alanının, altyapıdaki eksiklikler tamamlandıktan sonra çevre sakinlerinin hizmetine açılacağını tespit etmiştir."
***
MUSTAFA YILDIZ'A:- "29.3.2012 tarihli köşenizde 'Soğanlı'da hurdacılar sitesi' başlıklı yazıda, Soğanlı Mahallesi Nilüfer Sokak 751. Sokak'taki hurdacılarla ilgili okurunuz Mustafa Yıldız'ın şikayeti yayınlandı.
Zabıta Md.lüğü ekiplerimiz bu konuda ilgili gerekli araştırmayı en kısa zamanda gerçekleştirmiştir. Soğanlı Mah. Nilüfer 751. Sokak'ta hurda biriktirdiği tespit edilen C.A, B.A, O.K ve B. A. hakkında ayrı ayrı tespit tutanağı düzenlenmiştir. Tutanakların, karar alınmak üzere encümene havale edilmiştir. Ekiplerimiz konunun takipçisi olacaklardır. Duyarlılıklarından dolayı okurlarınıza ve konuları bize ilettiğiniz için size teşekkür eder, esenlikler dilerim."

Mustafa DÜNDAR Osmangazi Bld.Bşk.




Hasanağamız üvey evlat mı?

"Büyükşehir Belediyesi tarafından Kayapa'ya kadar olan yol çok güzel bir şekilde düzenlendi ve asfaltlandı, sorun kalmadı. Ama her nedense bu çalışma Hasanağa köyümüze kadar getirilmedi. Yolumuz o kadar berbat bir durumda ki gelip bir görseler çok şaşırırlar.
Hasanağamız Büyükşehir Belediyesi nezdinde yoksa üvey evlat mı?..
Yolumuzun acilen düzenlenmesini çok rica ediyoruz."
Köy sakinleri adına Cavit ÜNAL



Gaziler ve İDO

"Gazilerimiz ve şehit yakınlarının İDO hizmetlerinden ücretsiz yararlanması konulu köşenizde yayınlanan cevabi yazıları için İDO yetkilisine teşekkür ederim.
Ancak yakınmanın asıl konusunun, Bursa ve civar il, ilçelerinde oturan gazi ve şehit yakınlarımızın iç hatlardan ziyade, Bursa-İstanbul-Bursa hattını daha etkin kullanmakta olduklarını ve önceki yıllarda yaptıkları seyahatlerinde tıpkı iç hatlardaki gibi hiçbir ücret ödemediklerini belirtmek isterim.
Tabii ki işin doğrusunun tarihimizin yaşayan tanıklarına, hayatta oldukları süre içerisinde onore edici hizmetler verebilmek olduğu düşünülmekle birlikte, böylesine bir hizmet verilirken, kurumlar arası mukayese yapılması gereğinin olmadığını düşünüyorum.  Saygılarımla."               
Ali ÖNER




Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.