Hava Durumu

Başkan Altepe’ye bir öneri

Yazının Giriş Tarihi: 24.11.2015 07:05
Yazının Güncellenme Tarihi: 24.11.2015 07:05
“Bursa’daki mezarlıkların çoğu bakımsızlık nedeniyle kabir ziyareti yapanları çok üzüyor.
Örnek olarak Emirsultan Mezarlığı’nı gösterebilirim.
Mezarlıkta bazı yerler adeta ormana dönüşmüş, kabirlerin etrafını otlar bürümüş. Adım atacak, yürüyebilecek yerleri bulmak gerçekten bir mesele.
Aile büyüğünüzün kabrini buldunuz diyelim, bakımını yaptırmak için  dışarıdan işçi getirirseniz buna izin verilmiyor. Mezarlıkta görevli kişiler kendi aralarında adeta bir tröst oluşturmuşlar.

Mezarlıkların içi ve çevresine gerekli düzen, temizlik getirilmeli. Yabancı ülkeler bunu nasıl başarıyor?. Orada tüm mezarlıklar adeta park gibi.
Büyükşehir Bld. Bşk. Sn. Recep Altepe’ye şu önerim var. Mezarların bakımı, onarımı ve çevre temizliği için Mezarlıklar Md. denetiminde ayrı bir ekip oluşturulmalı. 
Burada istenilen iş ve bakımı yapan görevliler için fiyat belirlenmeli, gereken ücret resmi makbuz karşılığında Büyükşehir Bld.’ne ödenmeli.
Umarım önerim dikkate alınır. Saygıyla.”
Ecz. Oryal KAHRAMAN

***

Kadınlarımız ve Odunluk Havuzu


“Kükürtlü Mah.nde Havuzlupark bitişiğinde oturuyoruz.
Eşim ve oğlumla 4-5 yıl önce haftanın belirli akşamları Havuzlupark’a yüzmeye gidiyorduk. Bizim gibi 3-5 aile de vardı. Sorunsuz 2 yıl devam ettik. Sonra havuz bir süre kapalı kaldı, kış sezonuna açılmadı veya çok geç açıldı.
Geçen yıl abone olmak istedik. Ailecek havuzdan yararlanamayacağımızı, erkek ve bayan günlerinin ayrı olduğu söylendi. Biz de gitmedik. 
Bu yıl tekrar abone olmak istedik, yine aynı cevabı aldık. Oysa bu yıl Odunluk Yüzme Havuzu sadece kadınlara hizmet vermeye başladı. Bu uygulamanın kaldırılması gerektiğini düşündüm.
Erkeklerle yüzmek istemeyen kadınlar Odunluk Havuzu’ndan yararlanabilir. Burasını işleten Büyükşehir Bld. kamuoyu araştırması mı yaptı?. Kime sorarak erkek-kadın saatleri ayrıldı?. Ayrıca, kulvarları enine yapıp 50 m.lik olimpik havuz kuşa çevrilmiş. Burada bir kulüp hangi ölçüleri kullanıp antrenman yapıyor?. Sporcuların zamanlamasını nasıl ölçer?. Sporcu sayısı 40-50 kişi. 4 bilemediniz 5, hadi olmadı 7 kulvarda çalışsınlar. 3 kulvar kalır ki 10 tane aboneye yeter. 
Antrenmana gelen sporculardan çoğu duş almadan suya giriyor. Su sıcaklığı eski yıllardaki gibi değil daha soğuk, sudan çıkınca hasta olacağız. Yetkililerin bir gün havuza uğrayıp durumu görmelerini, erkek-kadın ayrımını neden yaptıklarını ve  sorularıma yanıt alırsam aydınlanacağım. Peşin teşekkürler.”
Remzi PEKKUTSAL

***

Alican’ı  özleyeceğiz


Değerli meslektaşımız Alican Tarakçıoğlu’nu genç yaşta yitirdik. Güler yüzü, saygılı davranışları ve üstün başarılarıyla çok sevdiğimiz Alican’ımıza Allah’tan rahmet, ailesi ve meslektaşlarımıza sabırlar diliyorum.
Mekanı cennet olsun. 
Erdal ÖZDÜR

***


Öğretmenler Gününüz  kutlu olsun

Bugün 24 Kasım Öğretmenler Günü.
Millet Mektepleri’nin açılışı ve Atatürk’ün Başöğretmenliği kabul tarihi olan bu özel gün 1981’den beri kutlanıyor.
Tüm öğretmenlerimize sağlık, mutluluk ve başarılarla dolu daha nice yıllara ulaşmalarını diliyor, başta Atatürk olmak üzere yaşama veda eden tüm öğretmenlerimizi saygıyla anıyorum. Mekanları cennet olsun.

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.