Hava Durumu

Barbaros'un torunları şimdi Miami yolcusu!

Yazının Giriş Tarihi: 06.08.2017 08:31
Yazının Güncellenme Tarihi: 06.08.2017 08:31

Mutlu pazarlar..
Yaz sıcaklarında masmavi sularda püfür püfür rüzgarla yelken basarak köpük köpük dalgaları yarmanın keyfine diyecek yok.
Ülkemizde bu tutku artarken kadın yelkencilerimizin sayıları da çoğalıyor. Buna şimdilerde de şehrimizin simge kuruluşlarından biri olan Eker Süt'ün kadın yelkencileri eklendi.

Geçen hafta ülkemizde ilk kez yapılan "2. Deniz Kızı Ulusal Kadın Yelken Kupası'nda Eker "Yayık Ayran" adlı teknesi ekibi üstün bir performansla 1. oldu. İstanbul Caddebostan - Adalar parkurunda üç günde yapılan toplam 6 yarış sonrasında Eker Kadın Yelken Takımı'nı Arçelik Kadın Yelken Takımı 2. ve Borusan Otomotiv Kadın Yelken Takımı da 3.olarak bitirdi.
Marmara Yelken Kulübü Yönetim Kurulu Bşk. Vedat Özan "60 yıldır Türk yelken sporuna başarıyla hizmet eden kulübümüz bir ilki daha yaşadı. Sadece kadınların katıldığı bu yarış kulübümüze ayrı bir haz ve heyecan yaşatmakla kalmayıp AÇEV'e yapılan katkı da huzur veriyor. Yepyeni birçok yelken sevdalısıyla tanışma fırsatı da veren bu yarışı düzenleyen Deniz Kızı Organizasyon Komitesi'ne işbirliğimiz ve katkıda bulunanlara destekleri için teşekkürlerimi sunarım" dedi.

Organizasyon Komitesi Üyesi Serap Gökçebay da "Gerçekleştirdiğimiz kupanın aynı zamanda kadın duyarlılığını yansıtacak bir sosyal sorumluluk boyutu var. Her yıl kupa gelirinin bir bölümü ile kadınlara yönelik çalışmalar yapan saygın bir sivil toplum kurumunu destekliyoruz. Bu sene de, geçen yıl olduğu gibi kadın ve aile konusunda yaptığı çalışmalarla ülkemizin önde gelen vakıflarından biri olan Anne Çocuk Eğitim Vakfı AÇEV'e katkı sağladık" dedi.
Yarışmanın büyük ödülü Miami'de 4 günlük tatil. Kupa sponsoru Heafey Group, 1. gelen sporculara Hilton Grand Miami Double Tree Oteli'nde ücretsiz konaklama hediyesi veriyor.
Tarihteki ünlü denizcimiz Barbaros'un torunu sporcularımıza daha nice başarılar!.

*Köz ateşinde Türk kahvesi

'Bir kahvenin 40 yıl hatırı var' denir. İç Kozahan'ın tarihi atmosferi içinde köz ateşinde özenle pişirilip sunulan kahvenin hatırı ise yerli ve yabancı turistler tarafından hiç de unutulacak gibi değil.

Otantik giysilerinin içinde pırıl pırıl mangalının başına geçip pişirdiği bol köpüklü nefis Türk kahvelerini gümüş zarflı orijinal fincanlarla konuklara kalp şeklindeki tepsilerde birer gül lokumuyla sunan İbrahim Ulaş 'Bursa turizmine ufak da olsa bir katkım varsa bu beni çok sevindiriyor. Her gün kahvemi içen konuklarımdan en az 20/25'i de Bursa hatırası olarak benim fotoğrafımı çekiyor. Patronum İnci Cafe sahibi Arif Tak yerli-yabancı misafirlerimize Türk kahvesi hazırlayıp sunmam için hiçbir fedakarlıktan kaçınmıyor' diyor.
Evet, yolunuz eğer Kozahan taraflarına düşerse bu nefis kahveyi yudumlayın. Beğeneceksiniz. Afiyet olsun..

*Yeni bir kitap

'FARK YARATAN ANNE BABA': "Nasıl bir anne/baba olmak istiyorum ve çocuğum için neler önemli?. Kendime bu soruyu daha anneliğimin başında sormuş, üzerinde çalışmış olmak isterdim" diyen profesyonel koç ve eğitmen Neslihan Erdoğdu'nun, genç çiftler ve her yaşta çocuk sahibi olan ana-babalar için bir rehber olma niteliğinde kaleme aldığı kitabı 'Fark Yaratan Anne Baba' isimli kitabı yayınlandı.
Uzun araştırma ve özenle hazırlanan eser Günçe Yayınları arasında okurlarla buluşuyor.

*Yıldızlar altında sinema keyfi...

Büyükşehir Bld., Kültürpark Açıkhava Tiyatrosu'nda Bursalılar'a yıldızlar altında sinema keyfi yaşatıyor.
Karagöz Sinema Atölyesi'nin saat 21'de başlayan programında vatandaşlar, 'Tatlım Tatlım', 'Kolonya Cumhuriyeti', 'Recep İvedik 5' ile 'Maymunlar Cehennemi III' adlı filmleri tam 3, indirimli ise 2,5 TL'ye izleyebiliyorlar..

*Sokrates'in üç filtre testi

Sokrates'e rastlayan dostu sordu? "Arkadaşınla ilgili ne duyduğumu biliyor musun?" "Bir dakika bekle" diye cevap verdi Sokrates. "Bana bir şey söylemeden önce seni "Üç Filtre Testi"nden geçireyim. Benim arkadaşım hakkında konuşmaya başlamadan önce, bir süre durup ne söyleyeceğini filtre etmek, iyi bir fikir olabilir. İlk filtre, anlatacağın şey tamamen gerçek mi, emin misin?"
"Hayır" dedi adam "Aslında bunu sadece duydum"
"Tamam," dedi Sokrates "Demek sen bunun doğru olup olmadığını bilmiyorsun. Şimdi 2. filtre. Arkadaşım hakkında söyleyeceğin şey iyi bir şey mi?"
"Hayır, tam tersi"
"Öyleyse, onun hakkında bana kötü bir şey söylemek istiyorsun ve bunun doğru olduğundan emin değilsin. Fakat yine de testi geçebilirsin. Bir filtre daha var. Bana arkadaşım hakkında söyleyeceğin şey, işime yarar mı?"
"Doğrusunu söylemek gerekiyorsa hayır, yaramaz."
Sokrates "bana söyleyeceğin şey doğru, iyi değilse ve işe yarar, faydalı değilse bana niye söyleyesin ki?."
(Teşekkürler Dinçer EMİR)

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.