Hava Durumu

Balat yolları TIR istilası altında!.

Yazının Giriş Tarihi: 30.06.2015 07:46
Yazının Güncellenme Tarihi: 30.06.2015 07:46
“Sevgili Erdal Abi; Bizler Bursa’nın en gözde, en elit ama aynı zamanda en varoş semti haline gelen Balat sakiniyiz. (Bizler derken bu şikayet tüm mahalle sakinleri adınadır) 
BursaRay Emek istasyonundan inip Renault Fabrikası yanından Yukarı Cezaevi ve Balat köy içine giden Sıhhiye Cad. ve bu caddeye çıkan sokaklar inanın mülteci kampından beter.
Dünyanın her yerinden gelip cadde ve sokaklarımıza park eden TIR kamyonları burada. 

Yollarımızı yaptırıncaya kadar çok sıkıntı çektik ama bu sıkıntı başta UKOME kararı ve de Karayolları Trafik Kanunu’nun 62. maddesinde açıkça (TIR ve kamyonlar şehir içine 22:00-06:00 arası hariç giremez, eğer sanayi içine girecekse girip park etmeden yükü alıp çıkar) yazmasına rağmen bu problem bir türlü çözülemedi.
TIR şoförleri o kadar duyarsız ki gelip evlerimizin önüne kadar park ediyor yola masa kurup alkol alıyorlar. Sıkışınca da araç tekerlerine ihtiyaç gideriyorlar. 
Yüksek sesle konuşanlar, efkarlanıp nara atanlar bile var. Eşlerimiz, kızlarımız metroya gidip gelirken artık yolu kullanamıyor. 
10 dk. yürüme mesafesindeki yolu TIR’ların arasından geçmek, gömlek ve fanilalarını çıkarmış yarı çıplak haldeki TIR şoförlerinin bakışları arasında yürüme zorunda kalmaları bizleri çok üzüyor. Bazı olumsuzluklar yaşayabilir endişesindeyiz. 
Çevredeki bazı fabrikalar sadece kendi alanlarını değil herkese ait olan karayolunu da babalarının tarlası gibi kullanıyor. Sabah akşam en yoğun saatlerde onlarca TIR’a çıkış verip yollarda yoğunluğa neden oluyorlar. Gönderdiğim fotoğraflardaki manzaranın daha onlarcası var. 
Bizler bir şey istemiyoruz. Yabancı TIR şoförleri yasaya uysun. Kendi ülkelerinde davrandıkları gibi şehir merkezine sadece mal almak için girsin, hemen çıksın. 
Renault Fabikası’nın yanı ve yeni bir iş merkezi arkasındaki TIR parkının da kaçak olduğu söyleniyor. Buna nasıl izin verildi, anlamıyoruz?.
Ricamız; burası bir yerleşim yeri, TIR otoparkı değil. TIR’ları kaldırsınlar. 
İlginize ve ilgililere şimdiden teşekkür eder saygılar sunarım.”
Adının açıklanmasını istemeyen bir bölge sakini

***

GEÇİT'E BAT-ÇIK


“Yaz aylarının gelmesiyle birlikte, Mudanya trafiğininde gidiş-geliş yönü çok yoğun oluyor. Bu yüzden Geçit’teki Özdilek AVM önündeki trafik ışıklarında araç yığılmaları çok artıyor, uzun kuyruklar oluşuyor.
Balat Mah. yerleşimininde arttığı göz önüne alındığında anılan yerde acilen bir bat-çık inşası gerekiyor. Umarım kısa sürede yetkililer gerekeni yaparlar.
Saygılarımla.”
Ali ÖNER

***

OSMANGAZİ'DEN BİR AÇIKLAMA


“10.6.2015 köşenizde ‘Hurmalı Sokak her yağışta dere gibi’ başlıklı  bir okur şikayetine yer verilmiştir.
İlgili müdürlüğümüz incelemesinde sokakta bir yağmur suyu ızgarası olduğu ve yeterli gelmediğini saptamıştır. 
Ancak altyapıya ait çalışmalar BUSKİ Genel Md.’nün görev ve sorumluluğundadır.
Konu için BUSKİ’ye başvurulup takibi ve çözümü sağlanabilir.
Duyarlı okurunuz ve sorunu bize ilettiğiniz için size teşekkür eder, esenlikler dilerim.”
Mustafa DÜNDAR Osmangazi Bld.Bşk.

***

SEFER SAATLERİ HİÇ OKUNAMIYOR


“BOİ duraklarına konulan ve o duraktan otobüslerin geçiş saatlerini belirten sefer listelerindeki yazılar o kadar küçük ki okuyabilene aşk olsun.
Ben gözlüğümü taktığım halde okuma imkanı bulamıyorum. Sefer çizelgelerinin daha büyük harflerle yazılması gerekir.
Çünkü herkesin gözü yeterli derecede sağlıklı değil, yaşlılar da var, okuyamıyoruz. Sayın BOİ yetkililerinden meseleye eğilmesini rica ederim.”
Muharrem ALANBAY

***

TEŞEKKÜR PANOSU

TEMİZ, TİTİZ VE ÖZENLİ


“Cumhuriyet Caddesi, Koza Birlik İş Hanı girişindeki Et-Balık-Tavuk Satış Mağazası’ndan çok memnunum. Tertemiz ortamda, kaliteli ürünleri, fiyat politikası, tüm çalışan elemanlarının müşterilerine güler yüz göstermeleri, özenli, titiz servisleri ve her tür nefis ürünleriyle dikkate değer özellikler taşıyor.
Mağazada görevli kasiyer hanımdan tüm personele karar hepsini kutluyor ve tüm işletmelere örnek olmasını diliyorum.”
Birnur ÖZ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.