Hava Durumu

Balat’ta TIR rezaleti bitmiyor!..

Yazının Giriş Tarihi: 22.12.2015 07:28
Yazının Güncellenme Tarihi: 22.12.2015 07:28
“Bursa’nın en gözde ama en varoş semti haline gelen Balat’ta oturuyoruz.
Emek’te metrodan inip Renault Fabrikası yanından yukarıya, cezaevi ve Balat Köyü içine giden Sıhhiye Cad. ve buraya çıkan sokaklar inanın mülteci kampından beter halde. Dünyanın her yerinden gelen TIR araçları burada. 
UKOME kararı ve karayolları trafik kanununun 62. maddesinde açıkça yazmasına rağmen (TIR ve kamyonlar şehir içine 22:00-06:00 arası hariç giremez ,eğer sanayi içine girecekse girip park etmeden yükü alıp çıkar) buna uyulmuyor.
 
Sorun bir türlü çözülmedi. ‘Bazı’ TIR şoförleri artık o kadar kanun tanımaz halde ki gelip evlerimizin önüne park ediyor. Yola masa kurup alkol alanlar,  sıkışınca araç tekerleri veya binalarımızın duvarlarına ihtiyaç giderenler oluyor. Gece geç saatlerde nara atanlar da var. Kadınlarımız bu yolu metroya gidiş gelişte artık kullanamaz halde. 10 dk. yürüme mesafesindeki yolu TIR’ların arasından geçmek ve şoförlerin bakışları arasında yürümek zorundalar. 
Çevredeki bir fabrika da kendi alanını değil herkese ait olan karayolunu babasının tarlası gibi kullanıyor. Sabah akşam en yoğun saatlerde onlarca TIR’a çıkış verilerek yollarda yoğunluk yaratılıyor.
Köşenize gönderdiğimiz fotoğraflardan daha onlarcası var. Bizler yasaya uygun olarak TIR şoförleri kendi ülkelerinde gibi davransın ve şehir merkezine sadece mal almak için girip hemen çıksın istiyoruz. 
Ayrıca bölgede yeni bir AVM arkasındaki TIR parkının da kaçak olduğu söyleniyor. Bunlara nasıl izin verilir, anlamıyoruz.
Burası madem bir yerleşim bölgesi çevremizi, yollarımızı TIR’lardan lütfen arındırsınlar. Saygılarımızla.”
Çevre sakinleri

Huzurlarınızda Emel Hanım


“Bursa Büyükşehir Belediyesi Orkestra Şube Müdürlüğü Türk Halk Müziği Bölümü’nün beklenen konseri, 25 Aralık Cuma günü saat 20.00’de Atatürk Kongre Kültür Merkezi (Merinos AKKM) Orhangazi Salonu’nda gerçekleştirilecek.
Konserin konuk sanatçısı bu kez başarılı yorumcu Emel Taşçıoğlu olacak. Konserin şefliğini ise Nilüfer Göl gerçekleştirecek.
Türk Halk Müziği’ne ilgi duyanların dikkatine sunarım.

16/İ’ye dikkat


“Küçükbalıklı’ya çalıştırılan 16/İ seferli özel halk otobüsü normalde 20 dakikada bir sefer yapıyor. 
Bazen trafik yoğunluğundan ilk hareket durağı olan Küçükbalıklı’ya 2-3 dakika geç geliyor. Geç gelince normal seferine çıkmıyor ve ‘geç kaldım sefere çıkmayayım bir sonraki sefer saatini durakta bekleyeyim’ düşüncesinde olan şoförler var. Böylece bir seferi atlamış oluyor. Duraklarda vatandaş bekleyip duruyor. İşine veya okuluna yetişemiyor. Lütfen 16/İ hattı artık bir düzene sokulsun, araç geç bile kalsa 4- 5 dakika rötarla sefer yapabilir. 16/İ hattı tamamen şoförlerin keyfiyetine bırakılmasın. 
Yetkililer bir düşünsünler, şoför sefere çıkmayıp ‘bir sonraki sefere çıkarım’ diye karar verebiliyor. Bu dünyanın hangi toplu taşım uygulamasında var?. Hiç denetim yok. Gerekli denetim için vatandaştan şikayetin gelmesi mi gerek?.”
Özgür VARDAR
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.