Hava Durumu

Bahçe çiçekle, çay iki şekerle!..

Yazının Giriş Tarihi: 10.04.2012 08:53
Yazının Güncellenme Tarihi: 10.04.2012 08:53
"Bursa'nın nefes aldığı nadir yerlerden olan Hürriyet Caddesi'nin üzerindeki eski Ziraat Okulu bahçesi nefis yeşilliği ile doğal bir park görünümündedir.
Fakat fotoğrafta da görüleceği üzere burasının bir bölümüne Belediye tarafından Adalet Spor Tesisleri inşa ediliyor.
Tabii ki spor alanları da önemli. Fakat yeni yapılacak spor tesisleri vb. yerlerin daha verimsiz yerlere yapılmasını, Bursa'ya nefes veren tarihi Ziraat Okulu bahçesinin daha fazla bitirilmeyip doğal haliyle bırakılmasını yetkililerden rica ediyorum.
Saygılarımla." - M.Salih KAYA
****
Bu yakınmanın iki de güzel fotoğrafı var. Yerimiz uygun olsa ikisini de yayınlardım. Fotolardan biri önceden çekilmiş ve bu alan rengarenk çiçekler içinde. Diğeri de gördüğünüz gibi inşaatla adeta bitiyor.
Oysa; Ziraat Okulu'nun Ulaştırma Okulu'na giden yol kenarında eski tesisleri iki yıla yakın, 'Ertuğrul Sağlam Spor Tesisleri yapılacak' müjdesini veren bez afişlerle kaplı. Ama tek çivi çakılmadı. Afişler yırtıldı gitti. Madem buraya spor tesisi yapılacaktı da söz konusu olan alana neden yeni bir inşaat başlatıldı?. Ertuğrul Hoca'nın adı verilecek tesislerden yoksa vaz mı geçildi?.
Ayrıca burada inşaat yapıldığına göre öncelikli iş, Adalet Mah.'nde bu alana sınır olan ana yol genişletilmeliydi. Kestane şekeri imalathanesi önündeki daracık virajlı yolda iki otobüs karşılaşsa geçemiyor, ileri geri manevra yapma zorundalar.  Bu alanın alçak duvarları yıkılıp 2-3 m. yola eklense ve viraj genişletilse iyi olmaz mı sayın yetkililer?..
Neyse 'Bahçe çiçekle, çay iki şekerle güzel olur' derler, unutmayalım...



Çamlarımız acımasızca kesiliverdi

"Osmangazi, Gümüşpınar Mah. (1050 Konutlar) Korupark arkasında çamlar içinde güzel bir alanımız vardı. Arkadaşlarımla sabahları burada sağlık için uzun yürüyüş yapıyorduk. Yetişkin çam ağaçları ve yeşillikler arasındaki ortam çok güzeldi.
Geçen çarşamba sabahı bu güzelliği adeta yok etmek için çamlar kesilmeye başlandı.
Ağaçları acımasızca kesenler kendilerinin belediyeden geldiklerini, ağaçları seyrekleştireceklerini, çünkü çok yoğun olan ağaçların arasının görülemediğini belirttiler.
Bu nasıl bir duyarsızlık. Anlayan beri gelsin."
Alime DUMAN ve arkadaşları


Trafik güvenliği sağlansın

"İstiklal Mh.'nde Pars Kiremit Tuğla Fabrikası yanından geniş bir yol yapıldı. Ancak yolun sonundaki Yunuseli yoluna olan bağlantıda trafik sinyalizasyonu yok.
Yunuseli tarafından araçlar çok hızlı geliyor ve bu kavşakta kazalara adeta davetiye çıkarılıyor. Bu nedenle söz konusu noktanın sinyalize edilerek gerekli trafik güvenliğinin sağlanmasını rica ederim."
Yüksel KORKMAZ


Alo, burası Büyükşehir

ÜVEY EVLAT:- "15/3/2012'de köşenizde yayınlanan'Ertuğrulkent ve üvey evlat' başlıklı okur yakınması incelenmiştir.
Toplu taşım hatlarına ait düzenlemeler ulaşım alt yapısı, yolculuk istatistikleri, araç ve sürücü sayıları, yürüme mesafesi, trafiğin genel durumu ve ulaşımdaki diğer aktörler gibi objektif veriler doğrultusunda gerçekleştirilmektedir.
Elektronik ücret toplama sistemi sayesinde yolculuk istatistikleri anlık olarak raporlanabilmekte, bu raporlar neticesinde sefer saatleri ve periyotları, araç tipleri düzenlenmekte ve ihtiyaç doğrultusunda revize edilmektedir.
Şehirlerarası Otobüs Terminali'nden saat 00:40 ile 05:40 arası hat 38/B nolu otobüsler Yeni Yalova Yolu - Kent Meydanı - Altıparmak Caddesi - Merinos Kavşağı - Sırameşeler - Hürriyet - Fatih Sultan Mehmet Bulvarı - Ataevler - Küçük Sanayi İstasyonu - Beşevler Mahallesi - Dikkaldırım - Çekirge Caddesi güzergahından ulaşım hizmeti sağlamaktadır."
**
800 İMZALI:- "30/3/2012'de yayınladığınız '800 imzalı dilekçe sorunu çözmedi' başlıklı okur yakınması incelenmiştir.
9.4.2010 tarih ve 75 sayılı Ukome Kurulu kararı kapsamında Cumhuriyet Caddesi tramvay çalışmaları nedeniyle motorlu taşıt trafiğine kapandığından Atatürk ve Haşim İşcan Cad.'lerinin trafik yükünü azaltmak için Hamitler TOKİ Evleri'ne çalışan hat 40/H nolu otobüslerin Altıparmak Cad. Timurtaşpaşa durakları Devlet Hastanesi Muradiye güzergahından çalışması uygun görülmüştür. Timurtaşpaşa duraklarından Atatürk Anıtı yürüme mesafesinde bulunmaktadır.
Bilgilerinize sunar, iyi çalışmalar dileriz." 
Büyükşehir Bld.Basın ve Halkla İlşk.Şb.Md.



Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.