Hava Durumu

Baba-kız taşlara yeni ruh kazandırıyorlar...

Yazının Giriş Tarihi: 26.03.2017 07:24
Yazının Güncellenme Tarihi: 26.03.2017 07:24

Bursasporlu futbolcular yeşil beyaz formalarıyla sahaya çıktığı an tribünler adeta yıkılırcasına büyük bir tezahüratla yankılanırdı.. O günlerin başarılı futbolcularından biri de şimdilerde Bursa Barosu avukatlarından olan İrfan Rubacı idi..
İrfan Rubacı artık adliye koridorlarında siyah cüppesiyle, evraklarıyla, dosyalarıyla koştura- dursun geceleri de günün yorgunluklarını genç ve güzel kızı Gonca ile evlerinde baş başa birbirinden güzel ve farklı sanat eserleri yaratarak çıkarıyor.

Aslen jeoloji mühendisi olan Gonca Rubacı bir firmada üst düzey yöneticiyken işyeri kapanınca ellerindeki rengarenk, ilginç taşları da ona vermişler.. Gonca Hanım "2010 yılında böyle bir rastlantıyla başlayan taş işleme sanatı yolculuğuma 2014'ten beri sevgili babacığımla devam ediyorum..
Obje (ahşap, çömlek..), tekstil ürünleri ve resimlerin üzerine doğal taş ve camları tek tek yapıştırarak onları ilk hallerinden farklı şekle sokarken biz de dinleniyor ve eserlere bir anlamda ruh katıyoruz.

Ünlü ressamlara ait çalışmalarımız da var. Çalışmalar için herhangi bir eğitim almadık. Kendi hayal dünyamızla yola çıkarak oluşturuyoruz. Hemen hemen her birinin de bir hikayesi ve de sözü var.
Bugünlerde "Taşın Kalbi" isimli sergimize hazırlanıyoruz. 13 Nisan'da Bursa Akademik Odalar Birliği Salonları'nda açacağımız sergimizin heyecanı içindeyiz. Kısmet olursa objelerimizi, tablolarımızı ve bunlara ait sözleri sergimize gelen izleyiciler görebilecek. Bazı çalışmalarımızı etkilendiğimiz yazar, şair ve düşünürlerin sözleriyle de bir araya getirdik" diyor.

Mudanya poyrazı gibi şarkılar...

Nilüfer Kadın Korosu'nun konser maratonu bitmiyor. Bitmemeli de. Çünkü çok başarılı bir müzik topluluğu. Bursamız için de bir kazanç.
Koro; mart maratonunu Mudanya konseriyle tamamlarken Uğur Mumcu Kültür Merkezi'nde Livaneli şarkıları ve Rumeli ezgileriyle çok keyifli bir gece yaşandı..

Türkiye Yardım Sevenler Derneği Mudanya Şubesi yararına Uğur Mumcu Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen konseri şef Dr.Aysel Gürel yönetti ve ilk bölümde Zülfü Livaneli şarkılarını seslendiren koronun yarattığı coşku, ikinci bölümdeki Rumeli türküleriyle doruğa çıktı.
Müzik dolu gecede Rahmiye Alkan ve Seyhan Balkal solist olarak görev yaparken, Rumelili kadın tiplemesiyle Hülya Veziroğlu büyük alkış aldı. Koristlerden oluşan grup "Ramo" oyununu da sergilerken salon coştukça coştu.

Birbirinden hareketli şarkılar Mudanya poyrazı gibi gönüllerde ferahlıklar yarattı ve unutulmaz bir gece yaşandı.
İşte coşku dolu gecenin fotoğrafa dönüşen iki anısı..

Ahmet Yesevi oyunu başarıyla sergilendi

"Osmangazi Belediyesi tiyatro grubunun Devlet Tiyatroları işbirliğiyle düzenlediği 'Ahmet Yesevi' adlı tiyatro oyunu Akpınar Kültür Merkezi salonlarında kalabalık bir izleyici grubuna büyük bir başarıyla sergilendi. Geçmiş yıllarda da AVP Devlet Tiyatrosu'nun önemli katkılarıyla Bursa Oda tiyatrosu'nda çeşitli oyunlar hazırlanmış ve tiyatro sevdalılarına sergilenirken büyük ilgi görmüştü.
Devlet Tiyatroları'nın katkıları, sanatseverler tarafından takdirle karşılanıyor.

Yeni bir kitap

100 YASAKLI KİTAP: Farklı nedenlerle yasaklanmış, okuruyla arasına çeşitli engeller konmuş ve hemen herkesin hayatında, düşünce ve iç dünyasında bir biçimde yer edinmiş kitapların; kimi zaman hazin, kimi zaman trajik, kimi zaman da komik yasaklanma hikâyeleri Birol Aktaş'ın yazdığı "100 Yasaklı Kitap"ta bir araya geldi.
Ağaçkakan Yayınları'ndan çıkan "100 Yasaklı Kitap"ta yer alan, Tommiks'ten Cesur Yeni Dünya'ya, Türlerin Kökeni'nden Karınca Duası'na 100 yayının okuyucuya ulaşana kadar başlarından geçen hikâyeler en az o kitapların içindekiler kadar ilgiyi hak ediyor. İlginç bir çalışma..

Pazar neşesi

DEDE İLE TORUN: Yaşlı adam torunuyla birlikte pencere önünde oturmuş gelen geçenleri izliyorlardı.. Yoldan son model bir araba geçince yaşlı adam:
'Bak ne kadar güzel bir düt düt geçiyor' dedi.
Beş yaşındaki afacan heyecanla bağırdı dedesine:
'Ne düt dütü be dede.. O bir Fearrari F50!..'
(Teşekkürler A.İhsan SOMUNCU)

Güzel sözler

"Sakın acıların içinde kaybolma. Bil ki çektiğin her acı bir gün dermanın olacaktır." Hz.MEVLANA
"Gerçek aşk'ı bilen kalp bir damla suya bile hürmetle bakar." Hz.MEVLANA
"Üzülme... Ayağına batan dikenler aradığın gülün habercisidir.." Hz.MEVLANA
"Kendi geleceğimizi kendimiz hazırlar sonra da 'kader' deriz.."PİSRAELİ
Kişi ihtiyaçlarını tüm dünyayı dolaşarak da bulabilir. Ancak aradığını evine döndüğünde bir sıcak gülümseme ile bulur." GEORGE

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.