Hava Durumu

B/33-K resmen balık istifi!

Yazının Giriş Tarihi: 13.10.2016 04:54
Yazının Güncellenme Tarihi: 13.10.2016 04:54
“Nilüfer, 30 Ağustos Mah.’nde oturuyoz. Kayapa Mah. ile Görükle’ye 3 km. mesafedeki 30 Ağustos Zafer Mah. sakinleri, BURULAŞ’ın okulların açılmasıyla birlikte BOİ B/33-K hatlı Otobüs saatlerinde yaptığı değişiklik çileden çıktı.     
Kış tarifesine geçiş ve ayrıca okulların açıldığı ilk gün (kimsenin sefer saatleri değişikliğinden haberi yok) herkes yollarda dört göz otobüs bekledi.
BURULAŞ yetkilileri masa başında otobüs sefer saatlerini hazırlarken, bölge sakinlerine bunu neden sormaz?. 
B/33-K hatlı otobüsü Görükle, 30 Ağustos Mah. Kayapa, Kayapa Sanayi, Hasanağa ve Hasanağa Sanayi bölgesindeki öğrenci, memur, işçi olmak üzere yüzlerce insan kullanıyor. 



Mahalle muhtarımız, saatler konusunda imza topladı. Ayrıca, gece saat 23.00’ten sonra Üniversite’den kalkan otobüsü, nedense BURULAŞ yetkilileri, hafta içi en son saat 22,00’ye çekmiş. Sadece Pazar gecesi saat 23’e otobüs konmuş. Üstelik saat başlarında bir geçe veya 56 geçe gibi saatlere otobüs seferleri koymuşlar. Her gün saat 23.00 otobüsünün yeniden sefere konmasını istiyoruz.
Bu arada, hafta içinde yođunluk olan Hasanağa’dan kalkan 07.40 küçük otobüs ise 30 Ağustos Zafer Mah.’ne gelince tamamen doluyor ve resmen ‘balık istifi gibi’ oluyor.Bu saate bir büyük otobüs konulamaz mı?
Saygılar.”
30 Ağustos Zafer, Kayapa, Hasanağa Mh. sakinleri

Oradaki kaldırım neden kaldırıldı?

Hamitler Mah. Hamidiye Cad. Özkul Cami tarafında yaşıyor ve hergün Hamidiye Caddesi’nin Pazartesi Pazarı’na giden yolu kullanıyorum. Fakat ara sokak girişi ile 120 kapı no’lu bina arasına gelince kaldırım bitiyor. 
Önceden burada kaldırım vardı. Yenilenirken yok edildi. Muhtemelen arsa sahibi kaldırım kendi arsasında kalıyor düşüncesiyle olduğu yere paletler yardımıyla bahçe duvarı yapmış. 
Şimdi burada insanlar araçların son sürat gittiği anayola inme zorunda. En önemlisi de anneler bebe arabalarıyla ana- yola o hızlı trafiğin içine giriyor. 
Bu da kazalara sebep olabilir. Kaldırımın yapımı için birkaç kişinin ölmesi mi gerek? 
Belediye o kadar vergi topluyor ame kaldırımları tamamlamıyor. Acilen çözüm bulunup eksik kaldırımın tamamlanmasını istiyoruz.”
Mahalleli adına Kenan MUTLU

Sütten ağzımız yandığı için..

“Yıldırım ilçemize bağlı Beyazıt Mah. kentsel dönüşüm alanı ilan edilmiş.  
Bundan 25 gün kadar önce Beyazıt dolmuş duraklarının tam karşısında belediye işçileri gelip yeşillikleri kesti. Bir beton mikseri getirildi. Toprak alana belki 60 cm.kadar yükseklikte beton döküldü. İşçilere sorduk; ‘bankaların para çekme mkineleri konacak’ dediler..
Ama aradan 20 günden fazla bir zaman geçti ne bir bankamatik geldi, ne de başka bir şey. 
Bu konu hakkında Yıldırım Belediyesi bir açıklama yapar mı acaba?
Eğer söz konusu yeri kentsel dönüşüm öncesi bir müteahhit ofis kurmak için hazırlıyor olabilir mi? Evetse neden belediye işçisi burada çalışıp beton attı?       
Ya da bankamatik konulacaksa 20-25 gündür ATM makineleri nerede?. 
Endişelerimizi de doğal karşılayın lütfen; çünkü pek çok konuda sütten ağzımız yandı, artık yoğurdu üfleyerek yiyiyoruz.”
H.B
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.