Hava Durumu

B-31 otobüsleri bizi canımızdan bezdirdi

Yazının Giriş Tarihi: 19.12.2014 08:08
Yazının Güncellenme Tarihi: 19.12.2014 08:08
Önce yaşadığım yerden geçen B-31 hat no'lu otobüsten başlayayım. 
Defalarca BURULAŞ ve Bursa Özel Halk Otobüsçüleri Odası'na ait olan telefona şikayet ettiğim halde hala bu otobüslerin güzergahı kısaltarak Denizciler Cad. ile Dumlupınar Cad.'nin kesiştiği yerden geçmemesi yüzünden artık okulumda öğrencilerime ve idareci arkadaşlarıma söyleyecek bir bahane bulamıyorum. 

Çünkü her seferinde o otobüs yüzünden okuluma geç kalıyorum ve hep aynı bahaneyi ileri sürmekten bıktım usandım. 
BURULAŞ'ı son aradığımda bana şikayeti kendilerine değil Bursa Özel Halk Otobüsçüleri Odası'na bildirmem gerektiği söylendi. 
Ama Özel Halk Otobüsçüleri Odası şikayetleri görmezden gelirken konunun asıl muhatabı BURULAŞ'takiler de bununla ilgili bir yetkilerinin olmadığını söylüyor. 
Bu durumu aynen Vatan Mahallesi’nde bulunan Eğitim Vadisi önünden kalkan 42-A ve 42-D otobüslerinde de yaşıyorum. Ne kadar acı ki şikayetime yanıt verecek olan ilgililer bana gelmeyen otobüsün plakasını bile soracak kadar garip bir yaklaşım gösterdiler. 
Vatandaş saatlerce beklerken kısa tur yapıp bizi bekleten şoförler de durakta saatlerce bekletilseler ne hisseder acaba?
Ayrıca halk otobüslerine yasa gereği ücretsiz binen 65 yaş üstü değerli büyüklerimiz ücretsiz bindikleri için 'bazı' halk otobüsü şöförlerinin açık hedefi gibi. Bir defa yanımdaki yaşlı kişiye 'beleşçi' diye hakaret eden şoföre de rastladım. Yaşlı insanları görünce ücretsiz yolcu diye durağa uğramadan geçen şoförler var. Yazıklar olsun.
Unutulmasın; bir gün yaşlı insanları otobüse almayan o şoförler de yaşlanacak. 
Saygılarımla.."
Nimet ÖREN

***

ULAŞIM SORUNU BÖYLE Mİ ÇÖZÜLECEK?


"İhsaniye, Karaman Camii önünden geçen bir halk otobüsünden şikayetçiyiz.
15 Aralık 2014 Pazartesi günü saat 14.00 sularında bu durakta hastaneye gitmek için bir arkadaşımla 9/P hatlı halk otobüsünü bekledik. 
Ama boşuna beklemişiz..
Çünkü gelen otobüs boş olduğu halde şoför bizi uzaktan görünce yaşlı olduğumuzu ve ücretsiz seyahat edeceğimizi sandığı için durağa bile yanaşmadı ve bizleri almadan bastı gitti. 
Bu yüzden hastanedeki randevumuza yetişemedik.
Bu nasıl bir meslek anlayışıdır?.. 
O şoförler de gün gelip yaşlanmayacak mı, bunu hiç mi düşünmüyorlar?.. Kendilerine bunu nasıl yakıştırıyorlar?.
Bursa'da ulaşım sorununu çözdük diyen yetkililer neredeler?.."
Nurten DEMİR

***

TAM 1 SAAT 15 DAKİKA


"Dün (16.12.2014) Küçük Sanayi'den Sırameşeler'e saat 13.30’dan 14.45’e kadar; tam 1 saat 15 dakika süren ve epeyce sıkıntılı bir yolculukla ulaşabildim..
Oysa bu kadar zaman içinde ben Bursa'dan Balıkesir'e gidiyorum. 
Trafik sıkışıklığının sebebi de çok komikti. Sırameşeler Postanesi'nin önünde BUSKİ iki-üç tane rögar kapağı açmış ve yolu tek şeride düşürmüş.  
Yapılan çalışmalar için bu saatler doğrusu hiç uygun değildi. Bu gibi işlerin resmi kurumlarınca trafiğin çok az olduğu sabah erken, ya da akşam geç saatlerde yapılmasının daha uygun olacağını, bir Belediyeci olarak size daha önce de yazmış ve köşenizde de yayınlamıştınız..  
Ama maalesef ilgililer trafik sıkışıklığı yaratan çalışmalar konusunda hiç duyarlı davranmıyorlar.. 
Bir de o sıkışıklıkta süratle yol bulup hastasını hastanelere yetiştirmek isteyen ambulansların arkasına takılıp uyanıklık yapanlar yok mu; onlar daha da sinir bozucu oluyor ve hem kendi, hem de diğer araçlar için trafik güvenliğini azaltıyor.. 
Dikkatlere saygıyla sunarım."

***

ONLARIN SEYRİNE DOYUM OLMAYACAK

"Gazetenizdeki köşenize zaman zaman okuyucularınızdan gelen ve Nilüfer ilçesindeki yemyeşil parklarla ilgili övgü dolu yazılar yayınlanıyor. 
Ben de bir Nilüfer ilçesi sakini olarak bu görüşlere aynen katılıyorum. 
Çok güzel, spor alanlarıyla fonksiyonel, yemyeşil parkları halkın istifadesine sunan her yetkiliye ayrı ayrı sonsuz teşekkürlerimi tüm ailem adına arzetmek istiyorum. 

5-10 sene önce küçücük fidan olan ağaçlar şimdi gölge vermeye başladılar. Bundan 5-10 sene sonra bu yemyeşil ağaçların seyrine doyum olmayacak. 
Dikkatimi çeken küçük bir ricamı da izninizle paylaşmak istiyorum. 
Parklara dikilen her ağaç elbette büyümedi, bazıları zaman içinde kurudu. Nilüfer ilçesindeki tüm parklar gözden geçirilerek yürüme yolları, oturma bankları gölgelenecek şekilde eksik olan, zamanla kurumuş ağaçlar dikilirse hem görsel bütünlük artar hem de çocuklarımıza miras bırakabileceğimiz çok daha fazla ağacımız olur.
Önerimin konu ile ilgili sayın ilgililerce dikkate alacağını umuyor ve kendilerine kolaylıklar diliyorum.
Saygılarımla.."
Gencer AİLESİ
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.