Hava Durumu

Ayşe Teyze’den üç ihlas, bir fatiha

Yazının Giriş Tarihi: 19.04.2012 08:57
Yazının Güncellenme Tarihi: 19.04.2012 08:57
Ayşe Duru 73 yaşındaymış. Önceki gün telefon etti. Epeyce üzgündü. Anlatırken pek heyecanlandı..
Ayşe Teyze'nin anlattıklarına geçmeden önce daha önceden gönderilen benzer bir  yakınmanın fotoğrafını da bu yazıya ekliyorum.
Şeker Hoca Türbesi'nin fotoğraflarını okurum Nedim Çelebi göndermişti. Orası da aynen Gazi Timurtaş Paşa Türbesi gibi bakımsız. Ve fotoğrafta görüldüğü gibi. Başka bir görüntüde de atılmış şarap şişeleri bile var.
Şimdi Ayşe Teyze'ye kulak verelim:
"Çakırhamam'da Timurtaş Paşa Türbesi önündeki durakta otobüs bekliyordum. Etraf, yemyeşil, pek güzel. Ekilen kirli hanım çiçekleri de çok hoş.
Otobüsümü beklerken Gazi Timurtaş Paşa Hazretleri'nin türbesini de ziyaret edip üç ihlas, bir fatiha okuyayım dedim..
Türbenin önüne gittiğimde çok üzüldüm. Çünkü türbenin içi inanın yürekler acısı halde. Her taraf toprak, çamur, uçuşup gelmiş naylon torbalar. Sanki orası bir türbe değil de boş, sahipsiz bir arsa.. Vallahi yüreğim sızladı.
Bu üzüntü içinde duamı okudum. Allah kabul etsin. Ama şehrimizin merkezindeki bir türbe böyle olmamalı. Çünkü hemen üstte saltanat kapı yapıldı. Bali Bey Hanı da ortaya çıkarıldı. Surlar elden geçirildi. Bu türbenin etrafı da demir parmaklıkla çevrili. Yani çiçek ekseler kimse kopartamaz, çimlendirseler kimse basamaz..
Madem tarihi yerler ihya ediliyor burası da tez zamanda ele alınmalı. İnanın Bursamıza hiç yakıştıramadım.
Damadım her akşam eve gazetenizi getirir. Zevkle okurum. Benim bu serzenişimi de yazıver Erdal Bey oğlum, sevaba girersin."
....
Ayşe Teyze'nin duyarlılığına teşekkür eder, ellerinden saygıyla öperim. Nedim Bey de kusura bakmasın lütfen. Çünkü köşemizin yoğun trafiği içinde Şeker Hoca Türbesi'nin bakımsızlık içindeki görüntüsünü yayınlayabilmek bugüne kısmet oldu..



İDO'dan açıklama

"16.4.2012 köşenizdeki okurunuz Ali Öner'in İDO Deniz Otobüsleri'nde gazi geçişleri konulu yazısına açıklık getirme amaçlı önemli bir ayrıntıya dikkat çekmek istiyorum.
İDO’da tüm gazi ve şehit yakınları şehir içi yolculuklarını ücretsiz olarak yapıyor. Dış hat seyahatlerinde ise % 50 indirimden faydalanmaktalar. Gazi ve şehit yakınlarımıza havayolları ve karayollarında ücretsiz geçiş imkanı verilmemesi bazılarında ise indirim oranlarının yüzde 20'yi geçmemesi bizim hizmetimizi kötü sürpriz değil jest olarak görmelerine katkı sağlayacaktır.
Değerli okurunuzdan gelen eksik bilgiyi tamamlamak amaçlı açıklamamızı Bursa Hakimiyet dostları ile paylaşmanızı dilerim.
Kısa bir araştırma ile görülür ki bir iki otobüs firması dışında cüzi de olsa indirim yapan yok. Havayollarında da durum aynı, özel sektörde ne ulaşımda, ne turizmde gazi indirimi göremezsiniz.
Aslında bu tip duyarlı okurlarınız ve sizler, ülkenin tüm ekonomi dinamiklerini harekete geçirerek en az bizim kadar gazilerin ve şehit yakınlarının hayatlarını kolaylaştırmaya yönelik çözümler üretmelerine teşvik ettiğinizde, tekstilden, eğitime kadar birçok kurum veya kuruluşun kayıtsız kalmayacağını düşünüyorum.
Köşenizi vatandaşı kavrayan, sıcak, samimi ve tam bir iletişim köprüsü olarak görüyor ve takip ediyoruz, emeğinize sağlık.Saygılarımla."
Tolga UYAR/ İDO Basın Müşaviri




Koza Han izlenimi

"İzninizle tarihi Koza Han izlenimlerimi ilgililere iletebilme amacıyla yazıyorum:
Dış Koza Han sezon nedeniyle yerli ve yabancı turistler tarafından yoğun ilgi görüyor yine.
Tarihi çınar ağaçları dibine mevsim gereği laleler dikilmiş. Fevkalade bir güzellik var. Ama ağaçların çevresindeki oturma grupları üzerine çıkıp o güzelim lalelerin üzerine atlayan, kıran ve hatta laleleri koparan küçük çocuklar var. Anneleri de bunu görüyor ama hiç müdahale etmiyor.
Ben müdahale etmeyi düşündüm ama başım derde girer diye çekindim. Çınarların çevresine yüksekçe korkuluk/set yapılmalı ve laleler içine ekilmeli. Yoksa bir iki gün sonra lale falan kalmaz orada.
İç Koza Han'ın ortasındaki havuz nedense bomboş bir şekilde duruyor. İçi temizlense, su doldurulsa bu tarihi mekana farklı bir ambians kazandırmaz mı?.
Elimizdeki tarihi değerlerin kıymetini ne zaman öğreneceğiz?.
Atilla GENÇSOY-Emekli eğitimci




Kaldırım ve cep

"Nilüfer ilçesi Ataevler Mahallesi'nde yeni açılan Akuğur Market karşısındaki kaldırım, araç otoparkı kazılıp iptal edilmişti. Yaya güvenliği kalmadığı için köşenizden Nilüfer Belediye Başkanı Sn. Mustafa Bozbey'in dikkatini çekmiştim.
Bu şikayetim üzerine eski kaldırımın olduğu yere bir cep ve otopark yapıldı, hemen arkasına da yeni kaldırım eklendi.
Vatandaşın sorunlarına ilgi gösteren kim olursa olsun hepsine kalbi teşekkürler.."
Adının açıklanmasını istemeyen bir okur




Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.