Hava Durumu

Aylardır okunmayan sayaçlar var!

Yazının Giriş Tarihi: 20.01.2012 08:44
Yazının Güncellenme Tarihi: 20.01.2012 08:44
"Köşenizi hergün ilgiyle takip ediyorum. Vatandaşın sesini yetkili mercilere duyurduğunuz için teşekkür ederiz.
Benim değinmek istediğim sorun doğalgaz ve elektrik faturalarının düzenli olarak okunmamasıyla ilgili.
Üçevler Mahallesi, Özlem Sokak No:3'te ikamet etmekteyiz.
4 ay boyunca doğalgaz, 3 ay boyunca da elektrik faturalarımız okunmadı. 17 Ocak'ta gelen faturalarımız ise doğalgaz 891 TL. elektrik 228,10 TL.
Eşim de ben de çalışan insanlarız ve gündüzleri evde olmuyoruz. Sayaçlar apartman girişinde olduğu için kapıya bir yazı astık ve apartman kapısının açılması için evin altında bulunan markete başvurulmasını, kapının onlar tarafından açılacağını belirttik.
Fakat bu yazıya rağmen arkadaşlara zor gelmiş olacak ki faturalarımız gelmedi. Benim maaşım 1000 TL. Bu iki fatura için koca bir ay çalışmış oluyorum.
Biz vatandaş olarak üstümüze düşeni yapıp arkadaşlara yardımcı olmak açısından kapıya kocaman yazı astık. Ne yapalım işi gücü bırakıp faturaları yazmaya gelecekler diye evde mi oturup bekleyelim?
BURSAGAZ ve UEDAŞ vatandaşlara hizmet anlayışını tam olarak uygulayamıyor sanırım. Hergün bir sürü şikayet almalarına rağmen iyileştirme adına hiç bir çabaları yok. Bununla birlikte vatandaşa tam bir açıklama bile yapılmıyor.
Şimdi ben de bu faturaları 3-4 ay bekletsem eminim son ödeme tarihinden birkaç gün sonra kesmeye gelirler.
Aylık olarak gelse en azından ne kadar kullandığımızı bütçemizi zorladığımızı farkedip ona göre önlemler almaya çalışırız.
Hadi biz iki kişi çalışıyoruz, bir şekilde bu faturaları öder birkaç ay sıkıntı çekeriz. Ama asgari ücretle çalışan biri için aynı durum söz konusu olsa kimbilir insanlar ne kadar zor bir duruma düşer?.
Ben BURSAGAZ ve UEDAŞ'ın hizmet kalitesini gözden geçirmesini rica ediyorum. Ayrıca da bu kurumların çalışanlarını duyarlılığa davet ediyorum."
Aygül KAYIN



Sayın Valimiz'den büyük duyarlılık

Dünkü sayfamızın manşetinde okurumuz Süleyman Hevbek'in 'Yıldırım Camii ilgi fakiri olmamalı' başlıklı yazısı vardı. Tarihi Yıldırım Camii'nin minareleriyle, ayrıca dış yüzey mermerlerindeki çatlaklar ve duvarların içlerine suların sızması konusundaki olumsuzluklara detaylarıyla değinmişti Sayın Hevbek.
Dün sabah bu yazı üzerine Vilayet Özel Kalem Müdürlüğü'nden arandım.
Sayın Valimiz Şahabettin Harput konuya hemen eğilmiş. İlgili daire müdürleriyle hemen bir toplantı yapmış. Gereken iyileştirmenin ve eksiklerin giderilmesi için  yeni bir proje başlatmış.
Sayın Harput projenin gerçekleştirilmesi için ihale açılacağını ve gereken herşeyin titizlikle eksiksiz ve aslına uygun şekilde yaptırılacağının okurlarıma duyurulmasını istemiş.
Sayın Valimizin gösterdiği büyük duyarlılığa teşekkürler, saygılar.
 ERDAL ÖZDÜR



UEDAŞ sesimizi duy artık
"Küçükbalıklı Mahallesi, Şanlı Caddesi No:87'deki binamızda bir kaç gün arayla sürekli şekilde elektrik kesintisi yaşıyoruz. Elektrikler çoğu zaman 5 dakikalığına gitmek sonra tekrar gelmekte.
Bizim hattımızda bir problem olduğunu düşünüyoruz. UEDAŞ yetkililerinin enerji hatlarımızı lütfen incelemeye almalarını istiyoruz. Elektrik tek faz'a iniyor. Bu yüzden biz ve komşularımızın çoğu beyaz eşyası arızalandı.
UEDAŞ'ın sesimizi duymasını istiyoruz."
Çevre sakinleri



Mine Gümüş çok kibar

"Nalbantoğlu semtindeki Bademli Sokak'ta bulunan Mine Gümüş Takı Mağazası’ndan  alışveriş yaptım.
Mağaza sahiplerinin çok kibar ve bilgilendirici yaklaşımları takdire değer.
Ayrıca sattıkları her ürünün arkasında olmaları, istenilen tasarımları yapmaları da dikkat çekiyor.
Gümüş takı-aksesuara meraklı hanımlar adına kendilerini kutlarım."
Adının açıklanmasını istemeyen bir okur



İstasyonlar ve yön levhaları

BursaRay Demirtaşpaşa İstasyonu'nda iniş merdivenleri üzerindeki levhalarda 'peron' yazıları var.
Bu levhalardan Şehreküstü İstasyonu'nda ve yeni açılan Korupark İstasyonu'nda vatandaşın gideceği yerin adı yazıyor. Evet bu istasyonda iki merdiven arası tavandan sarkan gidiş, geliş yön levhası var. Bu istasyona yabancı biri bilet gişeleri önünde veya oturma yerlerinde bu levhaları görebilir. Görevlilere sorup vakit geçirerek acil işi olan için zor bir yön bulma yöntemidir!
Gökdere İstasyonu'nda giriş turnikeleri yazmakta. Çıkış-giriş yeri arasında yön  levhaları duvarda var.
Giriş turnikeleri yazan levhaya yön yazılsa daha iyi olamaz mı?
Yukarıdaki mail'le konumu değerlendirdiğiniz içinde teşekkür ederim.Çok sık kullandığım ve arasıra kullandığım istasyonlar için bilgi aktardım, mutlak bu konuları değerlendiren sorumlunuz vardır. Daha iyiyi ilgililere sunmayı vatandaşlık görevi olarak yorumladığımdan bu mail'i yazıp gönderiyorum takdir ve değerlendirme BURULAŞ'a kalmış bir meseledir?
Üstteki yazım açık, anlaşılır şekilde. Ama Burulaş'tan 'orada levha var' yanıtı gönderildi. Ben de BursaRay'ın diğer istasyonlarındaki gibi bu levhalar belirgin olsun. Yaşlı, hasta, acelesi olanlar için kolaylık sağlansın diyorum."                         
K.B.



Özgen Keskin'e hatırlatıyorum

"Yıldırım Belediye Başkanı Özgen Keskin'e gazeteniz aracılığıyla görülmeyen eksiklikleri yazmak istedim.
Kaplıkaya Cazibe Merkezi önündeki, arabaların geçtiği köprüde bağlantı yerindeki asfalt yaklaşık en az 10 gündür atmış. Arabayla her gün köprü üstünden geçerken tekerleklerin o çukurda zarar gördüğünü hiçbir yetkili görmüyor mu?
Orhangazi Üniversitesi'nin karşısında Şevket Yılmaz Hastanesi'nin giriş kısmında 2  yol karşıdan karşıya kazılmış ama nedense halen yama yapılıp kapatılmıyor.
Trafik lambalarından hareket edince Erikli'ye doğru giderken araçlar ani fren yapıyorlar, dolayısıyla arkasından gelen araçlar için kazalara sebebiyet veriyor.  2 haftadan beri durum bu. İlgilenilmiyor. İşin enteresan tarafı da Yıldırım Belediyesi Şantiyesi'ne ait araçların durduğu yerin tam karşışı. Oradaki yetkililer de mi bunu görmüyor ya da görmezlikten mi geliyorlar.
Şaşkınlık içindeyim..
Ortayol'dan yukarı dik rampayı çıkarken Kurtbasan'a ayrılan yola gelmeden 10 metre kala, yine kazılmış büyük bir çukur da ne zaman asfaltlanacak?
Teleferik Çamlık girişinden aşağıya doğru Park'a gidişte ilk sağdaki sokakta yine büyük bir çukur var, o da unutulmamalı..
Sn.Başkanım bölgemizde asfaltlar artık erimiş, bitmiş durumda.. Zamanla da çukur haline gelmesi gayet normal..
Diğer cadde ve mahallelerdeki çukurları da gördükçe yazacağım..
Araçlarımız milli servet, bunu unutmamak gerekir. Lütfen bu konuyla yakından ilgilenmenizi rica ediyor, saygılarımı sunuyorum.."
Yıldırım'lı bir vatandaş


Eğer bu sokak genişletildiyse

"Osmangazi ilçesinde, Pınarbaşı Mahallesi'nde bulunan 3. Uzun sokak’ın girişi bir süredir gönderdiğimiz resimde de net bir şekilde görüldüğü gibi çok tuhaf bir durumda.
Bu sokak Pınarbaşı Caddesi'ne açılıyor.
Eğer bu alandaki yapı yıktırıldıysa sokak genişlemiş demektir. Genişletilmişse de asfaltlanması lazım ki, yağışlı havalarda buradaki toprak zemin sokağımıza kaymasın, burası da bir tür çamur membağı haline gelmesin.
Osmangazi Belediyesi'nin dikkatlerine sunarız.
Saygılarımızla.."
Necmettin SOYLU



Ah şu horoz sesleri

"Hoca Taşkın Mahallesi, eski Şible Caddesi sakinleri olarak bazı komşularımızın evlerinin bahçesinde tavuk, horoz beslemesinden şikayetçiyiz.
Çünkü sabahları horoz sesleri bizleri uyutmuyor, istirahat edemiyoruz..
Erken saatlerde horozlardan biri ötmeye başlayınca arkasından diğerleri adeta bir koro şeklinde ötmeye başlıyor.
Bu kesimde 2/3 komşumuzun evinde beslenen horozlarla ilgili olarak Yıldırım Belediyesi Zabıta Müdürlüğü'nün harekete geçmesini rica ederiz.
Çünkü artık horoz seslerine tahammül edilecek gibi değil, çok rahatsız oluyoruz.
Saygılarımızla."  
Devrim AYVAZ



Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.