Hava Durumu

Avcılar kavşağında kazaya av olmayalım

Yazının Giriş Tarihi: 30.09.2014 07:35
Yazının Güncellenme Tarihi: 30.09.2014 07:35
“Ailem bir süre önce Altınoluk Avcılar Köyü altındaki yazlıklardan bir ev satın aldı. 
Bursalılar’ın yaz-kış yoğun olarak yaşadıkları Akçay-Altınoluk arasındaki yazlıklarda Çanakkale-İzmir yolu genişletme çalışmaları sonrası yayalar açısından bazı sıkıntılar devam ediyor. 
Bursa Karayolları 14. Bölge Müdürlüğü’nün sorumluluğundaki bölge için köşenizden ilgililerin yardımını rica ediyorum. Her ne kadar çit yapmaya başlamış olsalar da yolda çok fazla uygunsuzluklar var. 

Bunları şu şekilde sıralayabilirim:
1. Avcılar Köyü altında bulunan kavşakta Avcılar Köyü’ne araçlarla dönüş çok sert, yavaşlama için şerit bırakılmamış. Burada maalesef sık sık kazalar meydana geliyor.
2. Yaya geçidinden karşıya geçişlerde yüksek banketleri aşmak çok zor. Yolun karşı tarafında sahile, pazar ve camiye ulaşmaya çalışan yayalar epeyce sıkıntı çekiyorlar.
3. Orta refüjde derin çukurlar var. Karşıya geçişte dimdik bir rampadan sahil yoluna iniliyor. Yayalar hiç dikkate alınmamış. Kaldırımdan devam etmek istesek kaldırım yolun bir kısmında bitiyor ve kaldırım iniş-çıkışlarındaki rampalar da çok dik. Pazar ve çocuk arabalarını çıkarmak için kucaklamak gerekiyor.
4. Muhtelif bölgelerde kaldırım ya eksik ya da kaldırım üzerlerinde derin çukurlar bulunuyor.
5. Yol kenarlarındaki su deşarj kanalları taş, toprak veya otlarla dolmuş bir durumda.
6. Güre-Avcılar arasında yeterli sayıda üstgeçit yok. Yayalar üç şeritli ve çok hızlı akan trafikte ezilmemek için adeta ecele karşı mücadele içinde.
7. Bazı yerlerde kaldırımın ortasında büyük trafik işaretleri kalmış. bunlar da yaya vatandaşlar için engel oluşturuyor.
8. Yaya geçitleri öncesi trafiğin yavaşlaması için kalın çizgili ve yavaşlatıcı yer işaretlemeleri ve uyarıcı lambalar yapılmamış.
9. Bazı bölgelerde yaya kaldırımlarının hemen dibinde derin uçurumlar var. Buralara korkuluk yapılması olası düşmelere mani olacaktır.
Bu eksiklerin de giderilmesi ile Balıkesir-Altınoluk arasındaki yolun Avrupa standartlarına ulaşacağını ve Avcılar kavşağı ve devamındaki olumsuzluklar giderilerek insanların olası kazalara av olmamalarını dilerim...
Saygılarımla..”- Mahmut TOKGÖZ





Kamyonlara dikkat!.


“Çekirge semtimizde Uludağ yolundan giden- gelen kamyonlar yüzünden bütün mahalle halkının huzuru kaçıyor.
24 saat hiç durmadan ve süratli bir şekilde semtimizden geçen bu kamyonları denetleyen hiç kimse yok.. Oysa ki şehir merkezine belirlenen saatler içinde kamyon giriş ve çıkış saatleri var.. Bu dikkate hiç alınmıyor. 
Lütfen bu sorunumuza yetkililer bir çare bulsun. Olası bir facia olduktan sonra geç kalınacak.”
Remzi CANİK

Sinyalizasyon ne zaman çalışacak?

“Hürriyet semtindeki Hava Lisesi ile Adalet Mahallemiz kavşağına eksikliği çok hissedilen trafik sinyalizasyon lambaları nihayet konuldu.. 
Ama nedense çalıştırıldığını bugüne kadar hiç göremedik..
Trafiğin her gün artma gösterdiği bu kavşakta trafik sinyalizasyonunun bir an önce faaliyete geçirilmesini dört gözle bekliyoruz.
Sorunumuzla ilgili sayın makam sahiplerine durumu hatırlatıyor ve saygılarımızı sunarız...”
Semt sakinleri adına
M. Akif ÇELİKÖZ

Dört mevsim dört lastiği de yarar..

“Osmangazi ilçemizdeki Fışkırık Caddesi’nde bulunan Dört Mevsim Manavı’nın önünde bulunan yağmur suyu ızgaralarının elden geçirilmesi, onarılması gerekiyor. Izgaraların uçları çok sivri bir şekilde kalmış. Yani yaşanan dört mevsimde de araçların dört lastiğini yarabilir.
Sayın ilgililerin dikkatine sunarım.”
İbrahim BOZÇALI



TEŞEKKÜR

Karabalçık’tan Bşk.Dündar’a

“Osmangazi Belediyemiz’in düzenlediği ve Karabalçık Köyü’nün ünlü üzümlerini tanıtmayı amaçlayan ‘Üzüm festivali’ miz için bizlere önderlik edip katkılarda bulunan Osmangazi Belediye Başkanımız Sayın Mustafa Dündar’a beye köy sakinlerimiz olarak açık teşekkürlerimizi sunuyor, çalışmalarında başarılarının devamını diliyoruz.”
Karabalçık’tan 
bir grup okur
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.