Hava Durumu

Atatürk’ün mavi gözleri Mudanya’da ışıldayacak!

Yazının Giriş Tarihi: 29.12.2014 08:04
Yazının Güncellenme Tarihi: 29.12.2014 08:04
Mudanya’nın çalışkan Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz geçen hafta içinde gazetemize ziyarete geldi..
Sohbet sırasında köşemizde yayınlanan bir konuyu gündeme getirdim.
Biliyorsunuz, bir süre önce Soma’nın Yırca beldesinde santral yapımı için altı bin zeytin ağacı bir gece katledilmişti.
Yazımız da o olaydan sonra yayınlanmış ve zeytinin önemi ve katledilen zeytin ağaçlarına dikkat çekmek için tarihi Mütareke binası, poyrazı ve zeytinleriyle ünlü Mudanya’daki sahil yoluna zeytini simgeleyen küçük heykelciklerin dikilmesi önerilmişti. Ve örnek olarak Yıldırım’daki Vişne Caddesi’ne konulan küçük ve çok sevimli bir vişne helkelciği gösterilmişti.
Başkan Türkyılmaz konunun zaten gündemlerinde olduğunu, ancak sahil yoluna zeytin helkelciklerinin konulması yerine gerçek zeytin ağaçlarının dikilmesi için karar alındığını söyledi.

Türkyılmaz “sadece sahil yolumuza değil, Mudanyamızın simgelerinden biri olan yeni zeytin ağaçlarını yaptıracağımız çocuk oyun alanlarına, parklarımıza da ekeceğiz. Ayrıca zeytin ağaçlarının bulunduğu şahsa ait yerlerde bazı inşaatlar başlatılacak olursa önce oradaki zeytin ağaçlarının kesilmesini önleyecek ve o ağaçları söküp yerlerinden alarak başka yerlere dikeceğiz.” dedi.
Yaptığı çalışmalarla takdir toplayan Başkan Türkyılmaz’ın bir diğer müjdesi de büyük önder Mustafa Kemal Atatürk’e olan duyarlılığın somut bir örneği oldu.
Gerçi bu konuda hazırladığı ilginç projesi gazetemizin haber sayfası ve arkadaşımız Serkan İnceoğlu’nun köşe yazısında kısaca yer aldı ama ben konuyu önemsedim ve detaylarıyla bir kez daha vurguluyorum:
“Mirzaoba bölgemizde geniş bir arazi var. Burası 40 dönüm. Bu araziye çok geniş bir Atatürk silueti yapılacak. Atamız’ın bu siluetini gökyüzünde 6-7 bin metre yüksekten geçen uçaklarda bulunan yolcular rahatça görecek. Siluetin gözleri de geceleri Atamız’ın göz rengi olan masmavi ışıklar saçacak.
Aynı bölgeye bir de Atamız’ın Selanik’te doğduğu evin bir örneği yaptırılacak. Nazım Hikmet Ormanı, kafeterya ve bir açıkhava tiyatrosu ile dikeceğimiz yeni zeytin fideleri ile Mudanyamıza ayrı bir değer kazandıracak.”
Evet, Mudanyalılar’ca Atatürk ve zeytine olan duyarlılığının en somut örneği olacak bir proje bu.. Başkan Türkıyılmaz’ı tebrik ediyor, kolaylıklar diliyorum..

***

YILBAŞI GECESİ METRO SEFERLERİ BİRAZ UZATILSIN

“Evimiz, Nilüfer’deki Ertuğrul bölgesinde Özlüce’ye yakın, arka taraflarda kalıyor... Kayınbiraderim oturduğu ev de Ankara Yolu üzerinde.
Bu yılbaşı gecesi bizi evlerine davet ettiler. Gitmesek gücenecek.. Ama gidecek olursak da gece geç saatlerde evimize nasıl döneceğiz?..

Bizim evimiz Bursa’nın bir köşesinde, kayınbiraderimin evi başka bir köşede. Arada çok uzak bir mesafe var.. 
Taksi tutsak dünyanın parasını vermek zorunda kalırız. 
Sanırım bizim gibi aynı problemi yaşayacak olan pek çok aile vardır. Bizler müttevazı şartlarda geçinmeye çalışan bir aileyiz.
Bu yüzden BursaRay seferlerinin yılbaşı gecesi biraz daha uzatılmasını sayın ilgili makam sahiplerinden önemle rica ediyorum.
Çok saygılarımla..”
Şahap ALTAY

***

BÜYÜKŞEHİR'DEN BİR YANIT VAR


“19/12/2014 tarihli Bursa Hakimiyet Gazetesi’nde yayınlanan ‘Erdal Abi’ adlı köşenizde yer verdiğiniz ‘Tam 1 saat, 15 dakika’ başlıklı okur şikayet yazısı ilgili birimler tarafından incelenmiştir.
Söz konusu yazıda bahsedilen Acemler Kavşağı’ndan Ankara gidiş istikametindeki kanalizasyon ve yağmursuyu bacaları deforme olduğundan ve araçlara maddi hasar oluşturduğundan dolayı ilgili ekiplerimizce, kapakların asfalt kotuna getirilmesi çalışması 10:00 ile 16:00 saatleri arasında yapılarak yol trafiğe açılmıştır.  
Bilgilerinize sunar, iyi çalışmalar dileriz..”
Büyükşehir Bld. Basın  Halkla İlşk. Şb. Md.

***

İŞİ ÇABUK BİTİRDİLER AMA ÇUKURLAR UNUTULDU


“Ali Rıza Bey Caddesi (Nilüfer ilçesinde) yaklaşık bir-birbuçuk ay kadar önce BUSKİ tarafından ana caddemiz kazıldı ve yağmur suyu için yeni borular döşendi, sel suları için ızgaralar konuldu.. Bu çalışma tamamen bitti. Ama trafik açısından da epeyce kesif bir güzergah olan yollarımız şimdi bakla tarlası gibi delik deşik bir halde öylece duruyor. Çalışmalar sonrası cadde ortasında açılan çukurlara doldurulan topraklar ezildi gitti. Çukurlar derinleşti. Kesilen asfalt kenarları da bıçak gibi.. 
Hele Verem Savaş Derneği binası köşesindeki kavşağı hiç sormayın!.. Berbat bir durumda kendi kaderine terk edilmiş gibi...
Yağmur yağdığı zamanlarda da sel suları çukurları kapatmak için konulan toprakları, molozları, taş parçalarını yeni konulan yağmur suyu ızgaralarının içine taşıyor. Böyle giderse yeni ızgaraların içleri dolup kalacak. Sorunumuzun kısa zamanda giderilmesini ve gerekli onarımların acilen yapılmasını rica ediyoruz..”
Çevre sakinleri
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.