Hava Durumu

Atatürk Stadı yıktırılmasın!..

Yazının Giriş Tarihi: 13.06.2016 06:40
Yazının Güncellenme Tarihi: 13.06.2016 06:40
“Cumhuriyetimizin ilk yıllarından gelen tarihi bir eser niteliğindeki Atatürk Stadyumumuzun yıktırılacağına ait son zamanlarda çıkan bazı haberler pek çok Bursalı gibi beni de çok derinden yaralıyor.
Timsah Arena Stadı yaptırılmasına yaptırıldı ama daha pek çok eksiğinin bulunduğu da ileri sürülüyor.
Durum bu merkezdeyken Atatürk Stadyumu’nu yıktırmak mantığa kesinlikle aykırı. 
Halbuki bu stadımız inşa edildiği ilk yıllardaki mimarisine döndürülse, örneğin Muradiye tarafında üzeri kapatılan açık tribün tekrar eski haline getirilse, gerekli bakım ve iyileştirmeler yapılsa daha iyi olmaz mı?. 



Böylece Bursa’da Cumhuriyet döneminin ilk önemli yapılarından biri olan Atatürk Stadyumumuz yine dimdik ayakta kalır ve pek çok  sporseverin yararlanmasının yanında Bursa’daki pekçok etkinlikler, örneğin; festival geçişleri, milli bayramlara ait törenler, hatta ve hatta siyasi partilerin yapacakları açık hava mitinglerle çeşitli konserler bile burada rahatlıkla gerçekleştirilebilir.
Ayrıca; sporseverler atletizm, koşu vb. benzer çalışmalarını da burada yapabilirler. Şehrin pek çok yerindeki yetersiz spor sahalarında maç yapan amatör kulüp futbolcuları da bu stadımızdan yararlanabilirler.
Madalyonun arka yüzü de meçhul. Atatürk Stadyumu yıktırıldıktan sonra buraya ne yapılacak?. Büyük bir meydan projesi deniyor. Ama meydan projesinin devamında buraya beton yığınlarının egemen olacağı binaların ve işyerlerinin dikilmeyeceği ne malum?.
Sayın kent yöneticilerinin durumu bir kez daha gözden geçirmelerini rica ediyorum. Bursa Atatürk Stadı tüm tarihi geçmişi, adı, anıları ve görkemiyle aynı yerde kalmalıdır. Saygılarımla.. “ 
Ecz.Oryal KAHRAMAN


Tarihi mimari perdeleniyor


“Ulucamii önünden, Cumhuriyet Caddesi’ne doğru inen ve çarşı içinden geçen sokakta belediyelerin büyük paralar sarf ederek yaptırmış oldukları onca restorasyon çalışmalarına rağmen ‘bazı’ esnaf maalesef hala bu çarşıları mahalle pazarı havasına çeviriyor. 



Bazı esnaf kendi kafasına göre dükkanının önüne tezgah açabilmek için bir yerden bir yere çektirilen iplere bağlı çadır bezleri astırmış. Bu yüzden görüntü kirliliği had safhada. Restorasyonlarla yaratılan güzellikler ve tarihi mimari de  böylece perdeleniyor. 
Gerçi belediyelerimizin zabıta memurlarının gözünün önünde oluyor bunlar ama aldırış eden olmuyor. Daha önce de belediyelere bu konularda yazdığımız onca yazıya rağmen bir cevap bile alamadık.
Oluşturulan bu anormal görüntülerin ortadan kaldırılmasını rica ediyoruz.”
Muhammet Ensar YILMAZ

 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.