Hava Durumu

Arnavutköy balıkçı barınağına dikkat!..

Yazının Giriş Tarihi: 19.02.2015 08:59
Yazının Güncellenme Tarihi: 19.02.2015 08:59
"Geçen hafta sonunda hava biraz güzeldi. 
Bundan yararlanmak ve temiz hava almak için ailemle birlikte Mudanya'ya gittik. Hava soğuktu ama bu şirin ilçemizde dolaşmaktan zevk aldık.
Sonra yolumuz Arnavutköy bölgesine düştü. Orada da dolaştık. Gitmişken Arnavutköy sahilinde yaptırılan marina/balıkçı barınağına da uğradık.
Ama inanın çok pişman olduk!.
Çünkü; ortaya bırakılmış balıkçı ağları, çöpler ve buna benzer maddelerle doluydu her taraf.
Ayrıca, balıkçılara ağlarını ve çeşitli malzemelerini muhafaza etmeleri için kiraya verilen oda şeklindeki barınakların çoğu da adeta içkili lokantalara dönmüş ve erkek grupları ile doluydu.
Oysa burası umuma açık bir yer. Üstelik yaşadığımız bu soğuk kış günlerinde burası böyle ise sıcak yaz günlerinde durumun hangi boyutlara ulaşacağı da meçhul?..
Konuyu Bursamız'ın en güzel ilçelerinden biri olan Mudanya'nın sayın yöneticilerine gazetenizdeki köşenizden aktarıyor ve bu olumsuzlukların giderilmesi için gereken önlemleri almalarının yerinde olacağını düşünüyorum.
Saygılarımla.." 
-Adının açıklanmasını istemeyen bir okur

Güneştepe'den ulaşım sorunu

"Güneştepe, Hamitler Mah. Siteler bölgesinden otobüs sıkıntısı ile ilgili bir mail atmıştık.  Bununla ilgili şu yanıtı aldık:
.....
'Büyükşehir ve metropollerde şehrin her köşesinden her yere aktarmasız ulaşım hizmeti verilmesi, ana yollarda ve şehir merkezinde ciddi trafik yoğunluğuna neden olmakta ve bu yoğun trafik ancak yüksek kapasiteli raylı sistem yatırımları ile eritilmektedir. 
Bursa Ulaşım Ana Planı ile otobüs güzergahlarının Bursaray istasyonları ile entegrasyonu hedeflenmiş ve kentin kuzeybatı, batı ve doğu ana arterinde uzanan Bursaray'a besleyici otobüs hatlarıyla erişim sağlanmıştır. 
Büyükşehir Bld.Basın Halkla İlşk. Şb. Md.'
.....
Evimize gelen misafirleri nasıl ulaştıracağım diye, neler çektiğimiz anlatamam. İnanın taksi tutuyoruz. Taksi gelene kadar 7 lira ücretle açılmış oluyor. Bunu da geçtim çocuğumuz ailemiz bizler aşırı ulaşım sıkıntısı çekiyoruz.
Bölgeye Acemler Bursaray İstasyonu’na kadar B-17/A otobüsü güzergahında ufak bir değişiklik yapılarak akşam 21:00’e kadar 30 dakikada bir araç var.  
Daha önce belediye yetkililerin ve muhtarın telefonla dahi B-25, B-17  Terminal dahil birçok otobüsün geleceği söylenmesine rağmen, bir otomatik mesaj ile aşağıdaki cevabı almaya başladık. 
Madem metropollerde ulaşım raylı sistemlerle sağlanıyor, bölgemize raylı sistem yatırımı var mı?  Başka bölgelerde İhsaniye, Beşevler, Özlüce, Kestel vs birçok semtten Heykel otobüsü var. Burada neden olmasın?.  
Trafiği sıkıştırıyorsa onlar neden kaldırılmıyor? Kaldırılmadığı gibi sefer sayıları da artırılıyor.
Seçim öncesi bölgede sürekli dolaşan yetkililer yüzlerce sitenin buraya yapılmasına karşın hala hizmeti neden getiremiyor?."
Adının açıklanmasını 
istemeyen bir okur

Kültürpark'ta çok sinirlendim

"56 yaşındayım.. Ben doğmadan 4 yıl evvel açılmış olan ve çocukluğumun geçtiği Kültürparkımız bir süreden beri sanki kaderine terk edildi hissi veriyor. Çünkü bu sosyal alanda motorlu araçlarla yayalar resmen iç içe.. Her tür olası trafik terörü ile karşılaşılabilir.
Örneğin; parkın içinde çeşitli yolların üzeri sıra sıra park etmiş araçlarla dolu.



Sadece yaya vatandaşları düşünmeyelim, görme engelli yurttaşlarımız da yaşıyor bu kentte. Engelli vatandaşlarımız da Kültürpark'ın içinde rahatça dolaşamayacaksa başka nerede dolaşabilir?. 
Kültürpark'a herkes huzur bulmaya gidiyor. Ama bu nedenle huzur bulamıyor daha çok asabı bozuluyor.
Geçenlerde parkta dolaşırken herhalde biraz dalgındım; lüks bir araç ve içinde orta yaşlı bir sürücü arkadan gelip bana iyice yanaşmış. O anda çok yüksek bir  korna sesiyle irkildim. Epey sinirlendim ve üzüldüm de.. 
Yaya yollar kadar kenarlarındaki çimler üzerini de araçların işgal ettiği apaçık ortada. 



Halbuki Kültürpark'ta belirli bir otopark da var. Güz aylarında belki dolu olabilir ama bu mevsimde sürücüler araçlarını buraya rahatça park edebilir. Fakat bazı kişiler gideceği restorana, kahvehanenin önüne kadar aracıyla ulaşıp oraya park ediyorlar. Otoparkı hiç kullanmıyor.
Bu işin önüne acaba ne zaman geçilecek?."
Adının açıklanmasını 
istemeyen bir okur­­­­­
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.