Hava Durumu

Arızalı deney grupları kısa zamanda onarılmalı

Yazının Giriş Tarihi: 18.08.2017 08:47
Yazının Güncellenme Tarihi: 18.08.2017 08:47

"Birkaç sene önce açılışı yapılan ve Büyükşehir Bld.Bşk.mız Recep Altepe tarafından sık sık duyurusu yapılıp önem verilen Bilim ve Teknoloji Merkezi'ni bu kez minik yavrumuzla birlikte nihayet ziyaret etme fırsatı bulduk.
İçerik olarak dopdolu, yalnızca yaşı küçük olanların değil onların velilerinin de ilgisini çeken deneylerin olduğu kocaman bir bilim ve teknoloji merkeziyle karşılaştık.


Düşünen ve hayata geçirenlerin ellerine sağlık. Ben birçok defa Almanya ve Avusturya gibi ülkelerde farklı müzeleri ziyaretim sırasında her yaş öğrenciye yönelik ziyaretlerin okullar tarafından yapıldığına ve bu müzelerdeki sınıflarda konuya yönelik dersler işlendiğine şahit olmuştum.
Şu an bu merkezde bu şekil bir uygulama var mı bilemiyorum? Ama eğer yoksa Büyükşehir Bld.'mizin Milli Eğitim Bakanlığı'yla bir protokol düzenlemesi ve ilkokul, ortaokullarla temasa geçip günün yoğun olmayan saatlerinde Burulaş otobüsü tahsis ederek ücretsiz şekilde öğretmenleriyle bu merkeze, ayrıca Bursa Hayvanat Bahçesi'ni bir kez olsun götürmeli.
Minik yavrularımızın buraları ziyaret etmelerinin sağlanması çok yerinde olacaktır.


Ezber eğitim sistemi içerisinde ezber bozan ve Büyükşehir Bld.'mizin de içinde bulunacağı bu tip bir eğitim yaklaşımı uzun vadede birçok yarar getireceğine inanıyorum.
Bir de bazı deney grupları arızalı veya deney tanıtım dokümanları yıpranmış durumdaydı. Bu tanıtım dokümanları yenileri ile değiştirilip plastiglas ile korumaya alınırsa daha iyi olur kanaatindeyim.
Arızalı olan deney gruplarının da hızlı bir şekilde onarımı buraya gelen öğrencilerin doya doya eğlenmeleri ve öğrenmeleri açısından çok yararlı olacaktır
Saygılarımla." End.Yük.Müh Serkan ÖZGİRAY

Bu dertten kurtarın bizleri Sn.Altepe!..

"Geçit Mahallesi, Sedirpark 3 Sitesi'nde oturuyoruz.
Hamitler Katı Atık Süzüntü Suyu Arıtma Tesisi'nden özellikle geceleri çevreye çok yoğun bir şekilde ve son derece iğrenç kanalizasyon kokuları yayılmaktadır.
Bu yüzden bu sıcak havalarda pencerelerimiz kapalı şekilde uyumak zorunda kalıyoruz. Bu tesis gerekli işlemleri şartlarına uygun bir şekilde yerine getirememekte ve sağlığımızı tehdit etmektedir.


Oysa Anayasamızda A. Sağlık hizmetleri ve çevrenin korunması:
MADDE 56- Herkes, sağlıklı ve dengeli bir çevrede yaşama hakkına sahiptir.
Çevreyi geliştirmek, çevre sağlığını korumak ve çevre kirlenmesini önlemek devletin ve vatandaşların ödevidir.' bölümü yer almaktadır.
Büyükşehir Bld. Bşk.lığı'ndan isteğim bu tesisin çevreye ve bu bölgede oturan biz vatandaşlara zarar vermemesi konusunda gerekli hassasiyeti göstermesi, gerekli denetimleri özellikle gece saatlerinde yapması konusunda gereğini rica ediyorum.
Saygılarımla." Lütfü ÇAKIR

Kapaklar yine çöktü

Çekirge Mahallesi, Eskicioğlu Sokak'ta TELEKOM'un yaptığı rögar kapağı 19.07.2017'den bu yana hâlâ bu şekilde duruyor.


Diğer görüntü de Çekirge Selvinaz Sokak'ta Uludağ Caddesi çıkışında orta yer.
Telefonu yanıt vermeyen, ulaşılamayan şirketin kısa bir süre önce yaptığı Eskicioğlu Sokak'taki kapak yine çöktü.


Uludağ Caddesi'nde Selvinaz Sokak girişindeki manavın önünde bulunan rögar kapağı da bir yıldan beri çukur halde duruyor.
İlgili kuruluşların dikkatine sunuyoruz." Coşkun GÖNÜLTAŞ Çekirge Mah. Muhtarı

Madalyonun diğer bir yanı da var!..

"Nilüfer, Çalı Mahallesi sakiniyim.
Bir yıldır defalarca belediyeye mail atmama rağmen oturduğum 180. ve 205. sokaklara asfalt onarımı bir türlü yapılmıyor.
Yol hâlâ çakıl taşları içinde ve banket taşları da kendi halinde ilk bırakıldığı gibi öylece duruyor.


Yağmurda da sokak sel sularıyla adeta göl gibi oluyor. Çamur deryası da madalyonun diğer yanı.
Bu durum sakinlerimizi rahatsız ediyor, yaşlı ve çocuklar da yürüyemiyor.
Gazetenizdeki köşenizden yardım bekliyoruz." HABER HATTI

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.