Hava Durumu

Anlayabilenlere aşkolsun!.

Yazının Giriş Tarihi: 29.06.2016 04:37
Yazının Güncellenme Tarihi: 29.06.2016 04:37
“Nilüfer, Beşevler Bölge Parkı meydan kısmında birkaç ağaç dışında hiçbir gölgelik ve oturulacak yer maalesef yok. 
Oysa hemen karşıdaki Kır Çiçeği Parkı’ndaki yüksek ağaçların altı bu sıcaklarda çok serin. İnsanlar bu ortamda rahat rahat nefes alıp dinleniyor.     
Bahsetmiş olduğum parka neden ağaç dikilmez, neden burası yaz aylarında çöl sıcakları içinde kalır; bunu anlamak zor. 
Kavurucu yaz günlerinde parkta değil oturmak, oradan geçmek bile inanın mümkün olamıyor. Bursa gibi yemyeşil olması gereken bir şehirde sıcaktan kavrulma endişesiyle sokağa çıkmaya inanın korktuk. Gölge yapacak ağaç o kadar az ki. Bu da onlarca yıllık kadim bir miras olan yeşil bilincinden uzak bir şehirleşmenin açık göstergesi.  



İzmir’e giden veya İzmirliler iyi bilir. Kent içindeki eski yolların iki yanlarında asırlık yüksek çam ağaçları var. Bunları en az 120 yıl önce İzmir’de yaşayan levantenler gelen geçen faytonlara gölge yapsın diye dikmiş. Hem gölgelik yapan hem de yeşil çevre sağlayan çok güzel bir uygulama bu. 
Bundan en az 100 yıl sonra Beţevler Karafatma’da yapılan havuzlu meydandan yaya geçmek ise bu sıcakta inanın işkence. Buraya neden gölge yapacak ağaç dikilmez anlaşılır gibi değil. İnsanlar bu ağaçların altından geçerken serinler, altında oturup havuzu seyredebilir. Böyle basit bir uygulamanın o çevrede yaşayan insanlar önemsenerek yapılmasını rica ediyorum. Ben en az 10 kişiye sordum. Hepsi de meydanın beton yığını olduğunu ve hiç gölgelik ağaç bulunmadığını söyleyip dert yandı. Bursa her geçen gün betonlaşırken şuraya birkaç ağaç dikilmesinin yeşili seven insanlara çok görülmemesini rica ediyoruz.” 
Bölge sakinleri

UEDAŞ’ın dikkatine!


 “Yaz sezonunda Gemlik Kumsaz’da oturuyoruz.. Bizim gibi pek çok aile daha var burada.
Sorunumuz, elektriklerimizden yana. Sabah saat 8.30’da kesilen elektrik akşam saat 18.30-19.00’a kadar sürüyor. Ne vantilatör çalıştırabiliyoruz ne de buzdolabı.
UEDAŞ yaptığımız duyurulara ‘direkler değiştiriliyor’ diye cevap veriyor. Bu ne bitmez direk değiştirmesi anlayamıyoruz doğrusu?.
Madem elektrik direkleri değiştirilecekti bu neden kış ayları içinde yapılmayıp yaz aylarına bırakılır?. 
UEDAŞ yetkililerinin sesimizi duymasını rica ediyor ve çektiğimiz bu çile için yeter artık diyoruz. Saygılarımızla.”  
MEHMET ÇAKIT

Doktor Ali Sait Çal’a


Yanağımda oluşan bir olumsuzluk karşısında büyük endişe duydum. Bir arkadaşımın önerisiyle Özel Bursa Anadolu Hastanesi’nde görevli olan Deri ve Zührevi Hastalıklar uzmanı Sayın Doktor Ali Sait Çal’a başvurdum. 
Doktorum titiz bir inceleme sonucu korkulacak bir durum olmadığını belirterek beni çok rahatlattı.
Son derece duyarlı davranıp hastasını rahatlatan ve moral veren Dr. Çal’a açık teşekkürler ve saygılarımı sunuyorum.”
Ö. EMİR
 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.