Hava Durumu

Aman teleferikte güvenlik sorunu olmasın!

Yazının Giriş Tarihi: 08.02.2012 08:35
Yazının Güncellenme Tarihi: 08.02.2012 08:35
"Geçen pazar günü ailemle birlikte teleferikle Uludağ'a çıktık.
Teleferik çok kalabalıktı. Belki bin kişi sırada bekliyor ve dağa çıkmak veya inmek için sabırsızlanıyordu.
Fakat bu yoğun kalabalık içinde dikkatimi çeken ve ürküten bir durumu anımsamaktan kendimizi alamadık.
Teleferiğin başlangıç ve diğer tüm istasyonlarında o gün inişte de çıkışta da görevli tek bir güvenlik görevlisine, X-Ray cihazına veya dedektörle güvenlik kontrolü yapan elemanına maalesef rastlayamadık. Bulunmuyordu.
Malumunuz olduğu üzere, son zamanlarda artan güvenlik konusundaki bazı olumsuzluklarla şükür ki o gün karşılaşmadık.
'Ama olmaz olmaz' dememek gerekir. Ve her türlü güvenlik önlemlerinin teleferik istasyonlarında da alınması gerekir.  Çünkü o kalabalık içinde güvenlik açısından herşey olabilir, bir takım tatsızlıklar yaşanabilir.
Bu sadece terör değil, alkollü bir vatandaşın da orada bekleyen insanlara karşı gösterdiği olumsuz bir tutumu şeklinde olabilir.
Dilerim böyle bir şey hiçbir zaman için olmaz ve yaşanmaz, Bursamız her zamanki gibi     güvenli bir kent olmaya devam eder ama ben bir sade vatandaş olarak yine de 'testi kırılmadan yol göstermek' ve uyarmak istedim.
Bundan sonrası Büyükşehir Belediyesi'nin sayın yetkili makam sahiplerine aittir.
Çünkü hemen her yerde güvenlik elemanlarının yanısıra dedektörle aramalar yapılıyor, vatandaşlar X-Ray cihazından geçiriliyor.
Ama teleferik gibi çok önemli bir yerde nedense buna hiç gerek duyulmuyor.
Uyarımın önemsenerek dikkate alınacağını umuyorum.
Saygılarımla.. "
Bülent COŞKUN



Ormanlar Yolu için açıklama

"6 Şubat 2012 Pazartesi tarihli gazetenizdeki köşenizde 'Çevre sakinleri' imzasıyla yayınlanan bir şikayette Sırameşeler semtindeki 'Ormanlar Yolu orman gibi oldu' başlıklı şikayet üzerine şu açıklamayı yapmamız gerekiyor:
Aslında 'Işıklı Sokak' olarak geçen bu kesimde yaklaşık 20 yıldan bu yana yağmursuyu kanalizasyon giderleri mevcut değildi.
Girişimlerimiz üzerine BUSKİ Genel Müdürlüğü tarafından bir süre önce buradaki çalışmalar büyük bir titizlikle yapıldı ve iş bitti. Sonra da açılan çukurlar kapatıldı.
Ancak hava muhalefeti nedeniyle kazılıp kapatılan yerler üzerinde gerekli olan asfalt onarım çalışmalarının yapılması biraz uzadı.
Hava şartlarının normale dönmesi sonucunda gerekli olan asfalt onarım çalışmaları da yapılıp tamamlanacak ve çevre sakini komşularımızın şikayetlerine neden olan durum ortadan kalkacaktır.
Bu vesile ile BUSKİ Genel Müdürlüğü'nün tüm personeline gösterdikleri ilgi ve çalışmalar nedeniyle teşekkür eder, çalışmalarında başarılar dilerim.
Saygılarımı sunarım."
Ahmet UĞURLU
Alemdar Mah. Muhtarı





Zümrütevler'de bitmeyen sorun

"Yıldırım ilçesi, Akçağlayan Mahallesi Çiçek Caddesi'nde (Zümrütevler) devam eden yol çalışmaları aylardır devam etmekte ve bu gidişle bitecek gibi de görülmemektedir.
Çalışmaları yarım bırakıp gittiler.. Çok işlek olan ve geyliş gidiş yönlü bu yolun özellikle kötü hava koşullarında yayalar ve araçlar için yarattığı sıkıntıları sayın yetkililerin artık anlamasını rica ederiz.
Saygılarımla.."
Semt sakinleri




Hilton önünde kamyon jantlı bir durak
"Yeni Yalova Yolu'nda Özdilek AVM yanına yeni inşa edilen Hilton Oteli önünde BOİ'ye ait bir durak vardı.
Buradaki otel inşaatı nedeniyle durağın üstüne bir ara olası tehlikelerden korunma amacıyla bir file çekilmişti.
Şimdi bu durak yeniden kaldırıldı ve bu kesime yeni bir durak oluşturuldu..
Ama bu durak kamyon jantları içine dikilen bir direk ve üzerindeki BOİ durağı şeklinde.
Bursa'nın en önemli karayolundan biri üzerinde kamyon jantlarıyla oluşturulan durak bu kente ne kadar yakışır, onu da sayın ilgililerin takdirlerine bırakıyorum."
Harun ÇUHACIOĞLU


Sağ olunuz Sn.Akdil

"Emekli bir yurttaşım. Emekli maaşımı Ziraat Bankası ATM'lerinden alıyorum. İki yılda bir maaş kartı vizemi yaptırmak için bankanın Nilüfer'deki F.S.Mehmet Bulvarı'ndaki şubesine gittim. İşlemimi Alaattin Akdil isimli son derece nazik, beyefendi, yardımsever ve saygılı bir memur yaptı.
Son zamanlarda resmi kurumlarda pek rastlamadığımız bu davranış nedeniyle Sayın Alaattin Akdil'e teşekkür eder, örnek olmasını dilerim."
Adının açıklanmasını istemeyen bir okur


Alo, burası Yıldırım


HATIRLATMA:- "Bursa Hakimiyet Gazetesi'ndeki köşenizde 'Özgen Keskin'e hatırlatıyorum' başlıklı okur şikayetini konu alan yazı yayınlandı.
Yıldırım Belediyesi sınırları içinde bazı ana arterlerle asfaltların bozulduğu yönündeki şikayetler ilgili birim müdürlüklerimiz tarafından yerinde incelenmiştir. Belediye sınırları dahilinde Büyükşehir Belediyesi'nin ve bazı kamu kurumlarının yatırım ve bakım çalışmaları nedeniyle bazı kazılar yapılmaktadır.
Asfaltlama yapılması veya çalışmaların en kısa zamanda yapılması hava şartlarından dolayı aksamalara neden olabilmektedir.
Bilindiği üzere Belediyemiz sınırları içerisinde ana arterlerimiz Büyükşehir Belediyesi'nin görev, sorumluluk ve yetkisi kapsamındadır.
Bahse konu noktalardaki çalışmaların en kısa zamanda tamamlanması ve asfalt bakımlarının yapılması konusunda Büyükşehir Belediyesi ile koordineli çalışmalarımız devam etmektedir.
Gerektiğinde Yıldırım Belediyesi olarak gereken müdahale yapılacaktır.
Konuya duyarlılıklarından dolayı okurlarınıza ve size teşekkürlerimi sunarım."
Özgen KESKİN
Yıldırım Bld.Bşk.




Alo, burası Osmangazi

İSMAİL AK'A:- "Bursa Hakimiyet Gazetesi'nin 19 Ocak 2012 tarihli sayısındaki köşenizde 'Işık Sokak sakinleri çok mu sabırsız?!' başlıklı ve okurunuz İsmail Ak'ın şikayeti üzerine Fen İşleri Müdürlüğümüz sorunla yakından ilgilenmiştir.
Çekirge Mahallesi, Işık Sokak'ta talep edilen kısımda kadastro parsellerinin yola terk işlemlerinin gerçekleşmemiş olması nedeniyle istenilen düzenlemelerin yapılması hukuken mümkün değildir.
Ekiplerimiz konunun takipçisi olacaktır."
*
NECMETTİN SOYLU'YA:-  20.1.2012'de yayınladığınız 'Eğer bu sokak genişletildiyse' başlıklı yazıda Alipaşa Mahallesi, 3.Uzun Sokak'ta yapılan genişletme ile ilgili olarak okurunuz Necmettin Soylu'nun şikayetine yer vermişsiniz.
Fen İşleri Müdürlüğümüz şikayet konusu üzerine araştırma yapmış ve bu sokakta belediyemizce yıkılan binanın mevcut arsası üzerine yapılması gereken trotuvar ve asfalt çalışmalarının program dahilinde olduğunu saptamıştır. İklim şartları doğrultusunda gerekli çalışmalar en kısa zamanda yapılacak ve bölge genişletilmiş olan bu sokakla rahatlatılacaktır."
*
ÖMÜR ÇELTİKÇİ'YE:- "25.1.2012 tarihli köşenizde 'Acaba unutuldu mu?' başlıklı ve okurunuz Ömür Çeltikçi imzalı şikayet üzerine inceleme yapılmış Kükürtlü Mahallesi, Yurt Sokak'ta bulunan kazı çalışmasının BUSKİ Genel Müdürlüğü'ne ait bir kazı çalışması olduğu saptanmıştır.
Yapılması gereken asfalt yama çalışması da söz konusu kurumun sorumluluğundadır.
Vatandaşlarımızın mağduriyetlerini önleme amacıyla ilgili kurum bilgilendirilmiştir."
*
HALİL BOSTANCI'YA:- "25.1.2012'de yayınladığınız Halil Bostancı adlı okurunuza ait 'İvazpaşa sokakları yüzme havuzu gibi' başlıklı şikayet üzerine Fen İşleri Müdürlüğümüz sorunun BUSKİ yetki alanında olduğunu saptamıştır. Yağmur sularının yerleşim yerlerinden toplanıp uzaklaştırılması görevi 2560 sayılı kanunun ilgili maddeleri doğrultusunda BUSKİ Genel Müdürlüğü'ne ait olup sorun bu kuruma iletilmiştir.
Sorunlara duyarlılık gösteren tüm okurlarınıza teşekkür eder, esenlikler dilerim.."
Mustafa DÜNDAR Osmangazi Bld. Bşk.



Hayvanat bahçesi yöneticilerine
"Yakın Batı Çevre yolu üzerinde bulunan hayvanat bahçesinin girişindeki şube müdürlüğüne ait güzel bir ofis var.
Tabelası üzerinde ise bir kiremit herhalde fırtınadan dolayı yerinden çıkmış ve bir süreden beri dimdik bir şekilde öylece duruyor. Bu kiremit birinin başına düşerse olası bir felaket yaşanabilir. Gelip geçerken bu kiremit dikkatimi çekiyor ve ilgilileri herhangi bir sorun yaşanmadan harekete geçmeye davet ediyorum. Saygılarımla.."                            
Çiğdem T.





Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.