Hava Durumu

Aman BUSKİ, canım cicim BUSKİ!

Yazının Giriş Tarihi: 17.04.2012 08:42
Yazının Güncellenme Tarihi: 17.04.2012 08:42
"Osmangazi, Alemdar Mh. Samur Sk. sakinleri on gündür kanalizasyon atıkları ve çok pis kokular içinde yaşıyor.
Evlerin içine taşan kanalizasyon nedeniyle ne yapacağımızı şaşırdık kaldık. Gerekli kazı iznini aldık. Ancak sokağımızdaki kanalizasyon hattının baştan sona tıkalı olduğunu görünce çaresizlikle BUSKİ'ye derdimizi anlattık.
Vidanjör geldi, basınçlı su bastılar ama yine açılmadı. Hat tıkalı olduğundan tamamen değişimi gerekiyor.
BUSKİ başvurularımızda 'ekipler yola çıktı, geliyor' diyor ama gelen giden maalesef yok. 
Son çare; köşenizden sayın BUSKİ üst düzey yöneticilerine durumun ciddiyetini anlatıyor acil müdahale rica ediyoruz. Saygıyla."
- Sokak sakinleri adına Orhan ÖZCAN
***
Candan Erçetin'in 'Aman doktor canım cicim doktor derdime bir çare' şarkısı çok güzeldir.
Okurum da çare arıyor. Sağlığı tehdit eden durumu BUSKİ yöneticilerine bu güzel şarkıyla iletiyorum. 'Aman BUSKİ canım cicim BUSKİ bu derde de bir çare.."



Saksılı uyarı

"Gönderdiğimiz fotoda çok derin bir çukur var. Zeminden yaklaşık 20-25 cm. Asfalttaki kesikle oluşan göçme hem araçlar, hem de yolcular için çok tehlikeli.
Uyarımızı acilen yayınlarsanız insaniyet namına fayda sağlarsınız. Çukurun tehlikeli boyut taşıdığını uyarmak amacıyla da önündeki saksıyı biz koyduk..
Ama birileri bu saksıyı da alıp götürürse vay halimize!. Adres: Kükürtlü Mah. 1.Mutlular Cad. Park Sok. No 16 Evren Apt önü."
Çevre sakinleri


Sorma ver!..

"BURBAK otopark işletmesi aracıma haberim olmadan 2 kez otopark cezası yazmış. Bunlar dershane borcu yatırmak için durduğum 5 dakikayı geçmemişti. BURBAK tabelalarında 15 dakika ücretsiz diye uyarı da var. Araç sahipleri sürpriz otopark borçlarıyla karşılaşabilir. Bu yeni bir sorma ver gelir kapısı mı?."
Nadir PORUY



Yollar, yollar

"Yollardaki asfaltın Avrupa standardında ve özenli işçilikle yapılması gerekir. Çekirge Cd.’nde kar yağışı sonrası yamalar berbat. Araçlar zarar görüyor. Onarımın özensiz yapıldığı belli. Kurumlar arası koordinasyon olursa onarılan yerler bir daha kazılmaz. Gösterilecek ilgiye peşin teşekkürler."
Çağatay GÖLLÜ




Mum dibine de ışık verecek!..

"Gazeteniz köşesinde 'Mum dibine ışık vermez' başlıklı bir okur yakınması yer aldı. Yıldırım Belediyesi olarak ilçemizin her bir köşesini çağdaş bir kent vizyonuna kavuşturmak için önemli projeleri hayata geçirdik ve bu devam ediyor.
İlçemizin bazı noktalarında yılların getirmiş olduğu sorunlardan dolayı çalışmalarımız yavaş ilerlemekte. Ancak bu sorunların ortadan kaldırılması için kararlı düzenlemelerimiz sürüyor. İlçemizde ilan ettiğimiz kentsel dönüşüm projemizle sosyal donatı ve yeşil alanlar hem daha kullanışlı hem de alan genişlemesi mümkün olacaktır.
Söz konusu Ortabağlar Mahallesi'nde imar planlarının imkan verdiği ölçüde yeşil alan, park ve sosyal donatı alanları oluşturuldu ve bundan sonra daha da geliştirmek için çaba sarf edilecek. Kasımpatı Parkı da 2011 yılında mahalleye kazandırdığımız parklardan biridir.
Duyarlı okurlarınıza teşekkür ederim."
Özgen KESKİN
Yıldırım Bld.Bşk.




Riskli durum

"Stadyum Cad. Stat girişinde bir trafik adası ve ucunda trafik uyarı işareti. Yayalar ve araçlar için risk oluşturan bir durum. Dikkatlere saygıyla sunarım."
Nedim DURUCAN



Sahilde bir atlıkarınca eksik (!)

"Yaz geliyor. Fakat sahillerimizde sahipsizlik, başıbozukluk bu yaz da devam edecek gibi.
Örneğin, Mudanya - Güzelyalı'da sahil kenarında 10 m2'lik yeri olan deniz kıyısında 100 m.yi işgal edip kendine göre dekore ediyor. Görüntüde şenlik, gürültü caba. Belediyenin yaptığı yeşil alanlar da kayboluyor. Bu uyarımda keyfince yayılan 'bazı' yerleri kastediyorum. Tümünü değil. Her şey var. Adeta bir atlıkarınca eksik (!). Güzelyalı Mudanya Belediyesi'ne geçmeden önce böyle değildi. Sahil kafeleri derli topluydu.
Mudanya Belediye Başkanımız'ın buna duyarlılık göstereceğine inanmak istiyoruz.  Sahilin güzelliğine uygun ve insanların nefes aldığı yerler huzurlu olmalı. Kimseyi rahatsız etmeyen, incitmeyen ortamda bir yudum mutluluk çok mu acaba?."
A.N.APAYDIN




Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.