Hava Durumu

Altınşehir’de yakamoz ve mehtap (!) sefası

Yazının Giriş Tarihi: 07.11.2014 08:07
Yazının Güncellenme Tarihi: 07.11.2014 08:07
Nilüfer ilçesi nde bulunan Altınşehir Mahallesi’ndeki 228. Sokak’ta yağmur yağdığı zamanlarda geceleri adeta göle vurmuş mehtabın(!) yarattığı yakamoz sefaları(!) yapıyoruz..
Köşenizde yayınlanarak sayın ilgililerin dikkat çekerek önlem almaları için gönderdiğimiz fotoğraf da bunun çok açık bir belgesidir.
Yaklaşık bir yıl kadar önce 228. Sokak’ta yapılan bazı çalışmalar sonrası parke döşenmişti. Ancak döşenen parke taşları zemindeki toprağın iyice oturmadan yapılması üzerine gelen geçen araçların ağırlığı yüztnden fotoğrafta da görüldüğü gibi bazı noktalarda büyük ve geniş çöküntüler yarattı..

Yağışlı havalarda yağmur sularının biriktiği ve adeta göl halini aldığı kesimde gece karanlıklarında sokak ayldınlatmaları yandığında da ışıklar adeta bu göl(!) üzerinde yakamoz oluşturuyor. 
Mehtap sefası(!) yapmak isteyen yetkililer gelip bir görsünler lütfen. 
Bu durumda sokaktan geçmek isteyen yayalar su içinde kalıyor.. Araçlar da
Oysa bizim bölgemizde 233. Sokak’tan sonraki bazı sokakların tüm zeminleri yeniden parke taşlarıyla döşendi.
Nilüfer Belediye Başkanı Sn. Mustafa Bozbey’in yaşadığımız soruna ilgi göstereceğine inanarak gereken iyileştirmenin yapılmasını saygılarımızla rica ederiz.”
Bir grup  228. Sokak sakini adına Dinçer EMİR

***

ATA YADİGARI KOZA HAN'DA YAMALI BOHÇA


“Birbirinden kıymetli ve atalarımızdan miras, tarihi değerler taşıyan Bursa’mızda Koza Han’ın çok farklı bir yeri olduğu muhakkak.
Ama, kentimize gelen yerli ve yabancı kalabalık turist gruplarının hemen hergün ziyaret ettikleri Koza Han’a sayın yetkililerce gerekli ilgi pek gösterilmiyor gibi.
Çayhaneler çok güzel bir uygulama fakat çok düzensiz. Tarihi mekanda oturup bir çay içecek olsanız bu defa da seyyar satıcılar hemen yanınızda bitiyor. Dilenciler de var tabii. Biri gidip biri geliyor.
Ben farklı bir noktaya dikkatleri çekmek istiyorum.
Koza Han’ın ortasında bulunan altı havuz, üstünde de mescit olan yerin çıkış merdivenlerine lütfen dikkat.
Merdivenlerin arka tarafındaki bütün badana-boyalar dökülmüş. Adeta bir yamalı bohça gibi.  
Merdivenlere yakın bir yerde oturup çay içenler, sohbet edenler veya Koza  Han’ı dikkatle gezip fotoğraf çeken turistler veya izlenimler edinenler bunu rahatlıkla görebiliyor.
Böylesine güzel ve önemli bir tarihi mirasta her köşeye dikkat edilmeli ve gerekli olan bazı çalışmalar yapılarak olumsuzluklar da giderilmelidir.
Saygılarımla.”
A. Betül SAĞER

***

ÜÜSTGEÇİDE BİR MERDİVEN GEREK


“Merinos Parkı ile Çarşamba Pazarı’nı birbirine bağlayan, ağaçtan yapılmış üstgeçidi sadece bisiklet, bebek arabası ve tekerlekli sandalye kullananlar için dizayn edilmiş. Diğer yayalar ise hiç düşünülmemiş.
Oysa buraya yan taraftan direkt olarak çıkılabilecek merdiven yapılarak diğer insanların dolaşmadan ve zaman kaybetmeden üstgeçitten geçmeleri sağlanabilirdi.
Belediyemizin önerimi ciddiye alacaklarını umuyor iyi günler diliyorum..”
Arzu ACAR

***

NİLÜFER'DE İLGİNÇ BİR KONSER


Nilüfer ilçesinde sanat hareketleri birbirinden ilginç etkinliklerle devam ediyor.
Bugün saat 18.30’da Nâzım Hikmet Kültürevi’nde Bursa Güzel Sanatlar Derneği üyelerinin uzun zamandan bu yana hazırlandıkları bir resim sergisi açılacak
Nilüfer Belediyesi’nin kasım ayı etkinlikleri kapsamındaki yeni bir konseri de bu gece Nâzım Hikmet Kültürevi’nde gerçekleştirilecek.
Uzun yıllar ünlü besteci ve yorumcu Zülfü Livaneli’ye bağlamasıyla eşlik eden ve pek çok yabancı sanatçıya eşlik eden, ayrıca Livaneli’nin Avrupa ve Amerika’daki konserlerine katılan Erdal Akkaya’nın Ege ezgilerine ünlü İspanyol gitarist ve flamenko sanatçısı Jeromino Maya eşlik edecek.
Konser saat 20:00’de..
13 Kasım Perşembe günü  yine aynı yerde saat 19:00’da ‘Evvel Zaman İçinde’ adlı bir  etkinlik var. 
Bu etkinlikte Nilüfer’in geçmişteki köy ve mahallelerini yansıtan ilginç fotoğraflar, belgeler yer alacak.
Ayrıca Prof.Dr. Yusuf Oğuzoğlu’nun danışmanlığında Onur Ulutaş’ın hazırladığı geniş kapsamlı bir kitap da tanıtılacak.

***

İNTERNET SAYFAMIZA BAKINIZ

Siz değerli okurlarımızın gönderdiği şikayetleri yansıtan fotoğrafları köşemiz sınırlı olduğu için büyük olarak yayınlayamıyorum. Fotoğrafları tüm detayları, netliğiyle, renkleriyle görmek isterseniz lütfen gazetemizin internet sayfasındaki köşemize bakınız.
VE ÖNEMLİ BİR NOT:
Gönderdiğiniz şikayet ve fotoğrafların altında adınız, soyadınız ve açık adresinizle ‘gerekirse size ulaşabileceğimiz’ telefon numaranızın bulunması gerekiyor..
Adnızın açıklanmasını istemiyorsanız, şikayetinizin altına ‘adım açıklanmasın’ notunu koyarsanız kimliğiniz açıklanmıyor ve bu bilgiler sadece bizim kayıtlarımızda kalıyor. 
Bu bilgilerin olmadığı iletileri genel prensiplerimiz doğrultusunda yayınlayamıyoruz. 
Anlayışla karşılamanızı dilerim..
ERDAL ÖZDÜR
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.