Hava Durumu

ALO, BURASI BÜYÜKŞEHİR

Yazının Giriş Tarihi: 08.08.2012 09:55
Yazının Güncellenme Tarihi: 08.08.2012 09:55

DURAK:- 17/7/2012 tarihli gazetenizdeki köşenizde yer verdiğiniz  ‘94 Peronu’ başlıklı okur uyarısı incelenmiştir.
Bursa genelindeki tüm kapalı duraklar belirli bir periyotla kontrol edilmekte gerekli bakım onarım ve temizlik işi gece ekiplerince sağlanmaktadır.
Bahse konu durak çatısı ile ilgili onarım işi en kısa sürede gerçekleştirilecektir.”
***

KLİMALAR:- “13/7/2012’de yayınladığınız ‘BursaRay’da klimalar ayarlansın’ başlıklı okur şikayeti ilgili birimlerce incelenmiştir.
Klimalar sensörlüdür ve dışarıdaki hava sıcaklığına göre otomatik olarak kendini ayarlamaktadır. Klima ayarını sürücünün değiştirmesi söz konusu değildir. Özellikle sabah ve akşam dışarıda havanın serin olduğu saatlerde de vagon içi soğuk olarak algılanabilmektedir. Konu ile ilgili ayarlama çalışmaları yapılmaktadır.”
***
BARAJ:- “29/6/2012’de yayınlanan ‘Doğancı Barajı çöplük gibi’ başlıklı okur yakınması incelenmiştir.
Doğancı Barajı’ndaki baraj kapaklarına yakın noktalarda biriken çöpler, BUSKİ Genel Md.’müzce periyodik olarak, aylık hizmet alımı yöntemiyle temizlenmektedir.  
Bilgilerinize sunarız.” - Büyükşehir Bld.Basın Halkla İlşk. Şb.Md

 

 

Dündar 4 yanıtla bugünkü konuğumuz
HOCAALİZADE:-”6.8.2012’de köşenizde ‘Hocaalizade’yi lütfen demirleyin’ başlıklı okur şikayeti için gerekli araştırmayı Ulaşım Hizmetleri Md. gerçekleştirmiştir. Park sorununun yaşandığı Selçukhatun Mh. Hocaalizade Cd.’nde park yasağı uygulamasının bulunduğu, denetiminin Trafik Şube Md.’nce yapılmasının gerektiği, yaya ve araç platformunun fiziki engelle birbirinden ayrılmış olduğu, belirtilen engellerin yol kenarına konulduğunda sorunlar yaşanacağı öngörüldüğünden yaya ve araç güvenliği açısından demir direklerin konulması uygun görülmemiştir.”
***
2 M.ÇUKUR:- “6.7.2012 köşenizde ‘Yolun altında 2 metre çukur’ başlıklı okur şikayeti yer aldı.
Yazı üzerine Fen İşleri Md.’müz kısa zamanda araştırma yaptı ve Kükürtlü Mh. Pınar Sk. Emel Hanım Apt. No:25 önünde asfalt çalışması yaparak sorunu gidermiştir.”
***
MUHTARIN BÜROSU:- “6.7.2012 köşenizde ‘Muhtarlık bürosu tehlike saçıyor’  başlıklı okur şikayeti   için gerekli araştırma Zabıta  Md.’müzce yapıldı. Mehmet Akif Mh. Hamam Sk. üzerindeki oyun parkına 4 yıl önce Belediyemizce mahalle muhtarının kullanması için ahşap bir yapı yapılmıştır. Ancak muhtarın özel mülkünü kullandığı, boş kalan yapının kapı ve pencerelerinin kırılıp çevre için tehlike arz ettiği tespit edilmiş ve gerekli işlem başlatılmıştır.”
***
HOPLAYA ZIPLAYA:- “18.7.2012’de ‘Hoplaya zıplaya haydi ibadete’ başlıklı okur şikayeti Fen İşleri Md.’müzce incelenmiştir. 1. Murat Camii çevresinde yapılan kazı çalışmaları Büyükşehir Bld. kontrolündedir ve Bld.’mizin yetki alanında değildir.
Duyarlılığından dolayı okurlarınıza ve konuyu ilettiğiniz için size teşekkür eder, esenlikler dilerim.”
Mustafa DÜNDAR Osmangazi Bld. Bşk.

 

İki yanıt da Başkan Bozbey’den

KUMLU SOKAK:- “27.7.2012 tarihli köşenizde ‘Kumlu Sokak mı, çöplü sokak mı?’ başlıklı Konak Mh. sakinlerinin yakınmalarına Zabıta Md.’müz gereken incelemeyi yapmıştır.
Öncelikle belirtmek istiyorum ki kentlerimizi hepimiz ortak kullanıyoruz; güzel ve yaşanabilir olması elbirliğiyle sağlanabilir. Ancak herkes aynı duyarlılığı göstermediğinden ne yazık ki istenmeyen görüntüler de ortaya çıkabiliyor.
Kumlu Sokak’taki gelişigüzel bırakılan çöpleri önlemek için Zabıtamız’ın koyduğu tabela bile ortadan yok olabiliyor.
Çöplerin kimlerce atıldığı belirlenemediğinden karşımızda yaptırım uygulanabilecek bir muhatap bulunamıyor.
Kumlu Sokak’taki çöpler ilgili birimlerimizce toplandı, Zabıta Md. ekipleri de  denetimlerini artırarak sürdürüyor. Yeri gelmişken belediye-vatandaş işbirliğinin öneminin de altını çizmek isterim:
Bu gibi durumlarda 246 73 65 numaralı telefona ulaşarak zabıtamıza taleplerini iletmeleri hızlı çözüm sağlayacaktır.”  

***
TEHLİKELİ KÖPEKLER:- “Köşenizde Coşkun Gönülkırmaz imzasıyla yer alan şikayete konu olan ‘Sanayi sitesi ve köpekler’ yazısı üzerine Veteriner İşleri Md. ekipleri, küpesiz hayvanları kısırlaştırıp, aşıları yapılarak sağlıklaştırılmak üzere topluyor.
Bu işlemlerden sonra 5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu gereği hayvanlar alındıkları ortama bırakılıyor. Ancak bu köpekler arasında saldırganlığı olanlar varsa onların yerleri değiştiriliyor.  
İşyerlerinde bakılan sahipli köpeklerle ilgili şikayetler konusunda da yine 5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu gereği, uyulması gereken kurallar konusunda gerekli uyarılar yapılıp tutanak düzenleniyor. Veteriner İşleri Md.’müzün bölgedeki çalışma ve kontrolleri program dahilinde devam ediyor.
Duyarlı okurlarınıza teşekkür ederim.”
Mustafa BOZBEY
Nilüfer Bld.Bşk.

 


 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.