Hava Durumu

'Ali yazar, Veli bozar!..'

Yazının Giriş Tarihi: 30.01.2017 04:45
Yazının Güncellenme Tarihi: 30.01.2017 04:45

"Anımsayacaksınız; meşhur bir söz ve rahmetli Barış Manço'nun da bunu vurguladığı bir şarkısı vardır.
'Ali yazar Veli bozar/ Küp suyunu çeker azar azar' diye..
Sokaklarımızdaki altyapı çalışmaları da ne yazıktır ki aynen bu şekilde. Bir kurum yapıyor, diğeri bozuyor.
En son bozulan yer de Nilüfer ilçemizdeki, Bilginler Cad.'nden Cephanelik tarafına araçlarımızla dönüş yaptığımız kavşak.

Burada 6-7 hafta önce BUSKİ tarafından yapıldığını düşündüğümüz bir altyapı çalışması oldu. Çalışmalar sonrası bölge yeniden asfaltlanmak veya paket taş döşenmesi yerine üzerine trafik kukası konularak kendi haline bırakıldı.
Bu tip aylarca süren çalışmalar araç sürücülerinin güvenliği için büyük riskler oluşturuyor. İlgili bölgedeki çalışmaların acilen tamamlanmasını rica ederiz.
Lütfen benzer şekilde çalışmalar da artık yapılmasın. En fazla birkaç gün içinde çalışma yapılan zemin güvenli hale getirilsin.
Bu konuda bir mevzuat sorunu varsa sorun kökten çözümlensin. Uyarılarımız dikkate alınmıyor ve hiçbir gelişme olmuyor. Lütfen soruna kök neden analizi yapınız ve tekrarlanmasına engel olunuz.. Saygılarımla.." Çevre Sakinleri

Nilüfer'den bir açıklama

"Köşenizde yayınlanan 'Çöp Dağları' başlıklı okur yakınması üzerine gereken inceleme yapılmıştır.
Konak Mah. Hakan Sk.'taki çöp sorunuyla ilgili Nilüfer Bld. Temizlik İşleri ekiplerimiz rutin çalışmalarını yürütmektedir.
Atıkların her gün alındığı bölgede bazı vatandaşlar çöpleri konteynır içine atmak yerine dışarıya bırakmaktadır.
Sorunla ilgili olarak bölgedeki konut ve işyerlerinde ikamet edenler çöplerin doğru yere bırakılması için uyarılmştır.
Şu an bahse konu yerde konteynır dışında çöp veya atık bulunmamaktadır."
Nilüfer Bld. Basın Bürosu

UÜ kampusunda 'park et-devam et"

"Nilüfer Belediyesi'nin bisiklet kullanımını yaygınlaştırmak adına yaptığı çalışmaları takdirle takip ediyoruz ve şehrimizin muhtelif kaldırımlarında bisiklet parkurları oluşturulmasını önemli bir başlangıç olarak görüyoruz.
Ben, Uludağ Üniversitesi'nden mezun olup hayata atıldım. Ama mezunu olduğum Uludağ Üniversitesi kampusunun Türkiye'deki benzerleri ile karşılaştırıldığında çok sönük kaldığını düşünüyorum.
Bursa gibi Türkiye'nin lider ve ulu şehrinin ilk ve en önemli üniversitesinin dünya çapında bir kampusu olması gerektiğini düşünüyorum.
İnşallah üniversitenin yeni yönetim ekibi sanayicilerimizle bir sinerji oluşturur ve üniversite kampusumuzu Türkiye standartlarının çok üstüne çekebilirler.
Nilüfer Belediyesi'nin bisikletle ilgili çalışmalarını üniversitemizde de yaygınlaştırması ve özellikle Görükle ile kesintisiz bir bisiklet yolu oluşturmasını rica ediyorum.

Üniversite kampusu bunun için çok uygun bir konumda. Fakülte önlerine yapılacak olan bisiklet park alanlarıyla bisiklet kullanımı son derece yaygınlaştırılabilir ve bu anlamda tüm Türkiye'de ses getirebilecek bir çalışma başlatılabilir.
Öğrencileri ücretsiz olacak şekilde 'park et- devam et' şeklinde kullanıma açık olacak olan bisikletler için yine sanayicilerimizden sponsorlar bulunabilir ve şirket isimleri bisikletlere yazılarak reklamlarının da yapılması sağlanabilir.
Bu tür geniş bir proje için birilerinin önderlik etmesi gerektiğine inanıyorum. Bu liderlik için de bisiklete verdiği önem nedeniyle Nilüfer Belediyesi'nin en uygun kurum olduğunu düşünüyorum.
Ne var ki Uludağ Üniversitesi de bu tür7 bir çalışmayı desteklemeli ve tüm Türkiye'ye örnek olabileceğini bilerek adımlarını güvenle atmalıdır.
Saygılarımla.." Uludağ Üniversitesi'nin eski bir mezunu

Açıktaki kablolar

"Nilüfer Ticaret Merkezi'ne giderken Beşevler Küçük Sanayi içerisinde açıkta bulunan ve tehlike saçan elektrik kabloları var.. Önlem alınmasını dileriz."
HABER HATTI/ Savaş YILMAZ

Yunuseli'de ulaşım sorunu

"Yunuseli'de 4 yıldır ikamet etmekteyiz. Ve 4 yıldır Osmangazi ilçesi, Yunuseli semtinde otobüs sorunu yaşıyoruz.
Şu anda inşaatların fazlalaşması ile birlikte daha çok ikamet eden insan sayısı olduğu için otobüslerimiz maalesef yetmiyor.
Her gün işe gidip gelirken tıklım tıklım seyahat etmek mecburiyetinde kalıyoruz. Üstelik Yunuseli'den Heykel'e giden tek bir araç var. Ve çok fazla dolandığı için birçok insanın işine yaramıyor.
Köşeniz kanalıyla yetkililere seslenmek istiyorum. Yunuseli gelişen ve büyüyen bir semt. Lütfen otobüs sorunları ile ilgilenilsin ve artık bu soruna bir çözüm bulunsun.
Hemen her gün otobüslerde şoför - müşteri tartışmasıyla birlikte yol almaktan artık usandık. Lütfen şikayetimizi sayfanızda yer verin ve sorunumuzu gerçek anlamda bir çözüm arayabilelim hep birlikte. Eğer gerekirse imza toplansın çünkü artık bu iş çekilemeyecek duruma geldi.
Semt sakinleri adına S.Ö

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.