Hava Durumu

Ali Osman Sönmez, AS Outlet ve bir nostalji

Yazının Giriş Tarihi: 16.10.2016 07:14
Yazının Güncellenme Tarihi: 16.10.2016 07:14
Mutlu pazarlar sevgili okurlar.. Bir süreden beri ‘Değişimi Yakala, Moda Yanında’ - ‘Değişimi Yakala, Konfor Seninle’ - ‘Değişimi Yakala, Lezzeti Yaşa’ gibi spotlarla yayınlanan reklamların altında Bursalının Alışveriş Merkezi AS Outlet imzası var.
AS Outlet Alışveriş Merkezi, kendi alanında Bursa’nın ilk büyük ve modern bir kuruluşu.
Bugün biraz nostaljik takılırken geçen çarşamba vefatının 15. yıldönümü olan Sönmez Holding kurucusu hayırsever işadamı merhum Ali Osman Sönmez’i de rahmetle anıyorum.
Kurduğu şirketlerde binlerce işçiye ekmek veren, ayrıca hastane, okul, huzurevi gibi sosyal tesisler, kalıcı eserler yaptırıp vatandaşa iyilikler sunan yardımsever Ali Osman Sönmez çok geniş vizyonu olan bir işadamıydı.
Bursa’da 10’u aşkın alışveriş merkezi var artık. Ama ilk alışveriş merkezini 1977’de rahmetli Sönmez şu anda Sönmez Medya’nın bulunduğu binada açmıştı.
Her tür yiyecek-içecek ve tekstil ürünleri, binlerce çeşit tüketim maddesi yanında modern bir restoran, bar, pastane, akaryakıt istasyonuna sahip olan Bursa’nın ilk alışveriş merkezi önemli toplantılar, düğünler, ses getiren büyük defilelere de sahne olmuştu. 
Sonraki yıllar daha büyük, daha modern ve kapsamlı AS OUTLET Alışveriş Merkezi kuruldu. Yurt içi ve dışından büyük ve önemli markalara ait mağazalar, yiyecek içecek birimleri, buz pateni pisti, galeriler vb. pek çok işletme artık AS MERKEZ Outlet’te.
Rahmetli Ali Osman Sönmez’i bir kez daha rahmetle anıyor ve güzel bir nostaljiyi, değerli okurum Yıldıray Çamlık’ın kaleminden sizlerle paylaşıyorum: 
***
Yıl 1992: SÖNMEZ HOLDİNG İdarî Bina alt katında Bursa’nın ilk süper marketi, Holding kuruluşlarından SÖNMEZ GIDA AŞ. bünyesindeydi.
Şu anda bu bina gazetesi, televizyonu ve radyosu ile SÖNMEZ MEDYA’nın 
Sönmez Gıda, Ali Osman SÖNMEZ Bey’in ileri görüşü ile Bursalılar’ın hizmetine girmişti. Günümüzün süper ve hiper marketlerinin Türkiye’de ve Bursa’daki öncüsü olmuştu. Cumartesi- pazar SÖNMEZ GIDA’nın süper marketine gidip alışveriş yapılırdı. 
BURSA HAKİMİYET GAZETESİ’nin 1992 yılında yayınladığı özel eki PROFİL DERGİSİ için çekim yapılırken biz de Çamlık Ailesi olarak güzel bir rastlantıyla oradaydık.



Fotoğrafın günümüzdeki yansıması ise, Bursa’nın ilk süper marketi SÖNMEZ GIDA artık anılarda. SÖNMEZ HOLDİNG’in yönetiminde artık başarılı bir üçüncü kuşak da var. 
SÖNMEZ HOLDİNG ilave edilen sektörlerdeki kuruluşları yine Bursa’nın ve Türkiye’nin ekonomisine yön veriyor.. SÖNMEZ AİLESİ günümüzde de hayır ve bağış  faaliyetlerine aralıksız devam ediyor.
Biz Çamlık Ailesi’ne gelince: 
Aslı Hanım 24 yıl görev yaptığı bankacılıktan emekli oldu; Yıldıray Bey, 22 yıl bankacılık ve emeklilik sonrası 15 yıldır Emek Yağ firmasında yönetici..
Fotoğrafta market arabasının üstüne çıkmış olan oğlumuz Can ise, artık elektronik mühendisi ve Huawei Electronics Ltd. de ar-ge mühendisi olarak çalışıyor.
Yıllar geçti, hatıralar artık bizimle.. Sağlık, esenlik, mutluluk ve nice başarılar ülkemize, kentimize ve güzel insanlarımıza..”
Yıldıray ÇAMLIK
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.