Hava Durumu

Akülü engelli aracı için kermes

Yazının Giriş Tarihi: 31.10.2015 07:19
Yazının Güncellenme Tarihi: 31.10.2015 07:19
 Bu köşede genelde okurlarımızın sorunları yer alıyor. Ama güzel şeyler de oluyor. Hafta sonları da bu güzellikleri yansıtıyorum. 
Nilüfer Bld.’nde vatandaşlar için sık sık düzenlenen ilginç kültürel etkinliklerin yanı sıra geçenlerde farklı bir hayır işi için de kollar sıvandı.
Belediye çalışanlarına yönelik ‘Çalışan Memnuniyet Araştırması’nda gelen talepler doğrultusunda sosyal diyaloğu geliştirmek amacıyla Halk Evi’nde kermes düzenlendi. 



    Kermese katılanlar, yürüme engelli vatandaşlara akülü engelli aracı almak için  bağışta bulundu. 
 Nilüfer Bld. İnsan Kaynakları ve Eğitim Md.’nün 2014 yılı Çalışan Memnuniyet  Araştırması sonuçları kapsamında sosyal diyaloğu geliştirmek amacıyla  yapılan ve Halk Evi Sanat Galerisi’nde gerçekleştirilen kermese katılanlar, yardıma muhtaç kişilere destek ve yürüme engelli çocuklara akülü araç desteği sağlamak amacıyla bağışta bulunurken Belediye personelinin evlerinde hazırlayarak getirdikleri nefis yiyecekler de satıldı. 
     Kermese, Nilüfer Bld.Bşk. Mustafa Bozbey, eşi Seden Bozbey, Bşk. yardımcıları, Nilüfer Bld. İnsan Kaynakları Md. Bircan Uysal ile diğer birim müdürleri, İnsan Kaynakları Danışmanı Doç. Dr. Kurtuluş Kaymaz ve çok sayıda personelin katıldığı etkinlikten elde edilen gelir ile Nilüfer Bld. Sosyal Destek Hizmetleri Md. aracılığıyla ihtiyaç sahiplerine destek verilecek ve bir engelliye akülü araç  alınacak. 

Yeni çıkan bir kitap

 ‘TİYATRO BENİM HAYATIM:
- Ünlü tiyatro sanatçımız Yıldız Kenter’in yaşamını konu alan ve Dikmen Gürün’ün hazırladığı ‘Yıldız Kenter’in Hayat Hikayesi’ isimli yeni bir kitap Türk tiyatro tarihine ışık tutacak ilginç anılar ve bilgilerle dolu. 
    Ünlü sanatçımızın 1940’lı yıllarda Ankara’daki Halkevi’nde başlayan ve günümüze dek üstün başarılarla uzanıp tiyatro sahnelerinde geçen yaşamını anlatan kitap Yapı Kredi Yayınları arasında okurlarıyla buluşuyor.

Güzel sözler

*- “Yiğidin silahı bileğidir. Çakısı veya bıçağı değil..”
*- “Hayat bisiklete binmek gibidir.. Pedalı çevirmeye devam ettiğiniz sürece düşmezsiniz” - Claude PEPPER
*- “Yüzümüz ve gözlerimizin rengi ne olursa olsun, gözyaşlarımızın rengi aynıdır.  *- “Ve bir gün herkes anlar sevdiğinin kıymetini.. Ama gidince ama bitince veya, ölünce. Özetle, iş işten geçince!”
(Derleyen Ali HATAYLI. Teşekkürler)

Cumartesi neşesi     

 ÇAY NAKLİ:
- Temel Rize’den havaleli bir şekilde kamyonuna çay yüklemiş ve İstanbul’a doğru yola çıkmış. 
      İstanbul yakınlarında Temel’in kamyonu köprüden 2 santim yüksek gelmiş ve sıkışmış kalmış.. Muavini çıkmış kamyonun üzerine çayları ezmeye başlamış, ezince geçer düşüncesiyle. O sırada vatandaşın biri bunları görmüş:
      “Böyle olmaz bu iş kardeşim.. Çok az bir fark var zaten.. Lastiklerin havasını indirirseniz rahat rahat geçersiniz köprüden’ diye akıl vermek istemiş..
      Fakat Temel adamın bu sözlerine çok kızmış, ters ters bakmış yüzüne ve şu tepkiyi vermiş:
      “Ula uşağum kamyon aşağudan sıkışmadu ki, yukaridan sıkışti kaldi!..”  (Teşekkürler  Ali Nejdet CAN)

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.