Hava Durumu

Akrobasi ile ölüm turları!..

Yazının Giriş Tarihi: 15.12.2015 07:29
Yazının Güncellenme Tarihi: 15.12.2015 07:29
“Soğanlı Mahallesi, Eskici Çıkmacı Pazarı denen yerden geçerken büyük bir tehlikeye tanık oldum. Fotoğraflarını çekerek ilgililer ve ailelerin dikkatine sunuyorum. 
Ben 15 yıl motosiklet kullandım. Fotoğraflardaki atv denilen arazi tipi motosiklet üzerinde 11-12 yaşlarında bir öğrenci bu araçla dehşet veren akrobasi hareketleri yapıyordu. Oysa, motosiklet kazalarının çoğu özel giysi ve kask korumasızlıklarından oluşur. Boyun kırılmaları vs. ile ölümler oluşur.
 
Bu çocuk ailesinden aldığı harçlığıyla kiraladığı atv ile kasksız bir şekilde boş arazide büyük bir süratle tur atıyor, akrobasi yapıyordu.
Araç kiralayan kişi de duyarsız davranıyor ve çocuğu uyarmıyor, tehlikeyi bile görmüyordu kazanacağı para uğruna. 
O an çocuk bu ağır araçtan bir düşse altında kalabilir, boynu kırılabilir belki de yaşamını yitirebilirdi.
Motosiklet ehliyeti alma yaşı 17’dir. Kullanma kuralları baş korumalı kask ve de elbisedir. Soğanlı Mahalle-    si’ndeki odun depolarının arkasında tellerle çevrili bu alanda 10/15 yaş arası çocuklar sırayla atv üzerinde ölümle burun buruna. 
Yarın çok geç olmadan bu konuda acilen önlemler alınmalı. Üstelik, o gün orada 15/20 çocuk daha vardı. Ve çoğu da birbirlerine nispet yapmak için bu tehlikeli hareketleri yaptılar.
Vurgulamak istediğim diğer bir önemli nokta da şu: Buradaki pazar alanının etrafında bazı resmi güvenlik ekipleri var ama bu dehşeti nedense kimse de görmüyor veya görmek istemiyor.
Saygılarımla... “
Adının açıklanmasını istemeyen bir okur

***

Ata Çeşmesi’ne lütfen ilgi..


“Nilüfer, Ateevler bölgesinde Yılmaz Akkılıç (Dört Mevsim) Parkı girişinde bulunan dört taraflı Ata Çeşmesi’nde musluklardan birinin üstü tamamen kopmuş. Bu yüzden de gerektiği işlevinden çok uzak.
Özenle yaptırılmış olan bu ve benzeri çeşmelerde zaman zaman gerekli kontrollerin yapılarak, temizletilmesi ve arızalı muslukların ve giderlerinin onarılması gerekir inancındayım. 
BUSKİ’nin dikkatine sunarım. Saygılarımla..”
Şermin BELEN

***

Arkadaşımla bir çift laf edemedik


“Uzun zamandan bu yana görüşemediğim eski bir arkadaşımla Kapalıçarşı’da karşılaşınca biraz sohbet etmek için Kozahan’a gidip oturmak ve birer bardak çay içmek istedik.
Ama ne mümkün efendim!.
Daha masamıza oturur oturmaz birbiri peşi sıra küçük yaştaki kağıt mendil satıcıları, arkasından da çeşitli yaşlarda dilenciler yanımıza adeta sökün edip geldiler.
Bunlar arasında konuşmalarından ne dediğini anlayamadığımız ve Suriyeli olduğunu sandığımız bir - iki kadın da oldu.
Bursamız’ın tam merkezinde bulunan, yerli ve yabancı turistlerin uğrak yeri halindeki Kozahan gibi tarihi bir mekanda bunlarla mücadele edecek bir Zabıta memuru görevlendirilemez mi? Nedir bu vurdumduymazlık?. Anlayabilene aşkolsun.
Tarihi değerleri ayağa kaldırmaya çalışan Büyükşehir Bld. Bşk. Sn. Recep Altepe’nin ilgilerine saygıyla sunarım.”
Vasıf YURTSEVEN
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.