Hava Durumu

Akpınar ranta kurban gitmesin

Yazının Giriş Tarihi: 26.02.2016 07:27
Yazının Güncellenme Tarihi: 26.02.2016 07:27
“Akpınar Mah. kentsel dönüşümle ranta kurban olmasın. Bursa’da onca plansız ve kaçak yapılaşma bölgesi varken 2-3 yıl önce birden Akpınar’da kentsel dönüşüm söylentisi başladı. Eskiyen, depreme dayanıksız konutlar yıkılıp yerlerine yeni sağlam binalar yapılacakmış. 
Üstelik şimdi yaşadığımız evin üç katı değerli mülkümüz olacakmış. Durum bu 
olunca insanlar konuya ilgisiz kalmadılar. 
Fakat bu işte korkunç bir rant görülüyor. Yetkililer kentsel dönüşümü buna muhtaç Emek, Bağlarbaşı gibi bölgelerde yapmalı. 



Akpınar’da park ve yeşil alanlar betona dönüşecek. Altlarında çocukluğumuzu geçirdiğimiz 25-30 yıllık ağaçlar dev AVM’lere, çok katlı lüks rezidanslara dönüşecek. Bazı inşaat firmaları ve Büyükşehir Bld.’nin hayalle-
rine kapılmayalım. 
Akpınar’da kentsel dönüşüm değil rantsal dönüşüm olabilir. Şimdiki daire sahipleri yeni lüks rezidanslarda yüksek aidatlar nedeniyle yaşayamayacak. Göç edecek. Büyükşehir Bld. Bşk. Recep Altepe kentsel dönüşümü savunuyor. Ben de savunuyorum ama Emek, Bağlarbaş, Hamitler ve Yenibağlar’ı buyurun dönüştürelim. Planlı hale getirelim. Fakat amaç bunların hiçbirisi değil.
23 yıldır Akpınar’dayım. Komşularıma sesleniyorum: Akpınar’a yazık olmasın.   Burada yaşam zorlaşacak. Çoğumuz işçi-memur emeklisi veya emekçi. Yapılacak lüks dairelerin masraflarını karşılamak zor. Mahallemize ve ağaçlara, parklara, bahçelere çok geç olmadan sahip çıkalım.” 
Volkan TOPALAK

TIR ve  kamyonlar sokaklarımızı istila ediyor


“Osmangazi Bld. ve Zabıta Trafik Ekiplerine, Mahalle Muhtarına, Bursa Trafik Müdürlüğü’ne kısacası konu kimi ilgilendiriyorsa sesleniyoruz. 
Bildiğimiz kadarıyla TIR ve kamyonların mahalle ve sokak aralarına park etmesi yasaktor. (Trafik- Madde 62:  Yerleşim birimleri içindeki karayolunda, bir trafik işaretiyle izin ve-
rilmedikçe ve yükleme, boşaltma, indirme, bindirme, arızalanma gibi zorunlu nedenler dışında kamyon, otobüs ve bunların katarlarını, lastik tekerlekli traktörler ile her türlü iş makinelerini park etmek yasaktır) 
Ama Demirtaş sokakları park eden TIR ve kamyonlardan geçilmiyor. Ne zabıta ekipleri, ne de trafik ekipleri hiç denetim yapmıyor. 
İlgili ekiplerin bu konuya el atıp Demirtaş Mah.’nde oturanların mağduriyetlerini bir an önce çözmesini dileriz.” 
Bölge sakinleri

TEŞEKKÜR PANOSU


BOİ’nin durağı

 “Geçen ocak ayı sonlarında köşenize gönderdiğim şikayette BOİ yöneticilerinin dikkatini çekmiş ve Altınşehir Metro İstasyonu BOİ Durağı’nın ‘havadar(!) bir durak’ olduğuna değinmiştim.
Çünkü yeni durağın etrafında hiçbir koruma camı yoktu. Yağmur ve kar yağışında durakta beklerken sırılsıklam oluyor, oturma yeri de ıslandığından yararlanamıyorduk.
Köşenizdeki yakınmam sonrası nihayet durağın etrafı camlarla kapatıldı. Tek eksik, hareket saatlerini gösteren liste. Bunun da durağımıza konmasını diliyoruz. BOİ’ye teşekkürler.”
Özlem DİNÇ
 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.