Hava Durumu

Akpınar’da değişmez genel manzaralar (!)

Yazının Giriş Tarihi: 09.07.2015 08:13
Yazının Güncellenme Tarihi: 09.07.2015 08:13
“Ceşitli tarihlerde Osmangazi, Akpınar Mah.’nde yaşadığımız sorunlarımızı gazetenizdeki köşeniz için size yazmış ve ilgililerin dikkatlerini çekmiştim. 
Köşenizde sorunlarımıza yer verdiğiniz için çok teşekkür ederim..
Göndermiş olduğum bu fotoğraf ise artık Akpınar Mahallesi’nde her zaman rastladığımız genel bir manzara oldu desem kesinlikle yalan olmaz..



Bu çöp konteynerlerinin gelişigüzel bir şekilde ortada bırakılmış (yol kenarında direğin dibinde) başıboş hali hem görüntü kirliliğine ve hem de buradan geçmekte olan yaya vatandaşların yürümelerine engel olmaktadır. Osmangazi Belediyesi’nin asıl amacının halka hizmet olduğu bilinciyle bu sorunu bir an önce gidermesi temennisiyle..” - Mahmut KAYA

Tangur tungur feci sesler!

“Ertuğrul Mahallesi, Uğur Mumcu Bulvarı üzerinde ve Doğan Avcıoğlu Caddesi üzerinde bulunan rögar kapakları uzun zamandan bu yana sorunlu. 
Rögar kapaklı üzerinden her araç geçişinde tangur tungur çok feci ses yapıyor. 
Bu demir kapakların gürtltü çıkartmaması için acilen onarılmasını istiyorum. dilerim, bu ricamızdan sonra sorun giderilmiş olur. Çevre sakinleri

Karafatma çevresinde karafatma istilası!..

“Nilüfer ilçesi, Konak Mahallesi, Beşevler Caddesi’nde oturuyorum. 
Çalıştığım işyeri Beşevler, Yıldırım Caddesi üzerinde. 
Evimden işime her gün yürüyüp gidip gelirken birbirine parelel olan bu iki caddenin farklı ara sokaklarından geçiyorum.
Yaklaşık üç aydan beri Karafatma heykeli ve her iki caddenin ve bunları bağlayan ara sokakların karafatma böcekleriyle adeta istila edilmiş olduğunu gözlemliyorum.
Her sabah işime giderken farklı yerlerde ölmüş veya canlı, ortalama 30-40 kadar karafatma böceği ile karşılaşıyorum.
Bu sabah da evimin içinde iki tane, apartmanımızın merdivenlerinde bir ve apartman kapısı önünde de üç tane karafatma böceği gördüm..
Bu böceklerin artık çevredeki evler için bir tehdit oluşturduğu çok net şekilde ortada. 
Evlerimizi, işyerlerimizi karafatma böcekleri istila etmeden konuyu ilgililere daha çabuk ulaşabileceğini düşünerek size yazmayı uygun buldum..
Beşevler Caddesi, Yıldırım Caddesi ve bağlantılı ara sokakların bir an önce  ilaçlanması gerekiyor.
Saygılar sunar, iyi çalışmalar dilerim.”
Berkan AKKOYUNLU

Ormanlar yolu orman gibi!..

“Sırameşeler semtindeki Ormanlar mevkii yolu, bakımsız ve çok tehlikelerle dolu orman yollarından farksız.
Bir süre önce bu yolda yapılan kazı sonrası iş bitti, çukurlar kapatıldı ama gelişigüzel bir şekilde herşey ortada bırakıldı. Taş, toprak, moloz ne ararsan var.
Geçenlerde bir komşumuz gece karanlığında evine dönerken bu moloz yığınlarındaki  taşa ayağı takılınca kapaklanıp yere düşmüş. Kolları, yüzü, yara bere içinde.
Bir iş yapıldıktan sonra niye gerektiği gibi onarılıp düzeltilmez?. Böyle vurdum duymazlık olur mu?.”

Muharrem ALANBAY

Atlar şehir dışına çıkacak

“23/6/2015 tarihinde köşenizde yayımlanan ‘Yıldırım Belediyesi’ne’ başlıklı, ilçemiz Vatan Mahallesi Kenar Sokak’taki olumsuzlukları konu alan okur şikayeti ilgili birimlerimizce incelenmiştir. 
Vatan Mahallesi, Kenar Sokak’ta Temizlik İşleri Müdürlüğü olarak rutin bir şekilde temizlik çalışması yapılmaktadır. 22/6/2015 tarihinde kepçe ve kamyonlar ile sokaktaki atıklar kaldırılmıştır.
At besleyen sokak sakinlerine de atlarını şehir dışına çıkarmaları, çöpleri gelişi güzel atmamaları hususunda gerekli uyarılar yapılmıştır. Ayrıca bahsi geçen yerde bulunan boş binanın içerisindeki çöplerin temizletilerek giriş ve çıkışlarının kontrol altına alınması hususunda bina sahibine gerekli uyarılarda bulunulmuştur. İlçemiz Vatan Mahallesi Kenar Sokak 26 numaralı yerdeki arsa sahibine ise arsasının etrafını tel örgü ile çevirmesi için yazılı tebligat yapılarak yirmi gün süre verilmiştir. Konunun takibine devam edilecektir.
Bilgilerinize sunarız.”

Yıldırım Bld. Basın 
Halkla İlşk. Md.



Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.