Hava Durumu

Ahmet Yesevi ve Geçit’in ortak sorunu bir havuz(!)

Yazının Giriş Tarihi: 16.01.2015 07:58
Yazının Güncellenme Tarihi: 16.01.2015 07:58
“Nilüfer, Ahmet Yesevi Mah. sakiniyim. Yıllardır çözülmeyen bir sorun hakkında ilgili makamlardan bir isteğim var.
Yaşadığımız problem Ahmet Yesevi ve Geçit Mah.’nin ortak sorunu.
İki mahalleyi birbirine bağlayan altgeçit her yağışlı havada neredeyse yarısına kadar sel sularıyla havuz haline geliyor. Bu da yayaları çok mağdur ediyor.

Altgeçide tamamıyla sel suları dolduğu için burasını kullanamayan insanlar mecburen geçit üstünden ana yolda karşıya geçmek zorundalar. Ama trafik akışı çok yoğun olan caddenin gidiş ve gelişini ayıran arada da oldukça yüksek parmaklıklar var.
Buradaki demir parmaklıklar üzerinden atlamak zorunda kalanlar Allah korusun geçmekte olan bir aracın altında kalabilir ve ciddi yaralanmalarla karşılaşabilirler. 

Bu sorunu gerekli birimlere bildirmemize rağmen ne yazık ki yıllardır bir çözüm getirilmedi. En azından burada bir yaya üstgeçidi yapılsa sorun tamamen ortadan kalkar..
Yaya altgeçidinde meydana gelen son taşkın fotoğraflarından birine gazetenizdeki köşenizde küçük bir bölüm ayırabilirseniz memnun olurum.
Bölge sakinlerimizin can güvenliği için bu yazımı fotoğrafıyla yayınlamanızı ve yetkili makam sahiplerinin de buna ilgi göstereceğini umuyorum..
Çalışmalarınızda başarılar dilerim..” 
Metin ÇİMEN

***

YUNUSELİ YOLUNDA ÇUKURLAR OLUŞMUŞ


“Acemler’deki BUSKİ’den Yunuseli bölgesindeki eski hava meydanına giden cadde üzerinde oldukça tehlikeli derin çukurlar oluşmuş.
Araç sürücüleri buradan geçerken çukurlardan kaçabilme imkanı bulamıyorlar. Çünkü cadde çok dar ve gidiş geliş her iki yönde de yoğun bir trafik akışı mevcut. Çukurlardan kaçarken karşıdan gelen araçlarla çarpışarak büyük kazalar yaşanması olasılık dahilinde...
Yolun hemen üst kısmında bulunan ve ‘Alman Kanalı’ diye bilinen üst yolda da BUSKİ’nin yaptığı ve aylar geçtiği halde bir türlü bitirilemeyen yolu da kullanamadığımız için trafiğin fazla olduğu sabah ve akşam saatlerinde tehlike oldukça fazla.. 
Durumu sayın ilgili makam sahiplerinin dikkatlerine saygıyla sunuyor ve gereken onarımların ivedilikle gerçekleştirilmesini önemle rica ediyorum. 
Peşin teşekkürlerimle..”
Suna AYDOĞAN

***

TEMİZ CADDE ESNAFINDAN BİR RİCA


“Çakırhamam’daki Temiz Cad. üzerinde işyeri olan otuz kadar işyeri sahibiyiz.
Üç ay kadar önce caddemizde yapılan çalışmadan sonrası gerekli onarım ve asfalt zemin döşemesi yapılmadı. 
Bu yüzden caddemiz çok fazlasıyla çamur deryası içinde.
Yaya ve araç trafiği oldukça fazla olan Temiz Cad.’ye gerekli ilginin gösterilmesini ve yapılacak çalışmalarla çektiğimiz çileye artık son verilmesini saygılarımızla rica ediyoruz.
Saygılar.”
Cadde sakinleri  adına Serdar  İSLAMOĞLU

***

TEŞEKKÜR PANOSU

MUSTAFA BOZBEY'E


“14 Ocak’ta köşenizde yayınladığınız şikayetimde Ataevler Podyum Park önündeki ana yolda asfaltın uzun zamandan beri karşıdan karşıya yarılmış ve yaklaşık 25/30 cm.kadar derin bir çukur halini aldığını, tüm araçların burada ağır şekilde hırpalandığını belirterek Belediye Başkanımız Sn. Mustafa Bozbey’in dikkatlerini çekmiştim.
Aynı gün akşam üzeri buradan geçerken ekiplerin belirttiğim yerde hummalı bir çalışma yaptıklarını ve çukurları kapatıp asfaltladıklarını görünce çok sevindim. Hem gazetenize, hem de Sayın Başkanımız Mustafa Bozbey’e açık teşekkürlerimi sunuyorum..”
M.Necdet AKDENİZ

***

SARI OTOBÜSLERE YAZIK OLUYOR!..


“BOİ’nin sarı otobüsleri Şehirlerarası Otobüs Terminali’ne girerken (tek yönlü özel giriş yolunda) arka arkaya olan iki derin çukur üzerinden ve tam Terminal önüne dönüşteki virajda zeminden bir hayli aşağıda çukurda kalmış olan yağmursuyu ızgarası üzerinden geçerken güm güm vuruyor ve çok sarsılıyor. 
Bu durum da avuç dolusu paralar verilip alınmış yeni otobüsleri kısa zamanda harap eder.
Terminal, bilindiği gibi BURULAŞ yönetiminde. Bir yetkilisi Belediye’deki asfalt onarım ekiplerine telefon etse mesele hemen çözülür ama herhalde görmüyorlar...
Otobüslere ödenen onca para, hepimizin parası.. Unutulmamalı..
Remzi ÖVGEN

***

KENT İÇİ ULAŞIM UCUZLASIN


“Akaryakıt fiyatlarında bir süreden beri devam eden önemli indirimler dikkate alınarak Büyükşehir Belediyesi de kent içi ulaşımı gerçekleştiren toplu taşım araçlarında bilet ve BuKart kontör fiyatlarını düşürmek için hemen harekete geçmeli.. 
Belediyelerin vatandaşlara hizmet için çalıştıkları unutulmamalıdır..
Saygılar.”
Orhan TURGUT Saadet Partisi Osmangazi ilçe Yönt.Krl.üyesi
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.