Hava Durumu

Ah güzelim yaz günleri gel, hemen gel artık!

Yazının Giriş Tarihi: 03.01.2015 08:13
Yazının Güncellenme Tarihi: 03.01.2015 08:13
Henüz mart kapıdan baktırıp kazma kürek yaktırmadan 2014’ün son günlerinde başlayan aşırı soğuklar, şiddetli kar yağışları ile sorunlar farklı boyutlara ulaştı.
Yılbaşı gecesini karla kapanan yollarda otobüslerin, taksilerin, kamyonların içinde çaresizlikler içinde geçirenler ve 2015’i zorluklar içinde karşılayanlar oldu.
Evet, mart kapıdan henüz baktırmadı. Ama şimdiden kazma kürek yaktır şekilde devam edip gidiyor.
Ve böylesi günlerde içimizi ısıtacak hoş bir görüntü düştü ekramına.



Okurum Dinçer Över  yeni yılımı kutlarken köşeme aldığım bu fotoğrafa ek olarak şu kısacık cümleyi yazmış.
‘Aah güzel yaz günleri gel, hemen gel artık!..”
Bu güzel dileğe katılmamak mümkün mü?..
Teşekkürler Sayın Över.

Bursa güzellikleri 
ölümsüzleştirilecek


Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin Bursa Fotoğraf Sanatı Derneği (BUFSAD) işbirliğiyle düzenlendiği ‘Bursa’da Zaman’ temalı Ulusal Fotoğraf Yarışması için başvurular başladı.. Fotoğraf yarışmasıyla; doğal, tarihi ve kültürel değerlere sahip Bursa’nın, dört mevsime yansıyan güzellikleri bir anlamda kayıt altına alınmış olacak.
Dört yıldır düzenlenen ve dünya fotoğrafçılarını Bursa’da buluşturan Uluslararası  Fotoğraf Festivali ardından şimdi de kentin değerlerini ön plana çıkaracak Ulusal Fotoğraf Yarışması Bursa Fotoğraf Sanatı Derneği (BUFSAD) işbirliğiyle düzenlendi. Kentimizin doğal, tarihsel ve kültürel değerlerinin mevsimler üzerinden elde edilecek kare-lerle dünyaya sunulması hedefleniyor ve şehirdeki tarihi ve kültürel mirasın yoğunluğuna, zaman ve mekân, mekân ve insan ilişkisine ışık tutulması amaçlanıyor. 
“Bursa’da Zaman” Fotoğraf Yarışması; 2015 yılında “Bursa’da Kış”, “Bursa’da Bahar”, “Bursa’da Yaz” ve “Bursa’da Güz” olmak üzere 4 ayrı kategoride gerçekleştirilecek. Yarışmalarda derece alan, sergilenmeye değer bulunan ve Seçici Kurul’un uygun bulacağı fotoğrafların tamamı, basılacak bir katalogda yer alacak. Katalog ayrıca tüm katılımcılara gönderilecek.
Bursa’da Kış alt başlığıyla düzenlenen ilk kategori için başvurular 20 Mart 2015’te son bulacak. Fotoğraf sanatçısı İzzet Keribar, Uludağ Üniversitesi Öğretim Görevlisi Güven Aktaş, fotoğraf sanatçısı Fevzi Yapıcı, BUFSAD Başkanı İlhan Özer ve Bursa Büyükşehir Belediyesi Basın ve Halkla İlişkiler Şube Müdürü Saffet Yılmaz’dan oluşan seçici kurulun 28 Mart tarihinde yapacağı değerlendirmenin ardından sonuçlar 31 Mart’ta açıklanacak. 
Yarışmanın ödül töreni ve sergisi ise 11 Nisan’da gerçekleştirilecek. Fotoğraf sanatına gönül verenler, haydi bakalım; bu kentin güzellikleri sizin objektiflerinizle ölümsüzleştirilecek. Şansınız açık, güneşiniz bol olsun.

Yeni çıkan kitaplar

BÜROKRATTAN:- Dışişleri Bakanlığı’nda 40 yılı aşan bir süre görev yapan emekli Büyükelçi Ömer Altuğ ‘Hatırımda Kalanlar’ isimli bir kitap yazdı...
Uzun yılların birsirinden ilginç anılarını içeren kitap diplomasiye ilgi duyan okurların keyifle okuyacağı bir eser.
Kitap, Boyut Yayın Grubu tarafından yayınlandı... 
...
GECE GÜNDÜZ:- Atın Kitaplar tarafından piyasaya yeri verilen ‘Gece Gündüz’ isimli kitap Necati Göksel imzası taşıyor. Polisiye türdeki eserde romanın kahramanı Metin Kara’nın birbirinden sürükleyici maceraları yer alıyor. Ege kıyılarında başlayan romanın kahramanı Metin Kara karmaşık ilişkiler içinde mücadele veriyor.

Güzel sözler

- “Bir hayli kırgınım, kime olduğunu, neden olduğunu bilmeden. Belki hayata, belki kendime belki de dilimden düşmeyen keşkelere” - Can YÜCEL
..
- “İnsan olabilmenin yolu yaratılmış herşeye, sevgi ve merhamet duyabilmektir”
...
- “Önemli olan sadece yaşamak değildir.. Başarmak ise hiç değildir.. Önemli olan insan kalmayı her yerde ve her zaman bilebilmektir...” - George Orwell
...
- “Önünde ne olursa olsun, ne güçlükler çıkarsa çıksın yeter ki arkanda kapı gibi çok güvendiğin bir ailen olmalı..”
(Teşekkürler Ülkü Üst SARPKAN)

Cumartesi neşesi

- TRAFİK:- “Şoför kullandığı taksiyle yolda ilerlerken ‘Sağa dönülmez’ tabelası olduğu halde sağa saptığı için trafik polisinin düdüğü ile yavaşlayıp durdu.
Polis yanına geldi ve sordu:
‘Tabelayı görmediniz mi?..’
Şoför kurallara aykırı şekilde dönüş yapmış olmasına rağmen gayet rahat bir şekilde şöyle cevap verdi: 
“Tabelayı gördüm ama sizi görmedim...”
- TEMEL:- Temel’in futbol oynadığı takımı kampa girmiş. Kampın hemen yanında da bir kız basketbol takmı kamp yapıyormuş.
Futbolcuların kızların kampına  girişini engelleme amacıyla iki kamp arasına sınır çizgisi konulmuş. Çizgiyi geçene bir bilet verip ceza kesiliyormuş.
Futbolcu Temel birkaç kez ceza ödedikten sonra dayanamayıp sormuş:
‘Sezonluk bilet kaça acaba?..”
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.