Hava Durumu

Ah Doğanbey, vah Doğanbey!..

Yazının Giriş Tarihi: 28.03.2012 09:02
Yazının Güncellenme Tarihi: 28.03.2012 09:02
"Büyükşehir Belediye Başkanı Sn. Altepe 2007'de Y.Yalova Yolu'nun kentsel dönüşümü hakkında basına çok kez beyanat verdi. Bu işin bu zamana dek başlaması lazımdı. Bu bölgeye ayrıca imar yasağı da getirildi ve buradaki gayrimenkullere sadece geçici imar şartları uygulanabiliyor.
Kente girişte bu önemli yol çevresinin güzelleşip modernleşmesi için TOKİ veya devlet imkanı beklenmeden yapılacak başka şeyler olması gerekirdi.
Sn.Altepe 'İstanbul'daki gökdelenlerden kimse şikayet etmiyor, Doğanbey'den ise herkes şikayetçi' demişti. Doğanbey'de konutlar arasında yoğunluk azaltılıp sosyal donatı alanları ve parklar oluşturulabilirdi.
Doğanbey’den şikayet ederken siluet ve blokların iç içe geçmiş durumundan rahatsızız. Arada hava koridorları olsa ve Uludağ manzarası engellenmeseydi daha güzel olmaz mıydı?
Y.Yalova Yolu üzeri modern yapılarla biraz güzelleşti. Sn.Başkan da zaten bunu söylüyor. Ama devamı gelmeli, perişanlık kalkmalı. Gençosman'a dek yükseklik artırılıp arada hava koridorları ve sosyal donatı alanları çoğaltılarak modern ve yaşanabilir bir kent yaratılmalı.
Bursa'ya da bu yakışır. Saygıyla."
- Hüseyin DEMİRDÖĞEN
***
Ah Doğanbey, vah Doğanbey.. Yüksek yüksek katlar, bakınca uçuyor şapkalar..



Müezzin Bey su israf etme

"BUSKİ Genel Müdürü 'suyu israf etmeyelim' diye vatandaşı uyarıyor.
Ama Haşim İşcan Caddesi'ndeki AKP binası karşısındaki Reyhan Acemler Camii'nde tuvaletlere bakıp ayrıca gönüllü müezzinlik yapan bir kişi devamlı olarak hortumla caddeyi saatlerce sulayıp duruyor. Cadde üzerine serilen yeşil bir halı saha örtüsü üzerini bıkıp usanmadan şakır şakır devamlı sulayan bu gönüllüyü birkaç defa uyardık ama dinletemedik.
Önümüz yaz. Sıcak günler başlayacak. Su israf etmek günah değil mi?.
Her şeye rağmen biz yine de bu şahsın bu işi iyi niyetle yaptığına inanıyor ve kendisini sayın yetkililerin kırmadan, münasip bir lisanla uyarmasını rica ediyoruz."
Cami cemaatinden bir okur 


TEŞEKKÜR PANOSU


Geç ama temiz oldu
"Kükürtlü, Pınar Cad. Manzara Apt. önünde uzun zamandır duran çukurun kapatılması için gazetenizdeki köşenizden sayın ilgililere ricada bulunmuştuk.
Belirttiğimiz çukur geçenlerde nihayet kapatıldı. Geç oldu ama temiz oldu. Teşekkür ederiz." Çevre sakinleri



Aktarmalı yolculuk

"BuKart'la aktarmalı yolculuk yapıyorum. Çok garip bir olay yaşadım. Daha önce farklı hatlarda da başıma geldi. 2. aktarma olduğu için iadesini aldım. Fakat halk otobüsünde  3. aktarmada aktarma iadeyi alamadım. Bu sürekli oluyor, fark edilmiyor. Uygulama halk otobüsünde geçmez diye yazmadığı için haklıyım. Çünkü tüm otobüslerde 75 dakika içindeki tüm aktarmalarda uygulama var bilgisine göre iadenin yapılması gerekir.                 
A.Y.


2 kurum da topu hep taca atıyor

"26/3/2012'de yayınladığınız '20 Mart.Saat: 21.40. Ayyy!.' başlıklı okur şikayetini üzüntüyle okudum. Semt muhtarı olarak bu işe 'İki kurum topu taca atıyor' diyebilirim.
Uludağ Cad.'nde 2011'de Osmangazi Belediyesi'nce kaldırım yapıldı. Ve görme engelliler için özel taşlar kondu. Bunu yıllardır bekliyorduk. Bu viyadük kaldırımına müteahhitçe aydınlatma direkleri için de 16 demir kazık yerleştirildi. Yetkililer bunlara aydınlatma direkleri konacak dedi. Ama konmayınca şimdi orada 16 demir kazıklı tuzak oluştu..
Muhtar olarak Osmangazi Belediyesi'nden işin tamamlanmasını isteyince bunun UEDAŞ'ın yapacağı belirtildi. Biz de UEDAŞ'a konuyu ilettik. Ellerinde dikilecek alüminyum direk olmadığı, işi Osmangazi Belediyesi'nin yapması gerektiği söylendi.
Yani her iki kurum da topu taca atıyor. Son çare; bu tehlikeli durumu BİMER - Başbakanlık İletişim Merkezi'ne yazıyla ilettim ama sorun yine çözülmedi. Komşularımızla para toplayıp işi kendimiz yapmayı bile düşünüyoruz. Tuzağa takılıp düşen hanım kardeşime geçmiş olsun. Üzgünüm.."
Mehmet TAŞKESER
Çekirge Muhtarı





Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.