Hava Durumu

‘Adı bile yetiyor, ürkütüyor!..

Yazının Giriş Tarihi: 02.04.2012 08:30
Yazının Güncellenme Tarihi: 02.04.2012 08:30
"Kanser çağımızda hızla yayılan fena bir hastalık. Bu hastalığa karşı uyarı amaçlı dikilmiş bir heykelin fotoğrafını gönderiyor ve dikkat çekmek istiyorum.
Heykel 2/3 yıl önce kentimizin en değerli ve en güzel arsası üzerine dikildi.   Künyede 'Çağımızın hastalığı kansere karşı savaşımda umudu yaşatanlara' diye bir yazı var. Heykelin sponsorluğunu Uludağ Onkoloji Dayanışma Derneği ONKO-DAY üstlenirken 'Kansere karşı dikkatli olmalıyız' anımsatması yapılıp heykelle yansıtılmış.
Anlam yüklü heykel aslında çok şanslı. Çünkü; tertemiz bir havada, kentin büyük bir bölümünü kuşbakışı izliyor. Hemen yakınında tarihi Çelik Palas var. Yani; Çekirge Caddesi, Kükürtlü yanında yemyeşil parkta.
Çevremizde birçok değişik heykele rastlıyoruz. Dimdik ayakta hepsi. Yıllara meydan okuyorlar..
Ancak buradaki heykelin ana teması kanser olunca; hani 'adı bile yetti, ürkütüyor' deriz ya kansere; işte bu kısa süreçte bile heykelin önü, arkası, yanları, tepesi yırtılmış, patlamış, soyulmuş.
Elden geçirilip onarıldığı takdirde bulunduğu yere daha çok yakışır ve uyum sağlar.
Allah hepimizi korusun bu hastalıktan. Saygıyla." - Muhammet KÖSLE
****
Onka-Day çalışmalarıyla övgüye değer. İlgililer duyarlı okurumun bu uyarısıyla heykelde gerekli onarımı da muhakkak yaptırır kanısındayım.
Neyse; sözü uzatmadan Kanuni Sultan Süleyman'ın şu güzel sözüyle koyalım noktayı: 'Halk içinde muteber bir nesne yok devlet gibi/ Olmaya devlet cihanda, bir nefes sıhhat gibi..'



O cadde kime ait?

"Şükraniye alt geçidinden 1.Vatan Cad.'ne trafik yoğun. Kaldırım yok. Cad.'de bazı yerler 9, bazı yerler 12 mt. Ve sahipsiz.
Büyükşehir, Cad. 11 mt. altında ve Yıldırım Belediyesi yetkisinde, Yıldırım Belediyesi de ana arterler Büyükşehir yetkisinde diyor. Caddede ezilme tehlikesi var. Kaldırım istiyoruz. Yapılmayacaksa yol kenarlarına yaya güvenliği için kırmızı plastik ikaz boruları dikilsin. Veya trafiğe tek yöne verin..
Şehir içine belli saatler dışında TIR girişi yasak. Ama burada geçersiz. Belediye binamıza 750 mt. uzaktaki caddede günün her saati TIR'larla trafik felç. Trafik zabıtası şikayetlere bizleri 155 Polis İmdat’a yönlendiriyor. Önlem alınmasını dileriz."
İhsan ORAK



Çukurlar büyüyor

"Yeşilova Mah. Gazi Cad. sakinleriyiz. Malum; kış bu yıl çok çetin geçti, yollarda bozulmalar oldu. Gazi Cad. de günde yüzlerce aracın geçtiği bir yer. Kar-yağmur nedeniyle caddenin birçok kısmında çöküntü, çatlak ve çukurlar oluştu.
Yoğun trafik nedeniyle bu çukurlar kapatılmadığı için daha da büyüyor. Yetkililerden acilen caddeDEki asfaltı onarıp çukurları kapatmalarını rica ediyoruz."              
Gazi Cd.sakinleri



Yıldırım’dan bir açıklama

"Köşenizde Şirinevler Mah. Budak Sok. için okur şikayeti yayınlandı.
Şirinevler, Budak Sok. imar planlı bölge ile ova koruma alanı arasında bulunan sınır konumlu bir sokaktır. 2011'de asfalt programı dahilinde ilgili sokağın asfaltlanması için yerine gidildiğinde mahalle sakinleri ova koruma alanında kalan diğer sokakların asfaltlanmadan bu sokağın asfaltlanmasını istemediklerini söyleyip  ekiplerimizi engellemiştir.
5403 sayılı Toprak Koruma ve Arazi Kullanımı Kanunu'na göre tarım arazisinde kalan bölgelerde tarımsal faaliyetler haricinde herhangi bir faaliyette bulunmak suçtur. Bundan dolayı ekiplerimiz ilgili sokağı asfaltlayamamıştır. Ancak bölge halkının yaşamını kolaylaştırmak için gereken bakım çalışmalarımız yapılıyor. Bazı mevsimsel aksaklıklar hava şartları düzeldikten sonra yeni çalışmalarımızla giderilecektir.
Duyarlı okurlarınıza ve size teşekkürler."
Yıldırım Bld. Fen İşleri Md.


Pis su boruları için tavsiye..

"27/3/2012'de köşenizde yer verdiğiniz 'Çekiver palanı Semih Pala' başlıklı okur talebi ilgili birimlerce incelenmiştir.
Osmangazi Evlendirme Dairesi, Merinos AKKM ve Bursa Büyükşehir Belediyesi kullanımında değildir.
Ancak söz konusu mescitte yapılan inceleme sonucu, salonun kenarından geçen açıktaki kanalizasyon borularının kapatılması ilgililere tavsiye edilmiştir. Bilgilerinize sunar, iyi çalışmalar dileriz." 
Büyükşehir Bld.Basın Halkla İlşk. Şb. Md.





Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.