Hava Durumu

Acılı kırmızı biber tatlısı

Yazının Giriş Tarihi: 29.08.2015 09:17
Yazının Güncellenme Tarihi: 29.08.2015 09:17
Acılı biberden de tatlı olur mu, demeyin  sevgili okurlar. 
Oldu oldu; bal gibi oldu.. Hatta biberli sütlaç bile.
Acı ile tatlı nasıl uyum sağladı acaba?.
Konumuz Nilüfer ilçesi kaynaklı.. İlginç etkinliklere imza atılan Nilüfer’de bu kez de 3. Ürünlü Biber Festivali yapıldı. En iyi biber yetiştiricilerinin seçildiği festivalde yemek yarışmasında biberli sütlaç’tan, acılı kırmızı biber tatlısı’na kadar biberle yapılan çok farklı yemekler tadıldı ve büyük ilgi topladı. 
Nilüfer’de biberiyle ünlü Ürünlü Mahallesi’nde biberli yemekler yarışmasında katılımcılar hünerlerini sergilerken jürinin dikkatini en çok biberli tatlılar çekti. 
Biberli sütlaç ve acılı kırmızı biber tatlısının da yer aldığı yemek yarışmasında sivri biberli bahar kebabıyla Rabia Beki 1. acılı biber tatlısıyla farklı bir lezzeti jürinin beğenisine sunan Zeynep Çakır 2. kaymaklı domata biberi dolma ile yarışan Nazmiye Kızmaz da 3. oldu ve ödüller kazandı. 



Şenlikte Nilüfer Bld.Bşk. Mustafa Bozbey “yemeklere, tatlılara puan verirken zorlandım. Çünkü hepsi çok nefisti” derken Nilüfer’de özellikle kadın derneklerinin büyük başarılar içinde olduğunu vurguladı.
Evet; acılı biber tatlısına ve biberli sütlaça ne dersiniz efendim?.
Rabia, Zeynep ve Nazmiye bacılarımızın özene bezene hazırladıkları bu nefis yiyecekler damaklarımızda unutulmaz bir tat bırakır herhalde. Kısmetse tadarız bir gün.
Mutlu hafta sonları efendim.

Kemal Akkoç ve 45. yıl

Bursalı ünlü karikatür sanatçısı Kemal Akkoç, 45. sanat yılı nedeniyle hafta içinde eserleri arasından derlediği ilginç karikatür tablolarıyla Ressam Şefik Bursalı Sanat Galerisi’nde sergi açtı.
Çaşitli okullarda zaman zaman öğrencilere öğretici oyunlar da sergileyen başarılı sanatçı Akkoç’un bu sene sanat yaşamındaki 45. yılı nedeniyle açtığı sergiye kalabalık bir sanatsever grubu katıldı. 
Yıllar yılı Kültürpark’ta ‘O ağacın altı’nda meraklılara portre karikatürler çizen sanatçımıza daha nice başarılı yıllar.. 

Güzel sözler

*- “Paylaşacak dostlarınız yoksa bunlara sahip olmanın da bir anlamı yoktur.”
..
*- “Seni diğerlerinden farksız yapmaya bütün gücüyle gece gündüz çalışan bir dünyada, kendin olarak kalabilmek, dünyanın en zor savaşını vermek demektir.”
..
*- “Yarınlar yorgun ve bezgin kimselere değil, rahatını terk edebilen gayretli ve çalışkan insanlara aittir.”
..
*- “Hayatında hiç pişman olma. Pişman olacaksan ya yapma ya da yaşama..” 
(Derleyen Suna AKÇA. Teşekkürler)

Yeni çıkan kitaplar

‘DAĞ SUSTU, DAĞ KONUŞTU’:- İzmirli yazar Hacer Kılcıoğlu, yeni kitabı ‘Dağ Sustu,
Dağ Konuştu’ isimli eserinde dağcılığa merak karan gençlerin keşiflerle dolu yolculuklarını anlatıyor. 
Aile içi bir karmaşanın yaşandığı olaylardan sonra bundan etkilenen gençlerin dağcılıkla meditasyonlarını yansıtan kitapta doğaseverliğin yararları da ustaca dile getiriliyor.
Eser ‘Günışığı Kitaplar’ tarafından okuyucuya sunuluyor.
‘FUTBOL BİR AŞK’:- Ünlü sunucu ve gazeteci Halit Kıvanç, NTV Yayınları tarafından yayınlanan son kitabı ‘Futbol Bir Aşk’ta Dünya ve Avrupa Kupası maçlarının naklen yayınları sırasında yaşadığı anılarını ve bu arada futbol kuralların değişimlerini başarılı bir dille anlatıyor. 
Yeni sezonun açıldığı şu günlerde futbolseverlerin ilgiyle okuyacakları bir kitap..
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.