Hava Durumu

92. ve 41. yıl coşkusunu bir arada kutluyoruz!..

Yazının Giriş Tarihi: 11.09.2014 09:55
Yazının Güncellenme Tarihi: 11.09.2014 09:55
Sevgili okurlarım; Bugün çifte mutluluk yaşıyoruz.. Güzel Bursamız’ın Yunan işgalinden kurtuluşunun bugün 92. yıldönümü..
Ve Bursamız’ın gözü kulağı, dili olan gazetemiz de 41. yaşında..
Kentimizin Yunanlılar’ca işgal edilmesi üzerine Türkiye Büyük Millet Meclisi kürsüsüne üzüntüleri yansıtmak için örtülen siyah örtünün (Purşide-i Kara) kaldırılmasının üzerinden koskoca bir 92 yıl geldi geçti.
Bu anlamlı zafer gününü yaratan başta büyük önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm silah arkadaşlarını ve şehitlerimizi saygıyla anıyorum.
Mekanları cennet olsun.
Evet, bugün basın tarihimizde Bursa Hakimiyet’le şehrimizin ülke genelinde ‘Küçük Babıali’ olarak ünlenmesine neden olan ve Anadolu’nun pırıl pırıl, rengarenk, ofset baskıyla yayınlanan ilk gazeteniz de yeni bir yaşa daha giriyor.
Bursa Hakimiyet’e 41. yılında 41 kere maşallah diyor ve ilk günün büyük heyecanı, okurlarına olan ilk günkü saygısıyla, sevgisiyle, başarılarıyla daha nice yıllar bu kentin sesi olmasını diliyorum.
Gazetemizi bugünlere getirmek için gece gündüz büyük çabalar sergileyen ve aramızdan ayrılan, ebediyete intikal eden tüm işverenlerimize ve meslektaşlarımıza Allah’tan rahmet diliyorum.
Nurlar içinde olsunlar.
ERDAL ÖZDÜR

***

SALLABAŞ KÖPRÜSÜ VE KÜÇÜKKUMLA

“Yaz bitti bitiyor ama Küçük Kumla’da sorunlar bitmiyor.
Küçükkumla sakinlerinin ‘Sallabaş’ adını verdikleri bir köprü vardı. Üstünden geçerken çok sallandığı için bu ad verilmişti. Köprüye sanki yeni baştan yapılmış gibi bir hava verildi. Bizler sadece köprüdeki tenekelere beton dökülsün demiştik. Ama ilgililer kanalın dip betonlarını sağlam olmasına rağmen dozerle zorla söktüler.
Sonra dümdüz beton atıldı. Şimdi beş metrelik tabana bir kova su dökseler yayılıyor, gitmiyor ve bu da devamlı sivrisinek üretiyor.
Bu yüzden evde sinek öldürücülerle geziyoruz.
Umumi tuvaletlerin orada betondan yapılmış büyük bir çeşme vardı. Yıktılar ve yerine dökümden iki musluklu ufacık bir çeşme yaptılar.
İnsanlar bu çeşmeyi kullanırken ayaklarındaki kumlar giderini tıkıyor. Etraf göle dönüyor. Bir yudum su içmek isteyenler gider tıkalı olduğu için burada biriken pis sular üstüne sıçrıyor.
Küçükkumla’ya da Gemlik-Bursa otobüsleri yanındaki gibi bir çeşme layık değil mi? Bu arada zabıtalar her akşam arabaları ile Küçükkumla’da dolaşmakta kaldırım üstlerine tezgah açan seyyarlara müdahele etmekte.
Ama bazı dükkan sahipleri yürüyüş yapan insanlara zaten dar gelen yolda yolun ortasına kadar sandalye, masa atıyor, satış yapıyor. Zabıta ise onları hiç görmüyor.
Gemlik Bld. emlak vergimizi istiyor ama Küçükkumla’ya yatırım yapmıyor.
H.B

***

MAZGALLAR UÇUYOR MU?

“Yıllardır hemen her hafta işlerim gereği en az bir kez şehir merkezine gittiğim için buradaki değişimleri de uzun süredir yakından takip ediyorum.
Zafer Plaza ile YKM binası arasında tramvay kalkış noktasının hemen dibindeki mazgallar da mevsimlerin değişmesi gibi sürekli değişip duruyor.

İlk başta yepyeni, pırıl pırıl oluyorlar.
Ama nedendir bilinmez, zamanla eğilip bükülmeye, bozulmaya ve çökmeye başlayıp daha sonra tamamen ortadan kayboluyorlar.
Müzgallar ortadan uçunca (!) oradaki çukurlar da esasen yaya trafiğinin çok olduğu bölgede büyük tehlikeler yaratıyor.
Daha sonra oluşan boşlukları kapatmak için tekrar yenileri monte ediliyor ama bir süre sonra onlar da aynı akıbetten kendilerini kurtaramıyorlar.
Sanırım daha geçtiğimiz yıl buradaki mazgallar komple elden geçirilmişti. Fakat her hafta bir tanesi kaybolmaya ve yine tehlikeler yaratmaya başladı.
İnsan bunları acaba toprak mı yutuyor demekten kendini alamıyor. Buradaki mazgallar her sene yeniden yapılmaktansa daha sağlam ve kompozit malzemelerden yapılsa ve evladiyelik olsa daha iyi olmaz mı?. Gönderdiğim fotoğrafta da yok olup giden mazgallarla oluşan çukurlar görülüyor.
Süleyman KORKMAZ

***

UZAY ÇAĞI VE TOZ TOPRAK!..

“Yunuseli Mah. Bahar Sk. sakiniyiz. Bölgemiz sitelerden oluşan yeni bir yerleşim yeri. Şehrin gürültüsü ve yoğunluğundan uzaklaşmak için buraya geldik. Ama hata etmişiz. Çünkü yıllardır belediyeden hizmet görmüyoruz. Asfalt, kaldırım, pazaryeri, park gibi hiçbir şey yok. Uzay çağında çamur, toz ve batak içindeyiz. Belediyeden hizmet istiyoruz, bizler bunu layık değiliz.”
Esra-Hakan  KIZILIRMAK

***

BATPAZARI'NA LÜTFEN DİKKAT

“Kayhan’daki Batpazarı Çarşısı geceleri birtakım olumsuzluk yaratan kişilerin mekanı haline geldi.
Tanımadığımız bazı kişilerin zararlı maddeler içtiği yer haline gelen tarihi çarşımızda hem canımıza, hem de işyerlerimize ve mallarımıza karşı oluşabilecek tehlikeler için güvenlik endişelerimiz var.
Konunun acilen gerekli yerlere iletilmesi ve araştırılıp üzerine gidilerek çarşımızın güvenliğinin sağlanmasını rica ediyoruz.”
Batpazarı esnafı



 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.