Hava Durumu

50 metrelik çukur dört aydan beri bu şekilde!

Yazının Giriş Tarihi: 14.07.2017 08:43
Yazının Güncellenme Tarihi: 14.07.2017 08:43

Değerli okurlar; Son günlerde köşemize gönderilen okur sorunlarının çoğu bozuk, çukur ve çeşitli olumsuzluklarla dolu, tehlikeli sokaklar, caddeler konusunda yoğunlaşıyor.
Bugün köşemizde yer alan üç okur şikayeti bu doğrultuda.

İlk sorun Panayır Mahallesi'nden Sn. Kemal Güzelsöz'e ait:

"Çekip gazetenizdeki köşenize gönderdiğim ekteki fotoğraflarda görülen yolun ortasında yaklaşık 50 mt.'lik uzunluktaki geniş çukur Osmangazi ilçesi, Panayır Mahallesi 3.Pınar Caddesi'nde. Yolumuzdaki çukur yaklaşık dört aydan bu yana aynen bu şekilde durmaktadır.
Bursa Büyükşehir Belediyesi'ne bu konuda yaptığımız yazılı müracaat neticesinde sorumluluğun BUSKİ'ye ait olduğu ve konunun BUSKİ'ye Büyükşehir Belediyesi tarafından iletildiği cevabını aldık.


Fakat bu çukur hala asfaltlanmamıştır. Aynen bu şekilde duruyor.
İki şeritlik yol bu çukur yüzünden tek şeride düştüğünden karşılıklı iki araç bu yolu kullanamamaktadır.


Şikayetimizi köşenizden yayınlayarak yaşadığımız sorunumuzu duyurmanızı ve gerekli onarımın acilen yapılmasını sayın ilgililerden önemle rica ederiz..
Saygılarımla.." Kemal GÜZELSÖZ

Selvili Cadde unutuldu mu?!

"Çekirge semtimizde blunan Selvili Cadde'nin bütün asfalt kaplaması söküldü. Şimdi yeni bir asfalt kaplaması yapılacağını tahmin ediyoruz.
On iki gün önce yapılan bu söküm çalışmalarının üzerinden günler geçtiği halde öylece bırakıldı. Her taraf şimdi toz toprak içinde. Gelen geçen araçlar gece-gündüz büyük toz bulutları kaldırıyor.
Yaz aylarının bu sıcak günlerinde toz bulutlarını solumamak için mecburen kapı pencere açamıyor, balkonlarımıza da çıkamıyoruz.
Bir diğer tehlikeli durumu yaratan rögar kapakları da şu andaki asfalt kaplaması sökülen cadde zemininden yukarılarda kaldı. Hiçbir uyarıcı önlem yok. Tuzaktan farksız,
Farkında olmadan bu rögar yükseltilerindeki kapaklara çarptığınız an otonuzda büyük hasarlar meydana gelebilir.
Yolda hemen asfaltlama çalışması yapılmayacaksa eski asfalt zemin niye kazıldı? Ve niye on günü aşkın bir zamandan beri bu şekilde kendi kaderine terk edilip bırakıldı?..
Yoksa yapılan bu çalışma yarım bırakıldıktan sonra tamamen unutuldu mu?.." Bölge sakinleri

Kültür Mahallesi'nde zıplatan bir çukur!..

"Nilüfer ilçemizdeki Kültür Mahallesi, Derya Sokak'ta araçlar için tehlike yaratan ve cadde düzeyinden oldukça aşağıda kalan rögar kapağı fotoğrafını sayın ilgililerin dikkatlerine sunuyoruz...


Yani; özetle Kültür Mahallesi'nin içler acısı halinin net bir görünümü bu. Kazalara adeta resmen davetiye çıkarıyor. Allah korusun.
Yolda oluşan ve geniş bir alanı kapsayan çukuru bilen sürücüler çukurdan kaçmak için yolun yan tarafına kaçmak isterken karşıdan gelen araçlarla da çarpışma olasılığı içinde kalıyorlar..
Çukuru bilmeden buradan geçen araçlar da zıplıyor ve araçlarında hasarlar oluşuyor.
Yolun başka noktalarında da cadde düzeyinden yukarıda kalmış rögar kapakları bulunuyor. Onlar da buna benzer tehlike kaynağı.
Konunun ivedilikle ele alınmasını diliyor, saygılar sunuyoruz." C. Nesrin ÜLKEN

Dalyan ve Ilgın'da kuruyan ağaçlar!..

"Nilüfer'deki Barış Mahallesi'nde Muhtarlık Ofisi yakınındaki iki ayrı parkta kuruyan ağaçlarımız var.
Bunlardan biri Dalyan Park'taki minik koru içinde bulunan iki küçük çam ağacı. Bunlar yamuk dikilip o şekilde büyümesin diye yerlerinden sökülmüştü.. Ama boş kalan yerlere yeni çam fidanları dikilmedi. Şimdi diğer ağaçlar büyüdüğü an oraları çürük diş gibi sırıtacak.
İkinci ağaç sorunu olan yer de yine aynı bölgedeki Ilgın Park'ta. Kuruyan üç ağaç yerine yenileri dikilmişti.. Ama onlar da kurudu.. O ağaçların da yenilenmesini rica ediyoruz.

Nilüfer Belediye Başkanımız Sayın Mustafa Bozbey hakkında çıkan bir gazete haberinde, 'Nilüfer'deki insan sayısı kadar ağacımız olacak' şeklinde çok güzel ve sevindirici bir söylemde bulunmuştu.
Bizler semt sakini hanımlar olarak Nilüfer'e güzellikler kazandıran yeşil alanlarımıza, parklarımıza ve ağaçlarımıza her zaman sahip çıktık ve bundan sonra da aynı duyarlılık içinde yine sahip çıkacağız.
Her iki parkımızda da bu eksiklerin tamamlanmasını dilerken yürüme parkurumuzun da kısa zamanda düzenlenip iyileştirilmesi en büyük arzumuzdur.
Peşin teşekkürlerimiz ve engin saygılarımızla.." Birgül ÇELENK ve komşuları

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.